Πέτρος Καραγιάννης: «Ελπίζω ότι φέτος θα κάνουμε Πάσχα» -Το μεγάλο στοίχημα που κερδίζουμε και οι πρώτες χαλαρώσεις

14.01.2021Ικανοποιημένος από την μείωση των κρουσμάτων παρουσιάζεται με δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, κρούοντας παράλληλα καμπανάκι ώστε να μην υπάρξει εφησυχασμός και χαλάρωση ώστε να αρχίσει και η σταδιακή άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με τον κύριο Καραγιάννη η μείωση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα των μέτρων πριν από τα Χριστούγεννα όπου και απαγορεύθηκαν οι συναθροίσεις πάνω από 10 άτομα, γεγονός που έβαλε «στοπ» στην μετάδοση του ιού μέσα σε οικογένειες.

Το μεγάλο στοίχημα που φαίνεται να κερδίζουμε σύμφωνα με τον καθηγητή είναι και η αισθητή μείωση του ποσοστού θετικότητας από τα τεστ για τον κορωνοϊό (κάτω από το 3%) γεγονός που στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για τις επόμενες βδομάδες, όταν και θα δούμε τον «αντίκτυπο» και του lockdown που ανακοινώθηκε πριν από μερικές μέρες.

Παράλληλα ο κύριος Καραγιάννης τόνισε πως πρέπει ο κόσμος να κάνει για ακόμα λίγο διάστημα υπομονή και να συνεχίσουν οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο πισωγύρισμα.

Ο ίδιος ο οποίος έχει βρεθεί πολλές φορές στόχος από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε πως δεν είναι η επιδημιολογική ομάδα που ορίζει την πορεία των μέτρων, αφού παραθέτουν απλά εισηγήσεις και είναι στο χέρι των αρμοδίων η λήψη των αποφάσεων.

Συμπλήρωσε πως αν συνεχίσουμε να βλέπουμε μείωση των κρουσμάτων και ταυτόχρονο μείωση στις νοσηλείες, αφού όντως το τελευταίο διάστημα το σύστημα είχε δεχθεί μεγάλη πίεση, από το τέλος του μήνα θα αρχίσουν σταδιακά οι χαλαρώσεις με τον κύριο Καραγιάννη να εκτιμά ότι πρώτο που θα «αποχαιρετήσομε» είναι τα μηνύματα στο 8998 και στη συνέχεια με αντίστροφο ρυθμό θα αρχίσουν να ανοίγουν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει.

Κληθείς να απαντήσει για το πότε εκτιμά το άνοιγμα της εστίασης ο καθηγητής έθεσε ως χρονικό φάσμα την περίοδο από τα μέσα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ανάλογα βέβαια και με τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Ερωτηθείς για την επόμενη μεγάλη εορτή, αυτή του Πάσχα και αν φέτος θα το γιορτάσουμε χωρίς περιορισμούς απάντησε πως «φέτος ελπίζω ότι θα κάνουμε Πάσχα» αφού μέχρι τότε θα έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί ειδικότερα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού".

tothemaonline.comΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς5 αντρικά fashion trends του 2021 που όλες μπορούμε να υιοθετήσουμε

Οι τάσεις του αντίθετου φύλου που αξίζει να αντιγράψουμε. Διάβασε περισσότερα

#SkinIcing: Εσύ δοκίμασες το beauty trend που έχει κατακλύσει το TikTok; Διάβασε περισσότερα

5 εντυπωσιακοί τρόποι να συνδυάσεις τα jeans με τα πουλόβερ σου Διάβασε περισσότερα

Indie nails: τι ακριβώς είναι η νέα τάση στα νύχια; Διάβασε περισσότερα


451