Χρίστος Χριστόφιας: «Δεν ήταν καθόλου εύκολο να είμαι αποδεκτός. Βίωσα τη σκληρότητα και…»

30.06.2022



Στο περιοδικό “Down Town” και στην δημοσιογράφο Τάνια Νεοκλέους παραχώρησε μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη ο Χρίστος Χριστόφιας. Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για την προσωπική αλλά και την επαγγελματική του ζωή. Ανάμεσα σε άλλα, ο Χρίστος Χριστόφιας αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανάρτηση που έκανε σχετικά για την εκ γενετής ατροφία και δυσλειτουργία των άκρων του αποκαλύπτοντας πως βίωσε έντονο μπούλινγκ.

Διαβάστε παρακάτω όσα εξομολογήθηκε o Xρίστος Χριστόφιας.

Πρόσφατα έκανες για πρώτη φορά µία ανάρτηση σχετικά µε την εκ γενετής ατροφία και δυσλειτουργία των άκρων σου. Γιατί επέλεξες να το μοιραστείς τώρα;

Ἡ αφορμή ήταν η εκστρατεία που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ ενάντια στον εκφοβισμό. Όπως γνωρίζετε, ήδη ως ΑΚΕΛ καταθέσαμε πρόταση νόμου για ποινικοποίηση του μπούλινγκ και αναλάβαμε Και μία σειρά από άλλες πρωτοβουλίες για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από το θέμα. Ο λόγος που έκανα τη σχετική ανάρτηση είναι γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μιλούµε ανοικτά γι’ αυτά τα θέματα, ίσως έτσι ενθαρρύνουμε θύματα του εκφοβισμού να μιλήσουν. Ίσως έτσι να καταφέρουμε να ευαισθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος. Έστω και ένα θύμα εκφοβισμού να διάβασε εκείνη την ανάρτηση και να μίλησε, έστω και ένας να συνειδητοποίησε ότι δεν είναι ο μόνος, έστω και ένας να πείστηκε ότι αξίζει να υψώσει ανάστημα, τότε κάτι καταφέραμε.

Πώς το βίωσες ως παιδί, στο σχολικό περιβάλλον το οποίο είναι συχνά αμείλικτο µε τη διαφορετικότητα;

Σίγουρα δεν ήταν καθόλου εύκολο να προσαρμοστώ, ούτε και να είμαι αποδεκτός. Βίωσα τη σκληρότητα, συνειδητή ή ασυνείδητη, τα βλέμματα της απορίας, της αποστροφής, τα σχόλια, τον οίκτο. Σήμερα πλέον συνειδητοποιώ ότι σ’ εκείνη την περίοδο της ζωής µου οφείλω όση δύναμη και όση ευαισθησία έχω αναπτύξει στην πορεία. Η πολιτική δράση µε βοήθησε, εξαιτίας της κοινωνικοποίησης που συνεπάγεται. Με ενδυνάμωσε, γιατί συνειδητοποίησα ότι μπορώ και πρέπει να συνυπάρχω και να δραστηριοποιούμαι χωρίς κανένα σύνδρομο κατωτερότητας. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση στην κοινωνία, ότι τα άτομα µε αναπηρίες δεν χρειάζονται οίκτο, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου.

Οι φωτογραφίες στο cover είναι από την συνέντευξη του περιοδικού “Down Town”.showbizcy.com





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




1404