Πουκέτ: Τέσσερις μέρες στο πιο φημισμένο νησί της Ταιλάνδης

Το Πουκέτ είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά της Ταϊλάνδης και αποκαλείται από πολλούς το «Μαργαριτάρι της θάλασσας του Άνταμαν». Η ζωή όπως και στη Μπανγκόκ είναι πολύ φθηνή.  Εγώ επέλεξα να μείνω στην πολύβουη και διάσημη Patong Beach. Θα το λατρέψετε! 
 
ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΟΥΔΑΣ – ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ

Το άγαλμα του Μεγάλου Βούδα βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του Πουκέτ και η θέα είναι υπέροχη. Βρίσκεται στην κορυφή του Nakkerd Hills  και είναι ορατό από τα περισσότερα σημεία στα νότια του Phuket και φτάνει τα 45 μέτρα σε ύψος. Είναι ανάμεσα στις περιοχές Kata και Chalong. Είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 08:00 μέχρι τις 19:30 και επειδή νοιάζομαι για τα ερωτευμένα ζευγάρια - και όχι μόνο - από εκεί μπορείς να δεις τη δύση. Πηγαίνοντας εκεί περνάς μέσα από το δάσος όπου μεταξύ άλλων θα δεις πολλούς ελέφαντες, όπου μπορείς να κάνεις βόλτα μαζί τους αλλά και να ζήσεις την εμπειρία να κάνεις μπάνιο με αυτούς. Οι περισσότερες εκδρομές συνδυάζουν τις βόλτες ή μπάνιο με ελέφαντα με την επίσκεψη στον Μεγάλο Βούδα. Οι τιμές είναι από 12 -18 ευρώ το άτομο για την εκδρομή και θα σου την πρότεινα. Η διαδρομή είναι περίπου μία ώρα από την Patong Beach στο Big Buddha ενώ εάν πάρεις την εκδρομή θα έχει διάρκεια περίπου 5 ώρες.
 
 Ναός Wat Chalong

Ο ναός Wat Chalong είναι στην κορυφή των επιλογών όσων επισκέπτονται το Πουκέτ με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά.  Είναι διακοσμημένος με εκατοντάδες μικροσκοπικά κομμάτια γυαλιού και πολλές παγόδες. Είναι περίπου 40 λεπτά από την Patong Beach όπου μέναμε εμείς.


 ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Το Πουκέτ όπως και γενικά στην Ταϊλάνδη τα πάντα παζαρεύονται. ΜΗΝ κλείσεις εισιτήρια για καμιά εκδρομή και κανένα αξιοθέατο από το διαδίκτυο. Θα τα βρεις όλα μπροστά σου φτάνοντας εκεί και η τιμή που θα βρεις θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Αξίζει να σου πω ότι τόσο στα Phi Phi islands όσο και στο James Bond Island, για vip tour με speedboat η τιμή στο ίντερνετ ήταν 100 ευρώ ανά άτομο και  ακριβώς την ίδια εκδρομή με την ίδια εταιρεία την έκλεισα με 90 ευρώ για δύο άτομα κάνοντας απλά τη βόλτα μου στην παραλία Patong! Για τις εκδρομές θα μάθεις τα πάντα στο κεφάλαιο Phi Phi Island και James Bond Island.
 
ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Εγώ διέμεινα στην πιο τουριστική παραλία, την Patong Beach, η οποία είναι και η πιο πολυσύχναστη. Δεν υπάρχει τουρίστας που να μην κάνει τη βόλτα του εκεί, τόσο το πρωί για μπάνιο όσο και το βράδυ, όπου εκεί επικρατεί το χάος και η απόλυτη διασκέδαση. Δεκάδες εστιατόρια με ολόφρεσκο ψάρι κυρίως αστακούς, τεράστιες γαρίδες, καλαμάρι, χταπόδι και ότι άλλο φανταστείς σε μισές τιμές από τις ψαροταβέρνες της χώρα μας. Ενδεικτικά, η πολυτέλεια που είναι ο αστακός στοιχίζει 50 ευρώ το κιλό, οι jumbo γαρίδες 25 ευρώ το κιλό (8 γαρίδες περίπου) και μπορείτε να τα απολαύσετε είτε συνοδευμένα από μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα είτε στη σχάρα με ταϊλανδέζικα συνοδευτικά. Δείτε πιο κάτω βίντεο



Εννοείται, πως περπατώντας στο Patong Beach θα διασχίσετε τον κάθετο δρόμο της παραλίας που ονομάζεται Bagla Road, το διασημότερο δρόμο του Phuket. Τo πρωί δεκάδες πάγκοι για αγορές θα βρίσκονται μπροστά σου και το βράδυ τα πάντα αλλάζουν με τα δεκάδες μπαράκια να δημιουργούν μία άκρως ανεβαστική ατμόσφαιρα και κυρίως τους τουρίστες να ξεσαλώνουν. Πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλος, πρόκειται να τα δεις όλα. Εξωτικά κορίτσια ή τραβεστί να επιδεικνύουν σε όλα τα μπαρ τις χορευτικές τους ικανότητες και όχι μόνο ενώ στα ινστιτούτα μασάζ όλες θα σου κλείνουν το μάτι ή θα σε τραβάνε για να απολαύσεις ταϊλανδέζικο μασάζ ενώ εάν και μόνο εσύ το θέλεις θα έχεις το γνωστό «happy ending». Εννοείται πως τα συγκεκριμένα ινστιτούτα μασάζ είναι όλα τους πονηρά.

Είκοσι λεπτά από την Patong Beachg θα βρεις την Karon Beach, αξίζει να περάσεις και εκεί την μέρα σου, όπου θα κάνεις το μπάνιο σου με φόντο το δάσος και τα τεράστια δέντρα που δημιουργούν στο μάτι σου μια καταπληκτική εικόνα. Εκεί κάθε Τρίτη με Παρασκευή είναι και το Karon Temple Market με δεκάδες πάγκους για αγορές αλλά και διάφορα είδη φαγητών και φρούτων.

Αν επιθυμείς πιο χαλαρούς ρυθμούς και στιγμές απόλυτης χαλάρωσης σου προτείνω την παραλία της Kamala (40 λεπτά από Patong Beach). Είναι ίσως η πιο ήσυχη περιοχή στο Πουκέτ γι’ αυτό και οι ταξιτζήδες με ενημέρωσαν πως επιλέγεται για διαμονή από συνταξιούχους ή ζευγάρια που θα μείνουν αρκετές μέρες στο Πουκέτ. Στην πολύ ήσυχη Kamala, βέβαια, σε εντυπωσιάζουν οι πολυτελείς επαύλεις με θέα τον κόλπο της Καμάλα.
Επίσης, πρέπει να επισκεφθείς την Kata beach, μια παραλία με αρκετές ομοιότητες με την πολύβουη Patong Beach, όπου υπάρχουν παντού μικροπωλητές και πολλοί φοίνικες.
 
ΤIGER KINGDOM

Επίσκεψη στο βασίλειο της τίγρης. Είναι φανταστική εμπειρία. Μπορείς να δεις από κοντά, να χαϊδέψεις και να παίξεις για περίπου 15 λεπτά με τις τίγρεις, επιλέγοντας από τις  new born τίγρεις μέχρι τις Giant. Οι τιμές αρχίζουν από 35 ευρώ το άτομο για τους new born, τις μικρές τίγρεις και τις μέτριες τίγρειςς 20 ευρώ και για τις μεγάλες 25 ευρώ ανά άτομο. Εγώ επέλεξα τις μεγάλες, όπου μαζί με τις new born είναι οι δημοφιλέστερες και αυτές που έχουν την μεγαλύτερη ουρά. Μην ανησυχείτε περιμένεις maximum 10 λεπτά. Μπαίνοντας μέσα στο τεράστιο κλουβί είσαι μαζί με έναν εκπαιδευτή, όπου σου δίνει τις πιο βασικές οδηγίες.

Δεν πρέπει να πηγαίνεις ποτέ μπροστά στην τίγρη, δεν πρέπει να φωνάζεις, δεν πρέπει να φωτογραφίζεις με φλας και το κυριότερο δεν πρέπει να την ακουμπάς στο κεφάλι, ούτε καν κοντά στο σβέρκο. Εισηγούμαι όπως δώσεις το κινητό σου τηλέφωνο ή τη φωτογραφική σου στον εκπαιδευτή δίνοντας του ταυτόχρονα και 20-50 baht (δηλαδή 50 σεντ-1,25 σεντ σε ευρώ) και θα έχεις ήσυχο το κεφάλι σου από τις αναμνηστικές φωτογραφίες. Θα σε φωτογραφίζει ασταμάτητα, θα σε «στήνει» εκείνος ως φωτογράφος που ξέρει ποιες είναι οι καλύτερες λήψεις κάνοντας με τις οδηγίες του την τίγρη να έχει και τις κατάλληλες αντιδράσεις. Απέχει 30 λεπτά από το Patong Beach. Είναι ανοιχτό από τις 09:00 μέχρι τις 18:00. Όσον αφορά στο πώς θα πάτε… Θα πληρώσετε από Patong (400baht 10 ευρώ) και από Karon 700 baht. Σε αυτή την τιμή που σας γράψω εξυπακούεται πως ο οδηγός θα σας περιμένει στο Tiger Kingdom δίνοντας σας προθεσμία μία ώρα (είναι υπεραρκετή, πιστέψτε με) και θα σας πάει πίσω στο ξενοδοχείο σας.  Τέλος, δίπλα από το Tiger Kingdom έχει επιλογές να κάνετε Go kart track ή να δείτε show με πιθήκους.


 PHUKET FANTASIA

Βρίσκεται στην Καμάλα και πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό show στις προδιαγραφές των show του Λας Βέγκας. Θα μάθετε τα πάντα για τον πολιτισμό της Ταϊλάνδης με τις μαγικές ψευδαισθήσεις, 4D ειδικά εφέ, εναέριο μπαλέτο, ακροβατικά, πυροτεχνήματα με το σύνολο του cast να ξεπερνά τα 400 άτομα με επιπλέον 44 ελέφαντες, τίγρεις, κατσίκες, περιστέρια κτλ. Έχετε την επιλογή να απολαύσετε την παράσταση από το εστιατόριο Golden Kinaree που - ναι καλά διαβάζετε - έχει χωρητικότητα 4000 θέσεων με ένα τεράστιο μπουφέ. Το show ξεκινάει στις 21:00 και έχει διάρκεια 70 λεπτά. Έχεις επιλογή να πάρεις πακέτο-εκδρομή, θα δεις παντού διαφημιστικά φυλλάδια, όπου θα σε παραλάβουν από το ξενοδοχείο περίπου στις 17:00 το απόγευμα, θα δεις το show, θα φας στο εστιατόριο και θα σε επιστρέψουν στο ξενοδοχείο σου με περίπου 35 ευρώ το άτομο. Κατά την επίσκεψη σου εκεί θα δεις και πολλά καταστήματα και υπαίθριους πάγκους για τα ψώνια σου.

ΣΕΞ ΣΤO ΠΟΥΚΕΤ
 Να θυμάσαι  πάντα πως στην Ταϊλάνδη, υπάρχει άφθονο σεξ για όλα τα γούστα . Η πορνεία είναι νόμιμη σε όλη την χώρα. Πολλά κορίτσια, ειδικά όταν κάνεις βόλτα με ανδροπαρέα, σε κοιτάζουν στα μάτια και αρκεί ένα δικό σου βλέμμα για να σε πλησιάσουν και να αρχίσει το νταραβέρι με την σωστή τιμή για να σε ακολουθήσει. Προσοχή βέβαια μην την πατήσετε γιατί στην Ταϊλάνδη υπάρχουν χιλιάδες τρανσέξουαλ, με τις επεμβάσεις να είναι τόσο τέλειες που μπορεί να μπερδευτείς. Σε αντίθεση με την Μπανγκοκ, στο Πουκέτ η πλειοψηφία ινστιτούτων μασάζ καταλήγουν με τους πελάτες να πληρώνουν αντί για μασάζ για στοματικό έρωτα ή για σεξουαλική επαφή. Αν δεν θέλετε κάτι τέτοιο αποφύγετε να κάνετε μασάζ στους δρόμους γύρω απο την Patong Beach. Μάλιστα τα κορίτσια είναι τόσο προκλητικά που σου ορμάνε κανονικότατα προκειμένου να σε πείσουν να μπείς για ένα «σπέσιαλ» μασάζ. 

PING PONG SHOW
Τα sex show στην Ταϊλάνδη, τα πασίγνωστα ping pong show, είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο. Μπορεί το θέαμα να είναι σοκαριστικό και ιδιαίτερα σκληρό αλλά καθημερινά χιλιάδες τουρίστες απολαμβάνουν τα show, τόσο για την εμπειρία όσο και για να κάνουν πλάκα μεταξύ τους. Θα τα βρείτε κυρίως στην Bagla Road αφου καθώς κάνετε την βόλτα σας δεκάδες promoter θα σας τα διαφημίζουν. Η είσοδος είναι δωρεάν

 ΠΑΖΑΡΕΜΑ
Στην Ταϊλάνδη υπάρχουν δεκάδες υπαίθριες αγορές. Να ξέρεις πως τα πάντα παζαρεύονται. Και όταν λέω τα πάντα… το εννοώ απόλυτα. Ποτέ κάποιος έμπορας δεν θα σου πει την αληθινή τιμή του προϊόντος του. Ξέρει πως θα τον παζαρέψεις και να θυμάσαι πως η τιμή του προϊόντος πέφτει σίγουρα από 40%-60% από την τιμή που σου λέει. Το ίδιο και με τη μετακίνησή σου με ταξί και τουκ τουκ. Πριν μπεις μέσα θα πρέπει να έχεις παζαρέψει την τιμή.

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ
Μην κάνεις συνάλλαγμα από Κύπρο ή Ελλάδα. Λόγω του ότι το ταϊλανδέζικο Baht δεν υπάρχει στις τράπεζες σίγουρα στα ανταλλακτήρια θα σου πάρουν πολύ μεγάλη προμήθεια. Κάνε συνάλλαγμα όταν φτάσεις εκεί στους δρόμους του Πουκέτ. Κάθε κεντρικός δρόμος έχει τουλάχιστον 10 ανταλλακτήρια με διαφορετικό rate. Εσύ εννοείται θα πας στο πιο συμφέρον, αφού πρώτα περάσεις από 4-5 που είναι σε απόσταση μεταξύ τους ούτε 10 λεπτά με τα πόδια. Η διαφορά τους, έγκειται στο γεγονός, εάν για παράδειγμα αλλάξεις 1000 ευρώ θα είναι μόλις 10 ευρώ στην προμήθεια οπόταν μην ασχοληθείς και πολύ με το θέμα. Το rate είναι σχεδόν ίδιο με το χρηματιστηριακό!




Στρασβούργο - Κολμάρ: Πήγαμε στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων και στο πιο παραμυθένιο χωριό της Γαλλίας

Στο bucketlist μας τα τελευταία χρόνια ήταν να βρεθούμε τις ημέρες των Χριστουγέννων σε δύο από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Γαλλίας όπου τα Χριστουγεννα είναι πιο μαγικά από ποτέ.…

Continue Reading


Παραμονη Πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο: Τα πάρτι στα Christmas Markets και η πολεμική ατμόσφαιρα που ζήσαμε

Το 2023 το αποχαιρετήσαμε από το Βερολίνο. Ταξιδέψαμε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας στις 30 Δεκεμβρίου και φθάσαμε μεσημέρι. Εκεί θα μέναμε για δύο 24ωρα. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία…

Continue Reading


Βαρσοβία: Το παραμυθένιο christmas market στα τείχη της πόλης, η Castle Square και το Royal Garden of Light  

Tην παραμονή χριστουγέννων επιλέξαμε να την περάσουμε στη Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Όλα όπως αναμενόταν ήταν στολισμένα αλλά εκείνη την ημέρα μας περίμενε μία «δυσάρεστη»…

Continue Reading





Μπανγκόκ: Η εμπειρία μου στην πόλη που συνδυάζει την πολυτέλεια με την απόλυτη φτώχεια

Γνωστή και ως η πόλη των αγγέλων η Μπανγκόκ με εντυπωσιακά κτίρια και ουρανοξύστες. Βέβαια, δίπλα από τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία συναντάς την απόλυτη φτώχεια. Είναι η πρωτεύουσα της…

Continue Reading



Βυρητός: Ένας συναρπαστικός προορισμός που με εντυπωσίασε απρόσμενα

Η αλήθεια είναι πως κλείνοντας αεροπορικό εισιτήριο για την πρωτεύουσα του Λιβάνου και το «Παρίσι της Μέσης Ανατολής» όπως αποκαλούν την Βυρητό δεν ήμουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος.

Continue Reading



Τόκυο: Βάλτο οπωσδήποτε στο Bucket List σου και υπόσχομαι θα το λατρέψεις! Μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή!

Για ένα πράγμα να είσαι απόλυτα σίγουρος. Θα περάσεις καταπληκτικά! Βάλε το Τόκυο και γενικά την Ιαπωνίζα στο bucket list σου. Αξίζει να το επισκεφθείς μια φορά στην ζωής σου. Είναι…

Continue Reading


Λας Βέγκας: Οι εμπειρίες μου στην πιο φαντασμαγορική πόλη του πλανήτη Mυστικά για αξέχαστες διακοπές

Δεν ξέρω πόσο αντικειμενικός μπορεί να είμαι όταν μιλάω για το φαντασμαγορικό Λας Βέγκας. Το λατρεύω! Έχω πάει τρείς φορές και ποτέ δεν το χορταίνω. What Happens In Vegas Stays in Vegas…

Continue Reading


Phi Phi Islands και James Bond Island: Επισκέφθηκα τον απόλυτο παράδεισο του Πουκέτ

Δεν υπάρχει τουρίστας που να επισκεφθεί το Πουκέτ και να μην κάνει εκδρομή στα νησιά Πιπι. Αποτελούν έναν από τους κορυφαίους εξωτικούς προορισμούς στον πλανήτη. Όπως σας συμβούλεψα…

Continue Reading