Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Ακούστηκε ο ύμνος του Champions League στην τελετή; - Η εξήγηση

07.05.2023



Μια στιγμή... παρανόησης εκτυλίχθηκε στην λαμπρή τελετή της στέψη του βασιλιά Καρόλου χθες στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ. Το χρίσμα του βασιλιά είναι το πιο ιερό μέρος της τελετής στέψη, για αυτό μάλιστα εκείνη τη στιγμή ο Κάρολο ήταν «προστατευμένος» από οθόνες ώστε οι κάμερες να μην καταγράψουν τη στιγμή καθώς είναι ιδιωτική.

Κατά τη διάρκεια του χρίσματος, ακούγεται ο ύμνος «Zadok the Priest» του George Frideric Handel, το οποίο γράφτηκε πριν από τη στέψη του Γεωργίου Β' το 1727 και έκτοτε ακούγεται σε κάθε ανάλογη τελετή στην Αγγλία.  Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή πολλοί μπερδεύτηκαν και νόμιζαν πως έπαιζε ο πασίγνωστος και εμβληματικός ύμνος του Champions League. Μπερδεύτηκαν όμως;

Η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση γιατί ο συνθέτης του ύμνου του Champions League που ακούγεται κάθε φορά που «απλώνεται το σεντόνι» στα ευρωπαϊκά γήπεδα εμπνεύστηκε από το «Zadok the Priest» του George Frideric Handel.

Συγκεκριμένα, το 1992 ο άγγλος συνθέτης Tony Britten συνέθεσε τον ύμνο του Champions League βασισμένος στον ύμνο «Zadok the Priest». Μάλιστα, σε συνέντευξή του το 2013, ο Britten είχε δηλώσει ότι «με πλησίασαν από ένα διαφημιστικό πρακτορείο για να γράψω κάτι σαν ύμνο και καθώς ήταν λίγο μετά τους Τρεις Τενόρους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας και επικρατούσε η κλασική μουσική.

Ο χουλιγκανισμός ήταν ένα μεγάλο, σημαντικό πρόβλημα και η UEFA ήθελε να πάει το παιχνίδι σε μια εντελώς διαφορετική περιοχή. Υπάρχει ένα σημείο εγχόρδων το οποίο «τσίμπησα» από τον Handel και μετά έγραψα τη δική μου μελωδία. Έχει ένα είδος Handelian αίσθηση σε αυτό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι μια πλήρης αντιγραφή».

Την τελετή της στέψης παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη και τον κόσμο και τα σχόλια στα social media για τον... ύμνο του Champions League την ώρα του χρίσματος στον Κάρολο ήταν πάμπολλα.

protothema.gr



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


3743