Χαλαρώσεις περιμέναμε στην Κύπρο, αυστηρότερα μέτρα έρχονται Αυτό είναι το επόμενο βήμα

17.04.2021Έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία όλων των εμπλεκομένων αφού οι αριθμοί κρουσμάτων αλλά -κυριότερα- νοσηλευόμενων, συνεχίζουν να βρίσκονται στα ύψη.

Η Εθνική Αναφορά μάλιστα, επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές, αφού τα στοιχεία του τελευταίου δεκαπενθημέρου προκαλούν σοκ. Σε 14 μόλις μέρες καταγράφηκαν  συνολικά 6656 περιστατικά κορωνοϊού, 26 θάνατοι, ενω ο δείκτης μεταδοτικότητας κινειται πια πέραν του 1%.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα αρνητικά ρεκόρ σε εισαγωγές και νοσηλείες, ‘σπάνε’ το ένα μετά το άλλο και μελετώντας την αυξητική τάση το Υπουργείο Υγείας φέρεται να αντιλαμβάνεται πως με αυτό τον ρυθμό το σύστημα υγείας θα κινδυνεύσει με κατάρρευση, φτάνοντας στο σημείο που απευχόμασταν να φτάσουμε εδώ και 13 μήνες.

Γι’αυτό και η όποια συζήτηση για χαλαρώσεις στο παρόν στάδιο θα πρέπει να θεωρείται απαγορευμένη, αφού με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας -και όπως διαμήνυαν και μέλη της επιστημονικής ομάδας- πιο πιθανό είναι να δούμε νέα αυστηρότερα μέτρα, παρά χαλαρώσεις.

Αυτό που εξάγεται μάλιστα από τις πρώτες συζητήσεις -αν και πρώιμο, αφού οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στις 23/4- είναι πως το αισιόδοξο σενάριο είναι να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα μέχρι και τον Μάιο.

Για κατάργηση SMS λοιπόν στο 8998, παύση του κέρφιου αλλά και μεγαλύτερες συναθροίσεις... ούτε λόγος!

Μοναδική προτεραιότητα είναι η αποφόρτιση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση του εμβολιαστικού πλάνου, κάτι που θα ‘φρενάρει’ τη μεταδοτικότητα επιτρέποντας σιγά-σιγά να επιστρέψουμε σε παλαιότερες συνήθειες και τρόπο ζωής.

www.tothemaonline.comΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςΕλένη Μενεγάκη – Ελπίδα Ιακωβίδου: Φόρεσαν ακριβώς το ίδιο ρούχο! Ποια το αναδεικνύει καλύτερα;

Αγγελική Δαλιάνη: Θα τα χάσετε με την απίστευτη ομοιότητα που έχει με την κόρη της [εικόνα] Διάβασε περισσότερα

Long denim shorts: 3 fashion girls φοράνε την τάση! Διάβασε περισσότερα

Έλενα Θεοδώρου: Ντύθηκε ασορτί με την τεσσάρων μηνών κορούλα της! (Φώτος) Διάβασε περισσότερα
2516