Δακρύσαμε όλοι στην εικόνα της Ρούλας Γεωργιάδου με τη μαμά της που λόγω ασθένειας δεν την αναγνωρίζει εύκολα

02.10.2021



Μια συγκλονιστική ανάρτηση έκανε η Ρούλα Γεωργιάδου με τη μαμά της που λόγω μεγάλης ηλικίας και προβλήματος υγείας πολλές φορές δεν την αναγνωρίζει και λέει μπερδεμένα λόγια. Η Ρούλα μας συγκίνησε όλους γράφοντας τα πιο κάτω συνοδευόμενα από επίμαχη εικόνα:

«Με συγκίνησες μάνα. Θυμάμαι πάντα σαν παιδάκι τυχερό, οτι είχα πάντα μια διαθέσημη μανούλα.

Μια μάνα που μας εφτιαχνε το μερακλίδικο κολατσιό μας για το σχολείο, που φεύγαμε πάντα χορτάτες απο το πρωινό με τα αυγουλάκια μας και τα δημητριακά μας. Θυμάμαι ακόμη τις συγυρισμένες μπλεξούδες που μας έκανες με τους φιόγκους κι ας τις ξήλωνα καθ οδόν για το σχολείο. Οι στολές μας πάντα καθαρες και μοσχομυριστές απο το πράσινο σαπούνι και τα πουκάμισα μας ολόλευκα και κολλαριστά.

Το μεσημέρι που γυρνούσαμε από την εξώπορτα μας μύριζε το φρεσκοψημένο ζεστό φαγητό ,που δεν τολμούσαμε να αγγίξουμε αν δεν βγάζαμε στολές και παπούτσια.

Ιεροτελεστία το σερβίρισμα, φατε κι αυτό, φάτε και το άλλο, επίσης θυμάμαι και τα καροττακια κομμένα σε λωρίδες και τα σελενάκια που έλεγες οτι έχουν βιταμίνες. Αυτά τα τσιμπιλογούσαμε όταν ερχόσουν αθόρυβα οσο διαβάζαμε το home work και τα άφηνες διακριτικά στα γραφειάκια μας και αφηρημένες στο διαβασμα τα ρημάζαμε. Κάποια απογεύματα πηγαιναμε σε φροντηστήριο για Αγγλικά. Ακόμη και εκεί για μια ώρα μάθημα μας έδεινες το κουτάκι μας με κεικ γεωγραφία και φρουτάκια κομένα σε μπουκίτσες. Πόσο μου λείπουν αυτά μανούλα μου. Τα μικρά τίποτα μας αλλά σήμερα καταλαβαίνω πόση αφοσίωση μας είχες τόσα χρόνια.

Τα βράδυα ξεκινούσε το μαρτύριο του μπάνιου. Μας σαπούνιζες με το αγαπημένο σου ροζ σαπούνι και μας έτριβες με λιούφη για να φλυγει η βρώμα απι τις αλάνες που παίζαμε στις αλάνες καμιά δεκαρια παιδιά στους Αγ. Ομολογητές. Ερχόσουν να μας μαζέψεις γιατί έπιανε το σούρουπο και κρατούσες ενα τεράστιο πιάτο με τηγανιτό ψωμί και πασπαλισμένο με ζάχαρη για όλα τα παιδιά. Ξέραμε ότι μετά απ αυτό ήταν το τέλος. Πρίν τις ειδήσεις του τότε ΡΙΚ, έπρεπε να είμαστε στα μοσχομυρισμένα απο γιασεμί σεντόνια μας. Μας σκέπαζες, μας φιλούσες, και το φώς έσβηνε.

Γιατί τα θυμήθηκα τώρα όλα αυτά;

Γιατί δεν θυμάμαι να μας χαίδεψες πολύ. Κάποτε περνούσες το χέρι σου πάνω απο τα μαλλιά μας όταν φέρναμε καλούς βαθμούς στο διαγώνισμα. Αντε και σε κανένα πάρτυ γενεθλίων μας χάιδευες και πάλι το κεφάλι. Πολυχαιδεμμένες δεν υπήρξαμε ποτέ απο τα χεράκια σου που ήταν πάντα απασχολημένα και κουρασμένα να μας φροντίζεις όλους. Όμως εγώ το ήθελα. Ηθελα να με παίρνεις αγκαλιά, να με κανακεύεις στα γόνατά σου αλλά ίσως θεωρούσες οτι το να δείχνεις την αγάπη σου σαν αεικίνητη μελισσουλα φροντίζωντας μας, ήταν αρκετό. Δέν ήταν μάνα. Το ήθελα το χάδεμα σου και ας πήγαινα μια μέρα χωρίς κοτσίδες.

Μεγάλη ήταν λοιπόν η χαρά μου , όταν πριν λίγες μέρες το κουρασμένο μυαλουδάκι σου, το συγχισμένο πιά, που κάποτε μας αναγνωρίζει και κάποτε μας λέει ασυναρτισίες...άκουσα απο τα χείλια σου μιά ολόσωστη πρόταση. Δεν πίστεψα στ αυτιά μου. Καθόμασταν στη μικρή αγαπημένη σου βεράντα και με κοιτούσες. Πίναμε καφέ και ξαφνικά άκουσα: Ελα να σε χαιδέψω κόρη μου!!!! Δεν ξέρεις πόσο ευτυχισμένη με έκανες μετα απο 6 δεκαετίες.

Πήρες το πρόσωπο μου στα χέρια σου και μου είπες "είσαι η Ρούλα μου". Μια αναλαμπή στιγμιαία του μυαλού σου μανούλα μου, ήταν το ωραιότερο δώρο που μου χάρισες ποτέ. Σ αγαπώ μάνα μου!!»





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




5011