Απίστευτο: Η Έλενα και ο Ράιαν ταξίδευαν με σκάφος για μήνες και δεν τους ενημέρωσε κανείς για τον κορωνοϊό (εικόνες)

24.04.2020



Το 2017, η Έλενα Μανιγκέτι και ο Ράιαν Όσμπορν αποφάσισαν ακολουθήσουν το μεγάλο όνειρο τους – εγκατέλειψαν τη δουλειά τους, αγόρασαν ένα σκάφος και αποφάσισαν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Ζήτησαν από τις οικογένειές τους να διατηρήσουν επαφή, αλλά με έναν κανόνα: όχι κακές ειδήσεις.

Σύμφωνα με το BBC, το ζευγάρι, που ζούσε στο Μάντσεστερ, τον Ατλαντικό Ωκεανό, από τις Καναρίους Νήσους προς την Καραϊβική τον περασμένο μήνα όταν, χωρίς κανένας τους να γνωρίζει, ότι ένας νέος και θανατηφόρος ιός εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Μετά από 25 μέρες στη θάλασσα και με λίγη επικοινωνία με τον έξω κόσμο, το ζευγάρι σχεδίαζε να αγκυροβολήσει σε ένα μικρό νησί στα μέσα Μαρτίου.

Αλλά όταν έλαβαν τηλεφωνικό σήμα ενώ ήταν ακόμη στα ανοικτά, ανακάλυψαν ότι τα σύνορα του νησιού ήταν κλειστά και ανακάλυψαν ότι ο κόσμος υπέφερε από μια παγκόσμια πανδημία για την οποία δεν είχαν ακούσει τίποτα.

“Τον Φεβρουάριο είχαμε ακούσει ότι υπήρχε ιός στην Κίνα, αλλά με τις περιορισμένες πληροφορίες που είχαμε λάβει μέχρι τη στιγμή που φτάσαμε στην Καραϊβική σε 25 ημέρες, ήταν πως όλα θα είχαν τελειώσει”, λέει η Έλενα. “Όταν φτάσαμε συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είχε τελειώσει και ολόκληρος ο κόσμος είχε μολυνθεί”, προσθέτει ο Ryan.

«Τα σύνορα κλειστά»

Το ζευγάρι ήταν κυρίως στη θάλασσα όταν ξεκίνησε το ξέσπασμα του κοροναϊού. Με περιορισμένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και καθόλου επαφή από οικογένεια και φίλους, το ζευγάρι δεν είχε ιδέα πόσο σοβαρό είχε γίνει.

“Είπαμε στις επαφές μας ότι δεν θέλαμε να ακούσουμε κακά νέα, κάτι που ήταν δύσκολο, καθώς ήταν πολύ άσχημα νέα”, λέει η Έλενα, της οποίας η οικογένεια προέρχεται από τη Λομβαρδία – τη χειρότερα πληγείσα περιοχή στην Ιταλία.

“Αρχικά προσπαθήσαμε να δέσουμε σε ένα από τα γαλλικά εδάφη της Καραϊβικής, αλλά όταν φτάσαμε βρήκαμε ότι όλα τα σύνορα ήταν κλειστά και τα νησιά έκλειναν”, λέει ο Ryan. “Ακόμα και σε εκείνο το σημείο υποθέσαμε ότι ήταν ένα προληπτικό μέτρο λόγω της υψηλής σεζόν. Πιστεύαμε ότι τα νησιά δεν ήθελαν να διατρέχουν τον κίνδυνο μερικών τουριστών να μολύνουν τους ντόπιους.”

Πίσω στο σκάφος τους, το ζευγάρι κατευθύνθηκε προς τη Γρενάδα και τελικά βρήκαν σημείο στη θάλασσα όπου το 4G τους ήταν αρκετά καλό για να ανακαλύψουν τι συνέβαινε. Ήταν εκεί που άρχισαν να καταλαβαίνουν το μέγεθος του ιού.

“Μία φίλη μας βρισκόταν ήδη στον Άγιο Βικέντιο, όπου σκοπεύαμε να κατευθυνθούμε. Καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί της 10 ώρες πριν φτάσουμε εκεί. “Μας είπε ότι θα μας απαγορευτεί η είσοδος καθώς είμαι Ιταλίδα πολίτης, παρόλο που δεν είχα πάει στην Ιταλία σε μήνες”, λέει η Έλενα. Για καλό του, το ζευγάρι είχε χάρτη του ταξιδιού τους μέσω σήματος GPS.

Έτσι, κατάφεραν να αποδείξουν το ταξιδιωτικό τους ιστορικό, το οποίο έδειξε ότι όχι μόνο δεν είχαν πάει στην Ιταλία σε μήνες, αλλά ότι ήταν σε απομόνωση για 25 ημέρες στη θάλασσα. Τελικά κατάφεραν να δέσουν σε λιμάνι.

«Ο μπαμπάς μου είπε να μην πανικοβληθώ»

Τόσο η Έλενα όσο και η Ράιαν δυσκολεύτηκαν να μάθουν εαν η πανδημία επηρέασε τις οικογένειές τους. “Η πατρίδα μου βρίσκεται στην ιταλική περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία έχει γίνει μια από τις χειρότερες πληγείσες στον κόσμο”, λέει. “Ο Ράιαν και γω και δεν είχαμε μάθει πως επηρέασε τις οικογένειές μας ο ιος μέχρι που αγκυροβολήσαμε και κατάφερα να καλέσω τον μπαμπά μου.

«Ήταν μια δύσκολη συνομιλία. Μου είπε να μην πανικοβληθώ, αλλά η πόλη μας ήταν μια από τις περιοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες παγκοσμίως. Μου έστειλε ένα εξώφυλλο του New York Times στην πατρίδα μας, το οποίο τα έκανε όλα να νιώθουν ξαφνικά αληθινά. Ήμουν σοκαρισμένη.

“Είναι μια πολύ μακάβρια εικόνα στο σπίτι, δεν υπάρχουν άλλα φέρετρα, δεν υπάρχει πλέον χώρος νεκροταφείου ή δωμάτιο στο κρεματόριο. Η οικογένειά μου είναι ευτυχώς ασφαλής στο σπίτι και βρίσκεται σε καραντίνα για πάνω από έξι εβδομάδες, αλλά άνθρωποι που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια έχουν πεθάνει.”

Προς το παρόν, η Έλενα και ο Ράιαν είναι ασφαλείς στο Bequia του Saint Vincent, αλλά ανησυχούν για το πόσο καιρό θα μπορέσουν να μείνουν εκεί. “Δεν θέλουμε να φύγουμε από τον Άγιο Βικέντιο προς το παρόν καθώς δεν υπάρχει πουθενά που μπορούμε να παμε”, λέει η Έλενα.

Η ελπίδα τους είναι να ταξιδέψουν βόρεια και να συνεχίσουν να εξερευνούν την Καραϊβική. Αλλά προς το παρόν τα πράγματα φαίνονται αβέβαια, λέει, προσθέτοντας: “Είμαστε ανάμεσα μεταξύ της εποχής του τυφώνα και του ιού.”

dialogos.com.cy





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


3448