Στη φυλακή για δυο χρόνια ο 25χρονος για τον θάνατο της 19χρονης Μαριλένας - Αντέδρασε η οικογένεια της για την ποινή

28.03.2024



Ποινή φυλάκισης δυο χρόνων επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε 25χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στις 10 Ιουλίου 2020 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 19χρονης Μαριλένας Περικλέους.

Διαβάζοντας την απόφασή της, η δικαστής υπενθύμισε ότι ο κατηγορούμενος, κατευθυνόμενος από Πλάτρες προς Λεμεσό, προσπέρασε προπορευόμενο όχημα σε σημείο του δρόμου που απαγορευόταν, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με όχημα στο οποίο επέβαινε, ως συνεπιβάτιδα, η άτυχη 19χρονη, η οποία τραυματίστηκε κρίσιμα και υπέκυψε πέντε μέρες αργότερα.

Ο κατηγορούμενος -ο οποίος δεν παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς καθώς και της παράνομης προσπέρασης -  «οδήγησε απερίσκεπτα και αλόγιστα αγνοώντας τον σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης δυστυχήματος», είπε η δικαστής. Η δε αναφορά του δικηγόρου για απολογία και δήλωση μεταμέλειας, δεν έχει καμία αξία, πρόσθεσε, από τη στιγμή που απάντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες και δεν μπορεί να τύχει του ευεργετήματος της μείωσης της ποινής.

Στην επιμέτρηση της ποινής το δικαστήριο έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων, την ψυχική του υγεία, το λευκό του ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας και το χρονικό διάστημα των σχεδόν 3,5 χρόνων που μεσολάβησε. Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης δυο χρόνων, στέρηση άδειας οδήγησης για περίοδο τριών μηνών από την ημέρα της αποφυλάκισης του, καθώς και δέκα βαθμούς ποινής.

Η οικογένεια της 19χρονης αντέδρασε στο άκουσμα της ποινής, με συγγενείς να κρίνουν ως ανεπαρκή την ποινή που επιβλήθηκε στον 25χρονο. Υπενθυμίζεται ότι, με τον θάνατο της, η 19χρονη έδωσε ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας, καθώς οι οικείοι της δώρισαν τα όργανα της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


418