Αντίο στον Αύγουστο Τα ταξίδια μου όλο το καλοκαίρι και το ελληνικό νησί που με απογοήτευσε

Summer lovin' happened so fast... Πράγματι, έτσι έγινε. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα Αυγούστου και αναρωτιέμαι που στο καλό πήγε το καλοκαίρι; Σίγουρα δεν πρέπει να παραπονιέμαι. Αυτή τη σεζόν ταξίδεψα τόσο που ούτε καν ξέρω από πού να αρχίσω!

Αφού καλωσορίσαμε την ανηψιά μου σε αυτό τον κόσμο και ταξίδεψα προς και από Λονδίνο αρκετές φορές σε ένα καλοκαίρι, είχα ήδη αρχίσει να ακούω τα ελληνικά νησιά να φωνάζουν το όνομα μου. Σαν όνειρο που έγινε πραγματικότητα ήταν το πενταήμερο ταξίδι που έκανα με φίλους ταξιδεύοντας με σκάφος από Ρόδο προς Σύμη και Κω. Τα υπέροχα κολπάκια της Σύμης με εντυπωσίασαν. Ήταν σαν ένας επίγειος παράδεισος με κρυστάλλινα νερά και ανέγγικτη φύση. Τέτοιο τοπίο δεν μπορούσα να το χορτάσω και νομίζω αυτό μου το θυμίζει το κινητό μου τηλέφωνο αφού κάθε λιγάκι εμφανίζεται η ένδειξη "storage is full" από τις πολλές φωτογραφίες. 

Δυστυχώς δεν έχω πολλά να σχολίασω για την Κω. Λυπάμαι αλλά μου θύμισε ένα πολύ κακόγουστο τουριστικό αξιοθέατο. Είχα ακόμη και την όχι και τόσο σπουδαία "ευχαρίστηση" να παίξω beer pong, που ούτε καν στο Πανεπιστήμειο δεν είχα παίξει. Shocker.

Κατεβαίνοντας από το σκάφος είχα λίγη ναυτία. Τίποτε βέβαια που δεν μπορούσε να φτιάξει η Μύκονος. Εκεί συναντήθηκα με μιά καλή φίλη και βολτάραμε "στης Μυκόνου τα στενά". Φαΐ, ποτό, ύπνος και ξανά απ' την αρχή!

Μεταξύ του Αλεμάγου και του Σκορπιού -το αγαπημένο μου όλων των εποχών- πρώτη εμφάνιση έκανε το Principauté de Mykonos. Καλή σαν ιδέα αλλά κατά την άποψη μου υπερβολική προσπάθεια. Αν και το φαγητό και η μουσική ήταν καλά, τα συντριβάνια με κατέρρευσαν..!

Το δείπνο στο κλασσικό Ling Ling ήταν εύγευστο όπως πάντα και μιά απο τις βραδυές μας, αποκορυφώθηκε, πρέπει να ομολογήσω, με πολλή διασκέδαση στο Διονύση Σχοινά. Δεν ήταν τόσο ο ιδρώτας που κυλούσε στο κορμί του, όσο η μουσική και το vibe στο 4711.

Νιώθω πως οι διακοπές μου ήταν σαν τρενάκι στο λούναπαρκ μια πάνω και μιά κάτω. Από το ταξίδι με το σκάφος που ήταν υπερ-χαλαρωτικό, στη Μύκονο που είναι πάντα διασκεδαστική. Μα τι καλύτερο από το να συναντήσω το αγόρι μου στην Πάρο για λίγες ακόμα μέρες χαλάρωσης. Δεν παραπονιέμαι. Θεωρώ τον εαυτό μου καλή οδηγό αλλά αυτο το "γουρούνα" πράγμα-όχημα είναι δύσκολο να το οδηγάει κορίτσι! Οδηγήσαμε  γύρω στο νησί και περάσαμε μια μέρα στο Soros beach στην Αντίπαρο. Προτείνω να πάρετε ένα μεγάλο bean bag και ένα strawberry daiquiri. Δεν χρείαζεστε τίποτε άλλο! Τέλεια για δείπνο είναι ο Μάριος και το Barbarossa στο μικρό λιμανάκι της Νάουσας. Παραγγείλαμε οκταπόδι φάβα και λευκό κρασί και στο πι και φι ο πόνος απ'το λιοκαμένο μου δερμα είχε εξαφανιστεί! 

Μετά από ένα μήνα ταξιδιών, είναι νομίζω καιρός να επιστρέψω στη βάση μου.  Ο Σεμπτέμβριος με κάνει να νιώθω σαν μικρό παιδί που ετοιμάζεται για το σχολείο. Στη δική μου περίπτωση ετοιμάζομαι για νεα projects, νέες παραλαβές και πιθανών νέα πλάνα για νέα ταξίδια πολύ σύντομα! Ίσως ακόμα να πρεπει να περάσω και από ένα βιβλιοπωλείο για μια νέα αντζέντα! Σε αυτό τον τόνο ας κυλήσουμε πίσω στη ρουτίνα μας περιμένοντας όλα τα νέα που έρχονται.




Oι αλλαγές στην ζωή μου, το summer party της Άννας Χαμπουλά, οι νέες συλλογές Mint και τα Instastories

Ήταν ένας πολύ έντονος μήνας. Από την μια ταξίδια στο Λονδίνο για να βλεπω πόσο γρήγορα μεγαλώνει η ανιψιά μου και από την άλλη πολλές εξελίξεις με τη ζωή μου εδώ στην Κύπρο. Έδω και…

Continue Reading


Kounnous Fountain of Youth: Έτσι έζησα τα γενέθλια μου και ζωντάνεψα τον κήπο απο το αγαπημένο μου παιδικό παραμύθι

Άλλη μια χρονιά πέρασε μαζί και τα γενέθλια μου.Φέτος ήθελα κάτι μαγικό και ονειρικό, κάτι από τις αγαπημένες ιστορίες της παιδικής ηλικίας...«Τα Χρονικά της Νάρνια». Ευτυχώς, στάθηκα…

Continue Reading