Aνακοινώνονται τα νέα μέτρα στη Κύπρο: Safepass παντού, χωρίς εξαιρέσεις - Σφίγγει ο κλοιός για τους μη εμβολιασμένους

29.07.2021



Συσκέψεις επί συσκέψεων και εισηγήσεις επί εισηγήσεων προηγήθηκαν της εβδομάδας μέχρι να καταλήξουμε στην αυριανή σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου που θα επικυρώσει και θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας. 
Η κρίσιμη καμπή στην οποία βρισκόμαστε δεν παρέχει την ευελιξία του παρελθόντος αφού η οικονομία της χώρας μας ενδέχεται να δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα σε περίπτωση που αποφασιστεί να επανέλθουν περιορισμοί ή αυστηρότερα μέτρα (όπως η μερική ή πλήρης αναστολή λειτουργίας διαφόρων επιχειρήσεων, επαναφορά μηνυμάτων για κατ'εξαίρεση μετακίνηση στο 8998, απαγόρευση κυκλοφορίας). 

Ως εκ τούτου η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας δύναται να αντιμετωπιστεί με διαφορετικής φύσης μέτρα με τη φόρμουλα να βρίσκεται μεταξύ της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και της προστασίας λειτουργίας όλων των οικονομικών τομέων. Παρά το γεγονός πως αναμένεται ακόμη η νέα έκτακτη σύσκεψη της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας (με σκοπό την παροχή νέας λίστας εισηγήσεων ενόψει του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου) μερικές αποφάσεις πρέπει να θεωρούνται... τελεσίδικες. 

Το Safepass αναμένεται να πάρει νέα... 'προαγωγή' αφού όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες η προσκόμιση του γίνεται αναγκαστική παντού. Με τα μέτρα που ισχύουν μέχρι σήμερα, θεωρείται υποχρεωτική η παρουσίαση του σε χώρους συγχρωτισμού -και εσωτερικούς και εξωτερικούς- στους οποίους βρίσκονται πέραν των 20 ατόμων. Αυτό αναμένεται να αλλάξει αφού ο αριθμός 20 αναμένεται να μειωθεί κατά πολύ και με αυτό τον τρόπο θα υπάγονται στον κανονισμό πολλές περισσότερες επιχειρήσεις. 

Πέραν αυτού, και σύμφωνα με την πληροφόρηση του ThemaOnline το κυρίαρχο θέμα συζήτησης αφορά τον εμβολιασμό παιδιών νεαρότερων ηλικιών. Όπως μας αναφέρθηκε μία εκ των σημαντικότερων εισηγήσεων θα αφορά τον εμβολιασμό όλων των παιδιών από 12 ετών και άνω σε πρώτη φάση. Κάτι που έχει ήδη προχωρήσει και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και ενδέχεται να αποβεί καθοριστικό στην ‘απόκρουση’ του τέταρτου κύματος που απειλεί ανοιχτά τη χώρα μας.

Πηγή: www.tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα


3194