Απίστευτο: Αρνητές του κορωνοϊού μπήκαν κρυφά σε ΜΕΘ για να διαπιστώσουν αν όντως νοσηλεύονται ασθενείς με COVID-19

19.11.2020



Το νοσοκομείο Utah Valley στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι «μερικοί» συνομωσιολόγοι επιχείρησαν να μπουν κρυφά στις μονάδες εντατικής θεραπείας προκειμένου να διαπιστώσουν αν όντως νοσηλεύονταν άτομα με κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα μερικοί άνθρωποι, πιστεύοντας ότι το COVID-19 είναι φάρσα, προσπάθησαν να μπουν σε χώρους ασφαλείας του νοσοκομείου για κινηματογραφήσουν και να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει κύμα ασθενών με COVID-19 και ότι τα νοσοκομεία δεν είναι απασχολημένα.

Σε δηλώσεις τους στο kutv.com το νοσοκομείο αναφέρει: «Το νοσοκομείο Utah Valley πρόσφατα παρείχε μια ενημέρωση σχετικά με την απάντηση COVID-19 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Provo, το οποίο περιελάβανε μια συζήτηση για μερικά άτομα χωρίς ιατρική ανάγκη που προσπάθησαν να αποκτήσουν φυσική πρόσβαση στην εγκατάσταση με την πρόθεση να επιβεβαιώσουν ψεύτικες θεωρίες συνωμοσίας - όπως τα νοσοκομεία δεν είναι απασχολημένα και ότι οι αναφορές για το κύμα COVID-19 είναι ψευδείς».

Το προσωπικό του νοσοκομείου πραγματοποίησε επίσης τηλεφωνικές κλήσεις σχετικά με παρόμοιες ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας. Αν και αυτές οι καταστάσεις είναι λίγες και μεμονωμένες, η διακοπή των προσπαθειών για απόκτηση ακατάλληλης πρόσβασης και η απάντηση σε ψεύτικες θεωρίες συνωμοσίας αποσπά την προσοχή από την παροχή φροντίδας διάσωσης που παρέχεται στα νοσοκομεία.»

Η νόσος COVID-19 είναι πραγματική και το νοσοκομείο παρατηρεί μεγάλες αυξήσεις σε ασθενείς με τον ιό. Το προσωπικό είναι στρεσαρισμένο και εργάζεται πολλές επιπλέον ώρες για να καλύψει τις ανάγκες της κοινότητας. Ζητάμε από το κοινό να έρθει μαζί μας, να καλυφθεί, να πλύνει τα χέρια, να κάνει κοινωνική απόσταση και να μείνει σπίτι όταν είναι άρρωστος, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις αυτής της πανδημίας στις κοινότητές μας.»

Πάντως η αστυνομία Provo επιβεβαίωσε ότι από τον Μάιο του 2020, έχουν γίνει οκτώ κλήσεις σχετικά με άτομα που μπήκαν παράτυπα στο νοσοκομείο. Η αστυνομία πρόσθεσε ότι όσοι συνελήφθησαν ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παράνομη συμπεριφορά.

Οι πράξεις αυτών των συνωμοσιολογιών - που έκλεισαν ψεύτικα ραντεβού σε νοσοκομείο - οδήγησαν σε ορισμένες αλλαγές στις διαδικασίες εισόδου των ασθενών, σύμφωνα με έκθεση της Daily Herald.

sigmalive.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




2305