Κωνσταντίνος Ιωάννου: Πόλεμος με τον Λεόντιο Κωστρίκη! Τον άδειασε με δηλώσεις του

03.03.2021



Η επιστημονική επιτροπή  ερωτήθηκε για τα εμβόλια και τις παραγγελίες αλλά μάλλον, ο κ Κωστρίκης δεν ήταν στην συνάντηση όπως έλειπε και από άλλες συναντήσεις, δήλωσε το μεσημέρι μιλώντας στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σχολιάζοντας την συνέντευξη στην stockwatch του παραιτηθέντα μέλους της επιστημονική επιτροπής.

Ο κ. Κωστρίκης είχε ανάμεσα σε άλλα στη συνέντευξη του επισημάνει πως του Υπουργείο άφηνε στο περιθώριο την επιτροπή για σοβαρά θέματα, όπως  το θέμα των εμβολίων. Μάλιστα ο κ. Ιωάννου είπε χαρακτηριστικά πως «είναι ωραίο να λέμε λόγια για να χαϊδεύουμε τα αφτιά του κόσμου». Αναλυτικά ο κ. Ιωάννου επισήμανε:

Για τα αυξημένα κρούσματα:

Αυτό που βλέπουμε αυτή ην εβδομάδα είναι τη χαλάρωση των μέτρων που προηγήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. Η περεταίρω χαλάρωση την ερχόμενη Δευτέρα μπορεί να φέρει αύξηση των κρουσμάτων.

Για κριτική Κωστρίκη για τεστ και εμβόλια:

Η διενέργεια των rapid δεν έχει σχέση με τον εμβολιασμό. Τα τεστ τα κάνουμε για να εντοπίσουμε έγκαιρα κόσμο θετικό στον ιό έτσι ώστε να αποκλείσουμε  πιθανή διασπορά.  Για αυτή την πολιτική λάβαμε τα εύσημα από το άτυπο συμβούλιο υπουργών υγείας και βλέπουμε πως και άλλες χώρες υιοθετούν με καθυστέρηση  αυτή την πολιτική.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά κανονικά. Δεν είναι το ένα εις βάρος του άλλου. Κακώς κάποιοι  επιστήμονες λένε ότι λένε και δημιουργούν ανασφάλειες στον κόσμο.

Είναι ωραίο να λέμε λόγια ωραία και να χαϊδεύουμε τα αφτιά του κόσμου. Ρωτήθηκε η επιστημονική επιτροπή και είπε δεν είναι αρμοδιότητα της. Μπορεί να μην ήταν στην συνάντηση όπως δεν ήταν και σε κάποιες άλλες συναντήσεις.

Αν διάβασες τη συνέντευξη του κυρίου Κωστρίκη έλεγε πως εάν ρωτιούνταν θα έπαιρναν περισσότερα Pfizer ή Moderna. Πρώτον η επιστημονική επιτροπή ερωτήθηκε για το θέμα των εμβολίων και είπε δεν είναι αρμοδιότητας της. Άρα διερωτώμαι γιατί κάποιος ισχυρίζεται ότι δεν ερωτήθηκε. Πιθανό δεν ήταν στην συνάντηση όπως μπορεί να μην ήταν σε κάποιες άλλες συναντήσεις.

 Αντιστρέφω το ερώτημα στον κύριο Κωστρίκη:

Αν ερχόταν και μας έλεγε να παίρναμε Pfizer και Moderna. Τι διαφορετική κατάληξη θα είχε; Να σας πω εγώ . Δεν θα παραγγέλλαμε AstraZeneca, άρα δεν θα είχαμε τώρα και θα είχαμε τις ίδιες ποσότητες  Pfizer και Moderna. Διότι έτσι και αλλιώς πήραμε τις μέγιστες. Ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό.

Δείτε τα όσα επισήμανε στην εκπομπή ο Υπουργός Υγείας:

omegalive.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1318