Phi Phi Islands και James Bond Island: Επισκέφθηκα τον απόλυτο παράδεισο του Πουκέτ

Δεν υπάρχει τουρίστας που να επισκεφθεί το Πουκέτ και να μην κάνει εκδρομή στα νησιά Πιπι. Αποτελούν έναν από τους κορυφαίους εξωτικούς προορισμούς στον πλανήτη. Όπως σας συμβούλεψα στην ανάρτηση μου για το Πουκέτ ΔΕΝ θα κλείσετε καμιά εκδρομή από το διαδίκτυο.


Θα φτάσετε στο Πουκέτ και εκεί θα βρείτε δεκάδες διαφημιστικά φυλλάδια με τις εκδρομές με τους αντιπροσώπους των εταιρειών. Αξίζει να σας πω, ότι τόσο στα Phi Phi islands όσο και στο James Bond Island, για vip tour με speedboat η τιμή στο ίντερνετ ήταν 100 ευρώ το άτομο και  ακριβώς την ίδια εκδρομή με την ίδια εταιρεία την έκλεισα με 90 ευρώ και τα δύο άτομα κάνοντας απλά την βόλτα μου στην παραλία Patong! Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το βανάκι, με κλιματισμό και ανέσεις, για να σας παραλάβει από το ξενοδοχείο σας και να σας επιστρέψει πίσω, περιλαμβάνεται πρωινό με το που φτάσετε στην μαρίνα για να αναχωρήσετε για την εκδρομή σας, όπως επίσης και δωρεάν φρούτα, αναψυκτικά και νερό αλλά και γεύμα σε εστιατόριο το οποίο θα καθορίσει η εκάστοτε εταιρεία εκδρομών. Θα σας πρότεινα την εταιρεία SeaStar, υπάρχει flyer της συγκεκριμένης εταιρείας όπου και αν βρίσκεστε καθώς τα διαφημιστικά είναι χιλιάδες.


Αρχίζουμε με την εκδρομή στα νησιά Πιπι. Μετά το πρωινό σου στην Μαρίνα πιες οπωσδήποτε ένα χαπάκι για την ναυτία. Το παρέχει δωρεάν η εταιρεία. Θα σε συμβουλέψουν να πιεις ένα μισή ώρα πριν την αναχώρηση και στη στάση για φαγητό να πιείς ακόμα ένα. Κάνε το και θα έχεις ήσυχο το κεφάλι σου. Μην κάνετε τους θαρραλέους αν δεν είστε 100% ότι μπορείτε να αντέξετε στο κούνημα του speedboat. Σκεφτείτε μόνο απο τον δικό σας εγωισμό ίσως χαλάσετε την διάθεση σας για όλη την εκδρομή σε περίπτωση που ξαφνικά ενώ είστε στην βάρκα σας πιάσει ναυτία. 


Αρχικά θα κάνεις στάση για Snorkeling, όπου θα σου δώσουν και πάλι δωρεάν μάσκα και σωσίβιο για να κάνεις βουτιά να δεις από κοντά τα χρωματιστά ψάρια. Καταπληκτική εμπειρία.


Μετά θα δεις το μεγαλύτερο νησί το Πι πι Ντόν (πάνω φωτό και βίντεο) όπου εκεί διαθέτει και ξενοδοχεία για να μείνει κάποιος που θέλει διακοπές  και βέβαια δίπλα του βρίσκεται το νησί  Πι- Πι Λέι (κάτω βίντεο) με τη μοναδική και διάσημη παραλία Maya που γυρίστηκε η ταινία «Η Παραλία» με τον Λεονάρτο Ντι Κάπριο. ΜΗΝ βλέπετε τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και σας παραπλανούν. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τουρίστες που θα μοχθήσεις για μια ωραία φωτογραφία χωρίς πολύ κόσμο δίπλα σου. Εκεί θα μείνεις περίπου 45 λεπτά όπου μπορείς να κάνεις και το μπάνιο σου.

Εδώ τώρα θέλω την προσοχή σας. Επειδή πολλοί και πολλές έχετε δει την παραλία με τις μαϊμούδες,  που είναι εντυπωσιακή και θα θέλετε να τις δείτε από κοντά, για να μην την πατήσετε θα διαλέξετε εκδρομή που πηγαίνει στο Monkey Beach και όχι στο Monkey Bay, επειδή στο δεύτερο απλά βλέπεις τις μαϊμούδες από τη βάρκα καθώς δεν μπορεί να πλησιάσει για να κατέβεις.

Θα δείτε επίσης τα Viking Cave, Pileh Cove, Loh Samah και τέλος θα κάνετε στάση για μια περίπου ώρα στο Khai Nai Island, όπου θα κάνετε ηλιοθεραπεία, βουτιές, extreme sports και θα απολαύσετε τα κοκτέιλ σας.  Σε όλη τη διαδρομή η θέα είναι εξωπραγματική. Σμαραγδένια νερά, επιβλητικοί βράχοι, τροπική βλάστηση θα σας γεμίσουν το μάτι.

 

 

JAMES BOND ISLAND

Η εκδρομή στο James Bond Island είναι η δεύτερη σε προτιμήσεις μετά τα Phi Phi Island. Νομίζω πως αφού κάνετε και τις δυο εκδρομές αρκετοί θα μείνετε πιο μαγεμένοι με τη συγκεκριμένη εκδρομή. 

Αφού σας παραλάβει το βανάκι και σας πάει στην Μαρίνα του Πουκέτ θα φάτε το πρωινό σας εντελώς δωρεάν αφού όπως σας είπα συμπεριλαμβάνεται στην εκδρομή και θα αναχωρήσετε για το Hong Island. Θα κατεβείτε από την βάρκα και θα κάνετε κανό (φωτό πάνω). Ούτε καν θα κουραστείτε καθώς σε κάθε κανό υπάρχει οδηγός. Δώστε του όμως ένα μικρό φιλοδώρημα έστω και 50 baht και να είστε σίγουροι πως η μίνι βόλτα σας θα είναι υπέροχη αλλά και θα σας βγάλει τις καλύτερες αναμνηστικές φωτογραφίες. Εκεί τυχαία βρήκα και ένα ζευγάρι φίλους απο Κύπρο. Η θέα είναι εξωπραγματική και το όλο σκηνικό θα αποτυπωθεί για πάντα στο μυαλό σας. Δεν θα θέλετε να φύγετε ποτέ. Εκεί καθώς κωπηλατείτε αρχικά θα μπερδευτείτε γιατί θα δείτε τον διάσημο βράχο του James Βοnd, ωστόσο ο άνθρωπος που κωπηλατεί για εσάς θα σας ενημερώσει πως ο συγκεκριμένος βράχος δεν είναι αυτός της ταινίας.

Μισή ώρα αργότερα θα αναχωρήσετε και μόλις 10 λεπτά θα χρειαστεί για να φτάσετε επιτέλους στο διάσημο νησί του James Bond, η αληθινή ονομασία του είναι Khao Phing Kan, που είναι στον κόλπο Phang Nga Bay και έγινε γνωστό από την ταινία «Ο άνθρωπος με το χρυσό όπλο». Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που κάποιος τουρίστας πηγαίνει στο Πουκέτ.

 Αφού γευματίσετε στο Panyi Island, σε ένα από τα εστιατόρια που βρίσκονται στηριγμένα πάνω σε πασσάλους μέσα στη θάλασσα, θα επισκεφθείτε το Panak Island, όπου θα μπείτε μέσα στις σπηλιές και θα δείτε τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες. Tέλος το όμορφο ταξίδι σας θα τελειώσει με χαλάρωση, κοκτειλς και φρέσκα φρούτα στο Naka Noi Island όπου θα περάσετε εκεί περίπου μία ώρα έχοντας την επιλογή (με επιπλέον κόστος) να κάνετε θαλάσσιες δραστηριότητες. 

 

 

Εxtra tip: Οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας πετσέτες, καπέλο, waterproof θήκη για το κινητό σας και την φωτογραφική μηχανή σας. Παντού στο Πουκέτ πουλάνε waterproof θήκες κινητού 100 baht και ωραίες τσάντες waterproof με 400 baht. Αγοράστε, αξίζει μιας και θα σας χρησιμεύσουν σε όλα σας τα ταξίδια ακόμα και στις παραλίες του νησιού μας.  




Στρασβούργο - Κολμάρ: Πήγαμε στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων και στο πιο παραμυθένιο χωριό της Γαλλίας

Στο bucketlist μας τα τελευταία χρόνια ήταν να βρεθούμε τις ημέρες των Χριστουγέννων σε δύο από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Γαλλίας όπου τα Χριστουγεννα είναι πιο μαγικά από ποτέ.…

Continue Reading


Παραμονη Πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο: Τα πάρτι στα Christmas Markets και η πολεμική ατμόσφαιρα που ζήσαμε

Το 2023 το αποχαιρετήσαμε από το Βερολίνο. Ταξιδέψαμε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας στις 30 Δεκεμβρίου και φθάσαμε μεσημέρι. Εκεί θα μέναμε για δύο 24ωρα. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία…

Continue Reading


Βαρσοβία: Το παραμυθένιο christmas market στα τείχη της πόλης, η Castle Square και το Royal Garden of Light  

Tην παραμονή χριστουγέννων επιλέξαμε να την περάσουμε στη Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Όλα όπως αναμενόταν ήταν στολισμένα αλλά εκείνη την ημέρα μας περίμενε μία «δυσάρεστη»…

Continue Reading





Μπανγκόκ: Η εμπειρία μου στην πόλη που συνδυάζει την πολυτέλεια με την απόλυτη φτώχεια

Γνωστή και ως η πόλη των αγγέλων η Μπανγκόκ με εντυπωσιακά κτίρια και ουρανοξύστες. Βέβαια, δίπλα από τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία συναντάς την απόλυτη φτώχεια. Είναι η πρωτεύουσα της…

Continue Reading



Βυρητός: Ένας συναρπαστικός προορισμός που με εντυπωσίασε απρόσμενα

Η αλήθεια είναι πως κλείνοντας αεροπορικό εισιτήριο για την πρωτεύουσα του Λιβάνου και το «Παρίσι της Μέσης Ανατολής» όπως αποκαλούν την Βυρητό δεν ήμουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος.

Continue Reading



Τόκυο: Βάλτο οπωσδήποτε στο Bucket List σου και υπόσχομαι θα το λατρέψεις! Μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή!

Για ένα πράγμα να είσαι απόλυτα σίγουρος. Θα περάσεις καταπληκτικά! Βάλε το Τόκυο και γενικά την Ιαπωνίζα στο bucket list σου. Αξίζει να το επισκεφθείς μια φορά στην ζωής σου. Είναι…

Continue Reading



Λας Βέγκας: Οι εμπειρίες μου στην πιο φαντασμαγορική πόλη του πλανήτη Mυστικά για αξέχαστες διακοπές

Δεν ξέρω πόσο αντικειμενικός μπορεί να είμαι όταν μιλάω για το φαντασμαγορικό Λας Βέγκας. Το λατρεύω! Έχω πάει τρείς φορές και ποτέ δεν το χορταίνω. What Happens In Vegas Stays in Vegas…

Continue Reading