Τόκυο: Βάλτο οπωσδήποτε στο Bucket List σου και υπόσχομαι θα το λατρέψεις! Μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή!

Για ένα πράγμα να είσαι απόλυτα σίγουρος. Θα περάσεις καταπληκτικά! Βάλε το Τόκυο και γενικά την Ιαπωνία στο bucket list σου. Αξίζει να το επισκεφθείς μια φορά στην ζωής σου. Είναι η πόλη που δεν θα ακούσεις κανένα κορνάρισμα, κανένα καυγά στο δρόμο και το καλύτερο… έχει μηδενική εγκληματικότητα. Τέτοια καθαριότητα και οργάνωση δεν υπάρχει από μετρό, δρόμους μέχρι τις τουαλέτες.  Οι Ιάπωνες άλλωστε δεν τρώνε και  δεν πίνουν στο δρόμο αλλά και τα σκουπίδια τους τα βάζουν στην τσάντα τους. Οπόταν εάν κρατάς καφέ, φαγητό ή μπουκάλι νερό θα δυσκολευτείς να βρείς κάπου να το πετάξεις. Προσοχή εαν ταξιδέψετε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες έχει πολύ ψηλά επίπεδα υγρασίας

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Ο καλύτερος τρόπος να διακινήστε μέσα σε μια πόλη όπως το Τόκυο που γίνεται ο απόλυτος χαμός με την κυκλοφορία είναι το μετρό. Ταξί και Uber δεν συμφέρουν είναι πολύ ακριβά. Αξίζει μόνο να σας πω πως μια διαδρομή από το αεροδρόμιο Narita στο κέντρο θα σε χρεώσουν περίπου 170 ευρώ ενώ με το μετρό θα είναι περίπου 13 ευρώ το άτομο. Από την άλλη εάν το αεροδρόμιο σας είναι το Haneda και πάτε στις δυο δημοφιλέστερες περιοχές Shibuya ή Shinjuku θα πάρετε όπωσδήποτε εισιτήριο από την εταιρεία www.limousinebus.co.jp/en και σε μόλις 40 λεπτά θα είσαστε στο αεροδρόμιο αλλά και αντίθετα από αεροδρόμιο στις δυο διάσημες περιοχές. Γενικά με το που φτάσετε θα πάτε κατευθείαν να πάρετε μια κάρτα Pasmo ή Suica του μετρό του οποίου οι διαδρομές είναι πολύ φθηνές και θα πηγαίνεις πολύ γρήγορα στον προορισμό σου. Επειδή μπορεί πολλοί από εσάς να έχετε δει βιντεάκια στο διαδίκτυο όπου στριμώχνονται στα μετρό της Ιαπωνίας ή να σπρώχνονται μέσα στο τρένο και να σας έχουν αγχώσει αυτό δεν ισχύει. Είναι τόσο οργανωμένα τα πάντα στο μετρό που δεν θα πιστεύεται στα μάτια σας όταν τα δείτε από κοντά. 

ΔΙΑΜΟΝΗ 
Δύο είναι οι περιοχές που σας προτείνω να μείνετε. Shibuya ή Shinjuku είναι η πιο δημοφιλέστερες αν και εγώ επιλέγω την Shibuya. Οικονομικά ξενοδοχείο είναι η αλυσίδα ΑPA Hotels γύρω στα 100 ευρώ το βράδυ ενώ εάν θέλετε κάτι καλύτερο επιλέξτε ένα από τα δυο Gracery Hotel με θέα τον διάσημο γορίλλα τόσο στην Shinuya όσο και στο Shinjuku. Γενικά τα ξενοδοχεία είναι φθηνά στο Τόκυο αλλά έχουν πολύ μικρά δωμάτια. Αν βέβαια το πορτοφόλι σας αντέχει επιλέξτε το Park Hyatt Tokyo με περίπου 400 ευρώ το βράδυ

SHIBUYA

Εγώ λάτρεψα αυτή την περιοχή. Eκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη και πιο busy διασταύρωση του κόσμου η Shibuya Crossing. Απολαύστε το θέαμα απολαμβάνοντας τον καφέ σας στο Starbucks η στο L'Occitane Café που είναι ακριβώς πάνω από την διασταύρωση και βγάλτε υπέροχες φωτογραφίες.

Σε μία από τις κύριες εξόδους του μετρό φιλοξενείται το άγαλμα του πιο πιστού σκύλου, του «Χάτσικο». Η ιστορία του συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και έγινε σύμβολο της περιοχής. (διαβάστε πιο κάτω την ιστορία του). Παντού θα δείτε μεγάλες οθόνες, νεον φώτα, διαφημιστικές πινακίδες μς τη νύχτα γίνεται μέρα. 

SHINJUKU
Στο Σίντζουκου θα δείτε τον πιο πολυσύχναστο σταθμό του κόσμου, με περίπου 3,5 εκατ. επιβάτες την ημέρα, κινηματογράφους, καταστήματα, δεκάδες τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες και νεον φώτα. Εκεί θα δείτε και την περιοχή Kabukicho που είναι γεμάτη από οίκους ανοχής και καμπαρέ και βέβαια ένα μεγάλο πεζόδρομο που προσελκύει δεκάδες χιλιάδες κόσμο καθημερινά με πολλά εστιατόρια και καταστήματα βιντεοπαιχνιδιών. Μην σας τρομάζει είναι απόλυτα ασφαλές περιοχή και αξίζει να πάτε. Αγοράστε σουβενίρς από εκεί γιατί είναι σε χαμηλές τιμές. 

Να σημειώσουμε πως σε όποια γωνιά και αν γυρίσεις θα δεις pachinko (το διάσημο ιαπωνικό παιχνίδι. Δείτε κάτω στο gallery λεπτομέρεις) και παιχνίδια (τις λεγόμενες δαγκάνες) για να κερδίσεις μεγάλους μπουλούκους, διάσημους ήρωες της Marvel, διάφορα συλλεκτικά καρτούν, φωτογραφικές μηχανές, συλλεκτικά αξεσουάρ αγαπημένων σου ηρώων που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο να μην δοκιμάσει την τύχη του. Οι συγκεκριμένοι χώροι είναι από διόροφοι μέχρι εξαόροφοι και θα μείνεται με το στόμα ανοιχτό το πόσο δύσκολο είναι να παίξεις και εσύ ένα από τα παιχνίδια λόγω της πολυκοσμίας. Είναι ο παράδεισος για όσους τους αρέσει η νυχτερινή διασκέδαση. 

HARAJUKU

Να πάτε οπωσδήποτε και να περιπλανηθείτε στην Takeshita Street, είναι ο πεζόδρομος που βρίσκεται ακριβώς έξω από το μετρό. Είναι ένα από τα must see όσων επισκέπτονται το Τόκυο. Η γειτονιά Harajuku είναι πολύ κοντά τόσο από την Shibuya (χωρίς καμιά στάση) και από Shinjuku (3 στάσεις) με μετρό. Στην takeshita street φάτε όπωσδήποτε τέλειες και τεράστιες κρέπες μόλις 4 ευρώ, αλλά και μαλλί της γριάς το οποίο μόλις δείτε τόσο εσείς όσο και τα μικρά σας παιδιά θα ξετρελαθείτε καθώς είναι σαν  ουράνιο τόξο. Μάλιστα θα δείτε δεκάδες τουρίστες να απαθανατίζουν την στιγμή της δημιουργίας του. Πάρτε μια γεύση

Κάθε Κυριακή  θα δείτε πολλά κορίτσια να διασχίζουν τον πολυσύχναστο πεζόδρομο ντυμένα ως κάποιος αγαπημένος τους χαρακτήρας από κόμικς ή sci-fi/fantasy ταινίες. Λίγο πιο πάνω από την Takeshita Street επισκεφθείτε ένα από τους δημοφιλέστερους και μεγαλύτερους ναούς του Τόκυο, τον Meiji Shrine. 


Αφού περάσετε τις πύλες του θα χαθείτε περπατώντας για 20 περίπου λεπτά σε μια τεράστια έκταση πρασίνου με χιλιάδες δέντρα. Kαθημερινά χιλιάδες τουρίστες και ντόπιοι αφιερώνουν αρκετό χρόνο εξερευνώντας και διασχίζοντας τα χιλιάδες δέντρα. Οι ώρες επίσκεψης για τον ναό Meiji Shrine διαφέρουν απο μήνα σε μήνα οπόταν μπορείτε να δείτε εδώ  όλες τις λεπτομέρειες. 

ASAKUSA


Eκεί αξίζει για να δείτε από κοντά τον μεγαλύτερο βουδιστικό ναό του Τόκυο τον Sensoji που βρίσκεται στην Asakusa. Για να πας στον ναό θα περάσεις από την Καμιναρίμονα, την εξωτερική πύλη του Ναού Sensoji και το σύμβολο της Ασακούσας και ολόκληρης της πόλης του Τόκιο διασχίζοντας ένα εμπορικό δρόμο 200 περίπου μέτρων με δεκάδες μικρά καταστήματά όπου μπορείς να αγοράσεις σε καλές τιμές τέλεια σουβενίρς και υπέροχα ιαπωνέζικα εδέσματα. 

Ο ναός είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 6:00 έως 17:00. Εκεί μπορείς να γράψεις ευχές και τις κρεμμάζεις στο μεγάλο δέντρο είτε με 0.70 σεντ κουνάνε σαν σεικερ ένα κουτί και τους βγάζει την ευχή του βούδα. 

GINZA

Περπατήστε στον μεγαλύτερο και πιο εμπορικότερο δρόμο του Τόκιο με τα ακριβότερα και πιο διάσημα brand του πλανήτη. Εκεί θα δείτε δεκάδες πολυόροφα κτίρια αλλά και τις Κυριακές πολλές εκδηλώσεις. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και μπαρ για να περάσετε την μέρα σας και να χαζέψετε τις χιλιάδες κόσμου που περπατάνε. 

AKIHABARA
Η περιοχή των εκατοντάδων gadgets με τα μεγαλύτερα καταστήματα του Τόκιο και πιο ελκυστικό το Yodobashi Akiba. Όπου και αν γυρίσεις στην Akihabara είναι γεμάτη φώτα που αναβοσβήνουν, γιγαντιαίες οθόνες και χώρους με video games που δεν έχεις ξαναδεί ποτέ στην ζωή σου. Eνοείτε πως θα μπείτε στο τεράστιο κτίριο της SEGA. Θες να αγοράσεις gadgets που δεν ανακάλυψες ποτέ; Είσαι στην σωστή περιοχή. 

AΓΟΡΑ TSUKIJI-SHIJO
Είναι η μεγαλύτερη αγορά ψαριών στον κόσμο. Θα πάθετε πλάκα όταν δείτε πάνω απο 2.000 τόνους θαλασσινά κάθε μέρα να βρίσκουν αγοραστές. Καλύτερο αξιοθέατο η δημοπρασία τόνου όπου πρέπει να ξυπνήσετε πολύ νωρίς και να βρίσκεται εκεί στις 5 το πρωί. Μόνο 120 επισκέπτες ανα μέρα μπορούν να παρακολουθήσουν την δημοπρασία που είναι ένα από τα τοπ attraction στο Τόκυο.

UENO PARK

Το Ueno Park είναι δημόσιο πάρκο διάσημο για τα πολλά μουσεία και τις γκαλερί τέχνης. Βέβαια το πιο καταπληκτικό αξιοθέατο εκεί είναι οι ανθισμένες κερασιές την άνοιξη που σας παραπέμπουν σε μαγικό τοπίο που δεν έχετε δει ποτέ ξανά στην ζωή σας. Έχει επίσης και ζωολογικό κήπο για μια σύντομη βόλτα. Είναι ανοιχτό από τις 05:00-23:00

ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΚΥΟ 

Είναι ένα από τα αγαπημένα αξιοθέατα των τουριστών που επισκέπτονται το Τόκυο αν και εγώ δεν ενθουσιάστηκα για να πάνω. Έχει ύψος 333 μέτρα και βρίσκεται στο κέντρο του Τόκιο. Είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 9:00 έως 23:00 το βράδυ με είσοδο 7 ευρώ ενώ εάν θέλετε να πάτε στο υψηλότερο παρατηρητήριο η τιμή είναι 13 ευρώ.
Κάτω από τον Πύργο έχει διάφορα καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες αλλά και το πάρκο ψυχαγωγίας One Piece ανοιχτό από τις 10:00 έως 22:00 με είσοδο 25 ευρώ

ROPPONGI HILLS
Θέλετε να δείτε το Τόκυο από ψηλά; Πηγαίνετε  στο Roppongi Hills και ανεβείτε στον πύργο Mori

CHINATOWN
Κάντε μια βόλτα στην πόλη Yokohama και ανακαύψτε την μεγαλύτερη Chinatown όλης της Ιαπωνίας 

ZAUO

To εστιατόριο Ζauo έχει την εξής ιδιαίτερότητα. Με το που μπείς μέσα σου δίνουν καλάμι και δόλωμα για να ψαρέψεις το ψάρι της αρεσκείας σου. Αν τα καταφέρεις το παίρνεις στην μισή τιμή. Έχει ολόφρεσκο σούσι. Το ψάρι μπορείς να το φας σασίμι, τηγανιτό ή στο grill. Έχει πολλά εστιατόρια αυτής της αλυσίδας στο Τόκυο. Δείτε ποιό σας βολέυει.(http://www.zauo.com)

 




Στρασβούργο - Κολμάρ: Πήγαμε στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων και στο πιο παραμυθένιο χωριό της Γαλλίας

Στο bucketlist μας τα τελευταία χρόνια ήταν να βρεθούμε τις ημέρες των Χριστουγέννων σε δύο από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Γαλλίας όπου τα Χριστουγεννα είναι πιο μαγικά από ποτέ.…

Continue Reading


Παραμονη Πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο: Τα πάρτι στα Christmas Markets και η πολεμική ατμόσφαιρα που ζήσαμε

Το 2023 το αποχαιρετήσαμε από το Βερολίνο. Ταξιδέψαμε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας στις 30 Δεκεμβρίου και φθάσαμε μεσημέρι. Εκεί θα μέναμε για δύο 24ωρα. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία…

Continue Reading


Βαρσοβία: Το παραμυθένιο christmas market στα τείχη της πόλης, η Castle Square και το Royal Garden of Light  

Tην παραμονή χριστουγέννων επιλέξαμε να την περάσουμε στη Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Όλα όπως αναμενόταν ήταν στολισμένα αλλά εκείνη την ημέρα μας περίμενε μία «δυσάρεστη»…

Continue Reading





Μπανγκόκ: Η εμπειρία μου στην πόλη που συνδυάζει την πολυτέλεια με την απόλυτη φτώχεια

Γνωστή και ως η πόλη των αγγέλων η Μπανγκόκ με εντυπωσιακά κτίρια και ουρανοξύστες. Βέβαια, δίπλα από τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία συναντάς την απόλυτη φτώχεια. Είναι η πρωτεύουσα της…

Continue Reading



Βυρητός: Ένας συναρπαστικός προορισμός που με εντυπωσίασε απρόσμενα

Η αλήθεια είναι πως κλείνοντας αεροπορικό εισιτήριο για την πρωτεύουσα του Λιβάνου και το «Παρίσι της Μέσης Ανατολής» όπως αποκαλούν την Βυρητό δεν ήμουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος.

Continue Reading




Λας Βέγκας: Οι εμπειρίες μου στην πιο φαντασμαγορική πόλη του πλανήτη Mυστικά για αξέχαστες διακοπές

Δεν ξέρω πόσο αντικειμενικός μπορεί να είμαι όταν μιλάω για το φαντασμαγορικό Λας Βέγκας. Το λατρεύω! Έχω πάει τρείς φορές και ποτέ δεν το χορταίνω. What Happens In Vegas Stays in Vegas…

Continue Reading


Phi Phi Islands και James Bond Island: Επισκέφθηκα τον απόλυτο παράδεισο του Πουκέτ

Δεν υπάρχει τουρίστας που να επισκεφθεί το Πουκέτ και να μην κάνει εκδρομή στα νησιά Πιπι. Αποτελούν έναν από τους κορυφαίους εξωτικούς προορισμούς στον πλανήτη. Όπως σας συμβούλεψα…

Continue Reading