Συγκίνησε όλους στη βουλή ο Ανδρέας Αποστόλου: "Μιλώ σαν καρκινοπαθής και όχι σαν Βουλευτής"

27.09.2021



Ο νεοεκλεγείς Βουλευτής Λάρνακας της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου συγκίνησε τους πάντες με την τοποθέτηση του στην Επιτροπή Υγείας στην Βουλή η οποία κατά την τελευταία της συνεδρία συζήτησε θέματα που αφορούσαν τους καρκινοπαθείς.

Μετά τις τοποθετήσεις των υπολοίπων συναδέλφων του ο Ανδρέας Αποστόλου πήρε το λόγο και ανέφερε ότι επιθυμεί να κάνει μια τοποθέτηση όχι σαν Βουλευτής αλλά σαν καρκινοπαθής ο οποίος κέρδισε την μάχη με την νόσο.

Αφού ευχαρίστησε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους Συνδέσμους Ασθενών, οι οποίοι ήταν παρών, ανέφερε πως στην Κύπρο είμαστε τυχεροί γιατί προσφέρονται στους ασθενείς υψηλής ποιότητας ογκολογικές υπηρεσίες. Ο Ανδρέας Αποστόλου συνέχισε την τοποθέτηση του λέγοντας πως αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η επικαιροποίηση και η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής Καρκίνου η οποία έμεινε ανεφάρμοστη από το 2019. Μάλιστα κατέθεσε και σχετική εισήγηση στην Βουλή για να ανοίξει η συζήτηση για το θέμα. 

Τόσο οι συνάδελφοι του αλλά και όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν και έτσι το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής το επόμενο διάστημα. 

Ήταν ομολογουμένως μια από τις πιο συγκινητικές και φορτισμένες συνεδρίες της Βουλής αφού αυτής της τοποθέτησης είχε προηγηθεί και η ενημέρωση των Βουλευτών ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Ευθύμιος Δίπλαρος βρισκόταν στην Γερμανία μαζί με την σύζυγό του η οποία έχει διαγνωστεί πρόσφατα με καρκίνο.



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


789