Nίκος Χαραλάμπους: Με βουρκωμένα μάτια όλοι στο τελευταιο αντίο του (βιντεο-φωτο)

27.03.2024



Με δάκρυα στα μάτια και ένα ένα παρατεταμένο χειροκρότημα έξω από την εκκλησία, αποχαιρέτησαν δεκάδες αγαπημένα του πρόσωπα τον μεγάλο σκηνοθέτη και ηθοποιό, Νίκο Χαραλάμπους. Η οικογένειά του, οι συνεργάτες, οι φίλοι, οι συνοδοιπόροι του, οι μαθητές του, ανθρωποι του θεάτρου και του πολιτισμού ήταν εκεί, στην τελευταία παράσταση της ζωής του Νίκου Χαραλάμπους.

Άτομα που τον λάτρεψαν για τον αστείρευτο ταλέντο του, άτομα που έλαμψαν μέσα από τη σκηνοθεσία του, μαθητές που διδάχτηκαν την ευγένειά του, γελούσαν με το χιούμορ του και άνθρωποι που δεν έφυγαν ποτέ από κοντά του με βουρκωμένα μάτια τον οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία.  

Οι επικήδειοι ήταν συγκινητικοί. Η Δέσποινα Μπεμπέδελη έδωσε άλλη μια φορά ρεσιτάλ ερμηνείας, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν υποκριτική αλλά αληθινή, γιατί τα λόγια που ανέφερε για το μεγάλο σκηνοθέτη έτρεφαν μέσα τους συγκίνηση, πίκρα, επιθυμίες, αλλά και χαρές. Βιώματα που έζησαν μαζί μέσα στα χρόνια και συναισθήματα βαθιά που μόνο ένας θεατρόφιλος μπορεί να καταλάβει καλύτερα.
 

Η Νιόβη, η κόρη του, “το μαϊμουδάκι”, όπως την αποκαλούσε, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της αλλά και την εκτίμηση που έτρεφε προς το πρόσωπο του πατέρα της, του μεγάλου σκηνοθέτη και ηθοποιού που αγάπησαν όλοι στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Η Χριστίνα Παυλίδου μίλησε για το θείο της, ο οποίος ήταν ένας καλλιτέχνης με αστείρευτο ταλέντο, γι’ αυτό άλλωστε αγαπήθηκε πολύ. Μα πάνω απ’ όλα ήταν ο θείος της, ο αγαπημένος και ο λατρευτός. “Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι τα ξέχασα όλα…μου είπες στην τελευταία μας συνάντηση". 
 

Οι περισσότεροι ηθοποιοί που έχουν περάσει από το θεατρικό σανίδι βρέθηκαν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο δάσκαλο και σκηνοθέτη. Κανένας δεν ξέχασε, αλλά μόνον αντίθετα, θυμάται τα χρόνια που πέρασαν, ενώ οι νεότεροι απορροφούν διδάγματα ζωής και ηθικής. 

 

Πηγή: www.coffeevibesmagazine.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


775