Μπανγκόκ: Η εμπειρία μου στην πόλη που συνδυάζει την πολυτέλεια με την απόλυτη φτώχεια

Γνωστή και ως η πόλη των αγγέλων η Μπανγκόκ με εντυπωσιακά κτίρια και ουρανοξύστες. Βέβαια, δίπλα από τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία συναντάς την απόλυτη φτώχεια. Είναι η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και είναι, πλέον, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του πλανήτη


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τα ξενοδοχεία στην Μπανγκόκ είναι πολύ φθηνά. Εγώ διέμεινα στο «Lebua». Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο με μόλις 120 ευρώ το βράδυ και λέω μόλις καθώς το απλό δωμάτιο είναι με μεγάλο σαλόνι και κουζίνα και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα το κόστος του θα ήταν το λιγότερο 300 ευρώ το βράδυ. Το «Lebua» είναι ένα από τα καλύτερα της Μπανγκόκ με το sky bar και το εστιατόριο του να είναι φαντασμαγορικά βλέποντας όλη την μεγαλούπολη σε μια θέα που θα σε καθηλώσει. Πρόκειται για το ξενοδοχείο  που γυρίστηκε και το «Hangover 2». Στα πιο κάτω ξενοδοχεία που σας προτείνω, πολλοί τουρίστες τα επισκέπτονται έστω και αν δεν διαμένουν εκεί για να ανέβουν στα skybar τους. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το «Banyan Tree»,  το οποίο διαθέτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά skybar, το «Vertigo». Άλλες πολύ καλές επιλογές για διαμονή είναι το Centara Grand at CentralWorld με το υπέροχο Red Sky bar και το Ιndigo Hotel με υπέροχη πισίνα και το Char roofbar που σου κόβει την ανάσα. Τα ξενοδοχεία με τα skybar μπορεί να έχουν πολύ φθηνή διαμονή αλλά κάνουν το εξής τρικ. Όταν ανέβεις στα φαντασμαγορικά rooftop bar τους πρώτα πρέπει να αγοράσεις ποτό από τον εσωτερικό χώρο του bar, το οποίο είναι από 15-20 ευρώ και μετά να σου επιτραπεί να βγεις στον εξωτερικό χώρο.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΑΤΙ WAT PHRA KAEW

Η πρώτη μου μέρα περιλάμβανε επίσκεψη στο βασιλικό παλάτι που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς. Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως άντρες και γυναίκες πρέπει να είναι ντυμένοι με μακριά ρούχα, παρά την ζέστη και από πάνω να κρύβονται οι ώμοι προς σεβασμό στο παλάτι. Εάν δεν έχεις μαζί σου τέτοια ρούχα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έξω από τον ναό δεκάδες ταϊλανδέζες πουλάνε στην τιμή των 2,5 ευρώ. Θα σου αρέσει περισσότερο και θα είναι πιο διασκεδαστικό το γεγονός, ότι θα είστε ντυμένοι πιο παραδοσιακά. Η είσοδος στο παλάτι  κοστίζει 500 baht περίπου 12,5 ευρώ. Δίπλα από το βασιλικό παλάτι βρίσκεται και ο ξαπλωμένος Βούδας ( μήκους 46 μέτρων και ύψους 15 μέτρων ), ο οποίος είναι εξολοκλήρου καλυμμένος με χρυσό και έχει διακοσμημένες πατούσες. Για να μπεις στους ναούς όπως και σε σπίτια θα πρέπει να βγάλεις τα παπούτσια σου και να θυμάσαι πως απαγορεύεται οι γυναίκες να αγγίζουν τους μοναχούς. Φρόντισε να αγοράσεις ένα μεγάλο μπουκάλι με νερό (το μικρό μόνο 25 σεντ και το μεγάλο 45 σεντ) κατά την είσοδό σου στο παλάτι, καθώς η ζέστη μπορεί να γίνει αφόρητη και δυστυχώς δεν θα βρεις κάποιο μαγαζάκι στους χώρους ξενάγησης. Οπωσδήποτε,  πρέπει να φοράς κάλτσες επειδή, πίστεψε με, όταν βγάλεις τα παπούτσια σου να μπεις στον ναό δεν θες να είσαι ξυπόλυτος. Eίναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι πολλοί ντόπιοι προσπαθούν να εξαπατήσουν τους τουρίστες αφού με το που φθάσουν εκεί τους ενημερώνουν πως το παλάτι είναι κλειστό προκειμένου να τους οδηγήσουν σε κάποια άλλη δραστηριότητα μέχρι να ανοίξει  όπου θα έχουν οικονομικό όφελος. Μην τους εμπιστεύεσαι. Πήγαινε κανονικά στο παλάτι!


ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Εγώ σε όλα τα ταξίδια μου χρησιμοποιώ την υπηρεσία οδηγών UBER σε οποιαδήποτε χώρα βρίσκομαι αφού είναι η σίγουρα 50% φθηνότερη, σε σύγκριση με τα ταξί. Στις πλείστες χώρες πρόκειται για οχήματα πιο πολυτελή από τα ταξί. Υπάρχουν μπουκαλάκια με  νερό, σοκολάτες, καλώδιο για φόρτιση κινητού και όλα αυτά δωρεάν. Στην Μπανγκόγκ υπάρχουν και τα διάσημα τουτ τουκ αλλά γενικά η διακίνηση είναι πάμφθηνη σε σύγκριση  με την Κύπρο. Μια διαδρομή που θα σε χρέωνε το κυπριακό ταξί 10 ευρώ στην Μπανγκόγκ είναι: ταξί 4 ευρώ, τουκ τουκ 5 ευρώ και με την Uber 2,5 ευρώ. Συνεπώς, με ότι κι αν επιλέξεις να μετακινηθείς είναι πολύ οικονομικό.  


DAMNOEN SADUAK FLOATING MARKET-ΠΛΩΤΗ ΑΓΟΡΑ 

Μπες σε μια longtail βάρκα και δες τη ζωή των κατοίκων γύρω από το Damnoen Saduak Floating Market. Θα πάθεις πλάκα είναι καταπληκτικά και θα δεις δεκάδες ξύλινες βάρκες με κουπιά να επιπλέουν φορτωμένες με φρέσκα φρούτα, πάμφθηνα πολλά προϊόντα και σουβενίρ. Εδώ τώρα έχεις να επιλέξεις το εξής: Αφενός υπάρχει η οργανωμένη εκδρομή ή με group. Όλα εξαρτώνται από το πόσα είσαι διαθέσιμος να πληρώσεις. Η οργανωμένη εκδρομή είναι περίπου 35 ευρώ το άτομο. Θα πρέπει να ξυπνήσεις στις 5-6 το πρωί ανάλογα με την εκδρομή και θα επιστρέψεις λίγο μετά το μεσημέρι. Θα επιβιβαστείς σε luxury λεωφορείο με άλλους τουρίστες, το οποίο έχει κλιματισμό. Η απόσταση από το κέντρο στο Damnoen Saduak Floating Market είναι περίπου μια ώρα.
Αφετέρου, υπάρχει και η επιλογή να πάτε από μόνοι σας, που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα και στοιχίζει περίπου 70 ευρώ το άτομο. Τι πρέπει να κάνεις; Καταρχήν να κάνεις deal με ένα ταξί ή να μιλήσεις με τον concierge του ξενοδοχείου σου για να σου βρει ταξί με την τιμή που θα επιλέξεις εσύ. Ο ταξιτζής θα σε πάει εκεί και θα σε περιμένει μέχρι να τελειώσεις. Μην αγχωθείς καθόλου είναι απόλυτα ασφαλή τα πάντα. Φθάνοντας εκεί θα δείτε δεκάδες ταξιτζήδες να περιμένουν και άλλους τουρίστες. Η διαπραγμάτευση που θα κάνετε θα πρέπει να είναι για αυτή την διαδρομή από 1200-1700 baht (από 30-40 ευρώ) πήγαινε -  έλα. Συνεπώς,  θα ξυπνήσετε, αντί 5 - 6 το πρωί, που είναι οι εκδρομές, την ώρα που εσείς επιθυμείτε και θα σας πάει ο οδηγός σας. Φθάνοντας εκεί θα πληρώσετε (4000baht 105 ευρώ) για να ενοικιάσετε ιδιωτική βάρκα και να βολτάρετε στο καταπληκτικό Damnoen Saduak Floating Market. Εννοείται πως μπορείτε να εξοικονομήσετε λεφτά αφού είτε ένα, είτε δυο, είτε τρία ζευγάρια να είστε παρέα, η τιμή παραμένει η ίδια. Το πιο σημαντικό είναι πως η βάρκα είναι ιδιωτική και ο βαρκάρης θα σταματάει εκεί που του λέτε εσείς για να ψωνίζεται υπακούοντας πάντα τις δικές σας εντολές.
Θα σας  το συνιστούσα ανεπιφύλακτα να πάτε από μόνοι σας ως ζευγάρι είτε εάν είστε με παρέα όπου το κόστος θα πέσει κατά πολύ αφού θα μοιραστείτε και τα έξοδα ταξί και τα έξοδα της ιδιωτικής βάρκας. Η διαδρομή για να δείτε τη ζωή των κατοίκων του Damnoen Saduak Floating Market είναι περίπου 3 ώρες και κλείνει αργά το απόγευμα.


ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΛΕΦΑΝΤΑ

Tέλος, με 500 baht (12,5 ευρώ) το άτομο κατά την διάρκεια της βόλτας σας στο Damnoen Saduak Floating Market θα μπορείτε να κάνετε στάση και να ανεβείτε σε ελέφαντα για να βολτάρετε για περίπου 20 λεπτά ενώ με επιπλέον 100 baht (2,5 ευρώ) θα πάρετε και ένα καλάθι με μπανάνες να ταΐζετε τον ελέφαντα σας. Ο ελέφαντας, ως γνωστόν, είναι το εθνικό σύμβολο της Ταϊλάνδης και είναι τιμώμενο ζώο.


CHINATOWN

Η επίσκεψη μου στην Chinatown δεν ήταν και η καλύτερη καθώς οι μυρωδιές και γενικά το στήσιμο των πάγκων, όπου πουλάνε στην πλειοψηφία φαγώσιμα, ούτε να κοιτάζω δεν μπορούσα. Έχω πάει σε πολλές Chinatown ανά τον πλανήτη… αυτή ήταν η χειρότερη. Έμεινα μόλις 20 λεπτά και έφυγα.

KHAOSAN ROAD

Εδώ θα δείτε ένα κομμάτι από την νυχτερινή ζωή της Μπανγκόγκ. Υπάρχουν πολλοί τουρίστες καθώς είναι ένας δρόμος με μαγαζιά, πολλούς πάγκους αγοράς και μπαράκια αλλά και πολλά ινστιτούτα μασάζ. Η συγκεκριμένη οδός είναι διπλή μιας και στην μέση της υπάρχει νέος δρόμος όπου θα δείτε ακόμη περισσότερες επιλογές διασκέδασης και μασάζ. Κάνε οπωσδήποτε και ζήσε την εμπειρία να κάθεστε στην μέση του δρόμου και να απολαμβάνεις foot massage από εξαιρετικούς μασέρ. Είναι μόλις 4 ευρώ το μισάωρο!!


 ASIATIQUE THE RIVERFRONT

Είναι ένα τέλειο μέρος με εκατοντάδες μαγαζάκια, λούνα παρκ και με εστιατόρια με υπέροχο φαγητό για όλα τα γούστα. Πρόκειται για περισσότερα από 1500 boutique και 40 εστιατόρια. Πέραν απο το αχαλίνωτο shopping υπάρχει μεγάλο λούνα παρκ και διάφορα παιχνίδια. Η πίσω όψη με θέα τον ποταμό  Chao Phraya είναι ιδανική για απίστευτες φωτογραφίες και περπάτημα με φόντο τα πανύψηλα κτίρια της Μπανγκόγκ. Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 17:00 έως τις 24:00. Σου προτείνω να περιμένεις  λίγο να νυχτώσει. Η ατμόσφαιρα θα είναι πιο συναρπαστική. Πήγαινε όπωσδήποτε ένα απο τα βράδια σου να φας εκεί. Oι επιλογές μου για seafood ήταν το Ko Dang Talay και το Happyfish.


CHATUCHAK 

Αν θέλεις να κάνεις τις αγορές σου στην Ταϊλάνδη, η αγορά Chatuchak είναι η πιο διάσημη. Θα βρεις αυθεντικά παραδοσιακά αντικείμενα και αντίκες σε εξαιρετικές τιμές. Η αγορά Chatuchak είναι ανοιχτή Παρασκευή 18:00-24:00 και Σαββατοκύριακο 09:00-18:00.

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ KHLONGS

Πάρε private longtail (25 ευρώ για 2 ώρες) από όποιο σημείο του ποταμού Chao Phraya σε βολεύει και εξερεύνησε τα κανάλια Khlong με την παραδοσιακή μακρόστενη λέμβο και νιώσε μια ξεχωριστή εμπειρία των κατοίκων του Thonburi με τα σπίτια τους που είναι χτισμένα πάνω σε πασσάλους μέσα στον ποταμό. Ωραία εμπειρία… σου την προτείνω!


PING PONG SHOW
Τα sex show στην Ταϊλάνδη, τα πασίγνωστα ping pong show, είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο. Μπορεί το θέαμα να είναι σοκαριστικό και ιδιαίτερα σκληρό αλλά καθημερινά χιλιάδες τουρίστες απολαμβάνουν τα show, τόσο για την εμπειρία όσο και για να κάνουν πλάκα μεταξύ τους. Τα μέρη που μπορείς να δεις τα καλύτερα είναι το Soi Cowboy ,το patpong και το Nana Plaza.


ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΓΚΟΚ 
Να θυμάσαι  πάντα πως στην Ταϊλάνδη, υπάρχει άφθονο σεξ για όλα τα γούστα . Η πορνεία είναι νόμιμη σε όλη την χώρα και σε μέρη όπως η περιοχή Soi Cowboy που πήρε το όνομά της από το καπέλο που φορούσε ένας Αφροαμερικανός που άνοιξε το πρώτο μπαρ εκεί, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, το patpong και το Nana Plaza θα αντικρύσεις τα πάντα. Πολλά κορίτσι, ειδικά όταν κάνεις βόλτα με ανδροπαρέα, σε κοιτάζουν στα μάτια και αρκεί ένα δικό σου βλέμμα για να σε πλησιάσουν και να αρχίσει το νταραβέρι με την σωστή τιμή για να σε ακολουθήσει. Προσοχή βέβαια μην την πατήσετε γιατί στην Ταϊλάνδη υπάρχουν χιλιάδες τρανσέξουαλ, με τις επεμβάσεις να είναι τόσο τέλειες που μπορεί να μπερδευτείς. Μην ξεχνάς το Ταϊλανδέζικο μασάζ που σε κάποιους χώρους δεν υπάρχει κάτι το πονηρό ενώ σε κάποιους άλλους κατά την διάρκεια του θα σου προτείνουν το γνωστό «happy ending».

ΠΑΖΑΡΕΜΑ
Στην Ταϊλάνδη υπάρχουν δεκάδες υπαίθριες αγορές. Να ξέρεις πως τα πάντα παζαρεύονται. Και όταν λέω τα πάντα… το εννοώ απόλυτα. Ποτέ κάποιος έμπορας δεν θα σου πει την αληθινή τιμή του προϊόντος του. Ξέρει πως θα τον παζαρέψεις και να θυμάσαι πως η τιμή του προϊόντος πέφτει σίγουρα από 40%-60% από την τιμή που σου λέει. Το ίδιο και με τη μετακίνησή σου με ταξί και τουκ τουκ. Πριν μπεις μέσα θα πρέπει να έχεις παζαρέψει την τιμή.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ
 Η περίοδος της ζέστης είναι από τον Μάρτιο έως τον Μάιο (27-35 βαθμοί), η περίοδος των βροχών με ζέστη και υγρασία είναι από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο (24-32 βαθμοί), ενώ η δροσερή περίοδος διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο (18-32 βαθμοί).

 

EXTRA ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟ GALLERY




Στρασβούργο - Κολμάρ: Πήγαμε στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων και στο πιο παραμυθένιο χωριό της Γαλλίας

Στο bucketlist μας τα τελευταία χρόνια ήταν να βρεθούμε τις ημέρες των Χριστουγέννων σε δύο από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Γαλλίας όπου τα Χριστουγεννα είναι πιο μαγικά από ποτέ.…

Continue Reading


Παραμονη Πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο: Τα πάρτι στα Christmas Markets και η πολεμική ατμόσφαιρα που ζήσαμε

Το 2023 το αποχαιρετήσαμε από το Βερολίνο. Ταξιδέψαμε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας στις 30 Δεκεμβρίου και φθάσαμε μεσημέρι. Εκεί θα μέναμε για δύο 24ωρα. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία…

Continue Reading


Βαρσοβία: Το παραμυθένιο christmas market στα τείχη της πόλης, η Castle Square και το Royal Garden of Light  

Tην παραμονή χριστουγέννων επιλέξαμε να την περάσουμε στη Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Όλα όπως αναμενόταν ήταν στολισμένα αλλά εκείνη την ημέρα μας περίμενε μία «δυσάρεστη»…

Continue Reading






Βυρητός: Ένας συναρπαστικός προορισμός που με εντυπωσίασε απρόσμενα

Η αλήθεια είναι πως κλείνοντας αεροπορικό εισιτήριο για την πρωτεύουσα του Λιβάνου και το «Παρίσι της Μέσης Ανατολής» όπως αποκαλούν την Βυρητό δεν ήμουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος.

Continue Reading



Τόκυο: Βάλτο οπωσδήποτε στο Bucket List σου και υπόσχομαι θα το λατρέψεις! Μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή!

Για ένα πράγμα να είσαι απόλυτα σίγουρος. Θα περάσεις καταπληκτικά! Βάλε το Τόκυο και γενικά την Ιαπωνίζα στο bucket list σου. Αξίζει να το επισκεφθείς μια φορά στην ζωής σου. Είναι…

Continue Reading



Λας Βέγκας: Οι εμπειρίες μου στην πιο φαντασμαγορική πόλη του πλανήτη Mυστικά για αξέχαστες διακοπές

Δεν ξέρω πόσο αντικειμενικός μπορεί να είμαι όταν μιλάω για το φαντασμαγορικό Λας Βέγκας. Το λατρεύω! Έχω πάει τρείς φορές και ποτέ δεν το χορταίνω. What Happens In Vegas Stays in Vegas…

Continue Reading


Phi Phi Islands και James Bond Island: Επισκέφθηκα τον απόλυτο παράδεισο του Πουκέτ

Δεν υπάρχει τουρίστας που να επισκεφθεί το Πουκέτ και να μην κάνει εκδρομή στα νησιά Πιπι. Αποτελούν έναν από τους κορυφαίους εξωτικούς προορισμούς στον πλανήτη. Όπως σας συμβούλεψα…

Continue Reading