Κοριτσάκι γεννήθηκε έγκυος στην Κολομβία (φωτογραφίες)

25.03.2019



Όσο απίστευτο και αν ακούγεται ένα κοριτσάκι γεννήθηκε έγκυος στην Κολομβία, στρέφοντας επάνω του τα φώτα της παγκόσμιας ιατρικής. Η περίπτωση δεν είναι μοναδική, συμβαίνει περίπου  1 στις 500.000 κυήσεις και είναι περίπου η 100η από το 1808. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια ιατρική περίπτωση που ονομάζεται fetus in fetu.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια δίδυμη κύηση που όμως το ένα παιδί μεγαλώνει στην κοιλιά του άλλου. Δηλαδή, μέσα στην κοιλιά του κοριτσιού από την Κολομβία μεγάλωνε το αδελφάκι του. 

Οταν ο γιατρός της εγκυμονούσας κατάλαβε τι συνέβαινε στον 7ο μήνα, έκανε αναγκαστικά καισαρική στη μητέρα για να μην κινδυνεύσει η μικρούλα, καθώς όσο αναπτυσσόταν το έμβρυο στην κοιλιά του κινδύνευε από πολυοργανική βλάβη. 

Αμέσως μετά τη γέννηση του το κοριτσάικι υποβλήθηκε σε μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρέθηκε από την κοιλιά του το αδελφάκι του.  Βρισκόταν μέσα στο δικό του αμνιακό, σάκο, είχε μήκος 45 χιλιοστά και βάρος 14 γραμμάρια, σχηματισμένα άκρα και κεφάλι, αλλά δεν είχε καρδιά.

Το μικρό κοριτσάκι χαίρει άκρας υγείας και αναρρώνει σε σταθερή κατάσταση μετά την επέμβαση.

tothemaonline.com





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




10334