Γιώργος Κουττούκης: Πρωτοπορεί στην απεικονιστική ιατρική με το επαναστατικό full body check up και σώζει ζωές!

22.02.2021



Ο Γιώργος Κουττούκης που είναι μεταξύ άλλων συνιδρυτής του Elvetiko Diagnostic Center στην Λευκωσία και Παραλίμνι, μας εξηγάει την στρατηγική πίσω απο την μεγάλη επένδυση των δυο διαγνωστικών κέντρων του που είναι μια μεγάλη βοήθεια για όλους μας και αποκαλύπτει το νέο check up που θα σώσει ζωές. 

 Ποιος είναι ο Γιώργος Κουττούκης; 
Έχω γεννηθεί στην κατεχόμενη Κάτω Ζώδια. Μετά την εισβολή μετακομίσαμε στην Λευκωσία, όπου διαμένω μέχρι σήμερα. Αποφοίτησα από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και αφού υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία, πήγα στις ΗΠΑ για σπουδές με υποτροφία. Μετά το πέρας των σπουδών μου επέστρεψα στην Κύπρο όπου εργάστηκα κυρίως στον Τραπεζικό τομέα, Το 2003 συνίδρυσα την εταιρεία  διαχήρησης ακινήτων στο Λονδίνο, το Property Centre, το οποίο διατηρώ μέχρι σήμερα. Τον Μάρτιο του 2020 συνίδρυσα το Ελβετικό διαγνωστικό κέντρο. 

Είστε παντρεμένος; 
Είμαι μαζί με την γυναίκα μου Μαρία από το 1996, εδώ και 25 χρόνια. Είναι η σύντροφος μου, η συναίτερος μου, η συνεργάτης μου. Είναι τα πάντα! Έχουμε δύο παιδιά, τον Χρυσόστομο και την Πάνυ 22 και 20 χρόνων τα οποία αυτή τη στιγμή είναι φοιτητές. Τα παιδιά μας είναι η ζωή μας. 

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με το Ελβετικό διαγνωστικό κέντρο; 
Τόσο η γυναίκα μου όσο και εγώ είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ότι αφορά θέματα υγείας, λόγω του ότι έχω ασθενήσει με καρκίνο. Ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μου, το πολεμήσαμε μαζί και τον νικήσαμε. Από τότε προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθάμε κόσμο με προβλήματα υγείας. Την ίδια στιγμή η επένδυση αυτή είναι μέσα στα πλαίσια του ΓΕΣΥ και μας έδωσε την ευκαιρία να βοηθάμε ασθενείς και ταυτόχρονα να είμαστε οικονομικά βιώσιμοι. Μέσα στα πλαίσια αυτά λειτουργούμε στο Ελβετικό Διαγνωστικό, έχοντας στόχο πρωτίστως την εξυπηρέτηση των ασθενών και όχι το κέρδος.

Πόσα διαγνωστικά κέντρα έχετε στην Κύπρο; 
Μετά την μεγάλη επιτυχία του Ελβετικού Διαγνωστικού στην Λευκωσία, μόλις μετά από οκτώ μήνες ανοίξαμε και ένα στο Παραλίμνι. Ο κύριος λόγος που ανοίξαμε στην Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου είναι το γεγονός ότι η περιοχή αυτή ήταν η μόνη χωρίς μαγνητικό τομογράφο (MRI). Έτσι, θεωρήσαμε ότι με την εγκατάσταση ενός MRI στην περιοχή θα εξυπηρετούσαμε τους ταλαιπωρημένους κατοίκους της ελεύθερης Αμμοχώστου απο το να μεταβαίνουν εκτός της περιοχής του για εξετάσεις. 

Γιατί μόνο MRI στο Παραλίμνι; 
Για τον απλό λόγο ότι πάντα λειτουργούμε με σεβασμό στους συναδέλφους. Από σεβασμό προς όλους όσους ασχολούνται στην περιοχή με την απεικονιστική διάγνωση δεν θέλαμε να προκαλέσουμε ανούσιο ανταγωνισμό. Έτσι εγκαταστήσαμε στην περιοχή ότι χρειαζόταν, ένα MRI για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Κάποιοι μας είπαν ότι “θα πετάξουμε τα λεφτά μας”, εμείς απαντούμε, “πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος!”

Βρήκατε ικανούς συνεργάτες στην Κύπρο; 
Πιστεύω ότι έχουμε ίσως τα καλύτερα μηχανήματα και τους καλύτερους τεχνολόγους και υπαλλήλους στο νησί. Επίσης οι ακτινολόγοι που συνεργαζόμαστε είναι παγκόσμιας εμβέλιας. Ιδιαίτερη μνεία θέλω όμως να κάνω στον Διευθυντή του Διαγνωστικού μας, Λευτέρη Μούζουρο. Ένας ιδιαίτερα ευφυής και εργατικός άνθρωπος ο οποίος ταίριαξε απόλυτα και άμεσα με τη φιλοσοφία και τις αρχές μας.  Χωρίς τον Λευτέρη θα είχαμε περισσότερα προβλήματα προς επίλυση. 

Τι διαφέρει το Ελβετικό Διαγνωστικό Κέντρο από άλλους; 
Έχουμε συμβληθεί και συνεργαζόμαστε τόσο σε τεχνογνωσία, αλλά και σε νέες μεθόδους με κέντρα στο εξωτερικό τα οποία είναι εξειδικευμένα και μελετημένα στον κλάδο της απεικονιστικής διάγνωσης. Εκπαιδεύουμε συνεχώς τους τεχνολόγους μας και το προσωπικό μας, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Επίσης συνεχώς αναβαθμίζουμε και βελτιώνουμε όλα τα μηχανήματα μας. Την ίδια ώρα προσφέρουμε στο κοινό της Κύπρου εξειδικευμένες εξετάσεις που δεν προσφέρει κανείς άλλος. Για παράδειγμα από την πρώτη Μαρτίου θα αρχίσουμε τον ολικό έλεγχο σώματος μέσω MRI (full body check up). Δηλαδή θα έρχεται ο ασθενής και σε μια ώρα θα ελέγχουμε όλο του το σώμα εάν υπάρχει οτιδήποτε ύποπτο σε σχέση με καρκιόματα, θρομβώσης κτλπ. 

Αυτό το τελευταίο που είπατε ακούγετε ενδιαφέρον;
Πιστεύω ότι το full body check up θα σώσει ζωές! Είναι απόλυτα ασφαλές γιατί ο ασθενής δεν υποβάλλεται σε ακτινοβολία. Λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες!

Πως ένας ασθενής μπορεί να έρθει στο κέντρο σας; 
Για εξετάσεις που είναι στο ΓΕΣΥ απλώς πρέπει να έχει παραπεμπτικό από τον γιατρό του. Για πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις που δεν καλύπτονται από το ΓΕΣΥ δεν είναι αναγκαίο να υπάρχει παραπεμπτικό, όπως είναι για παράδειγμα το full body check up. 

 





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


8270