«Σπαράζουν» οι επιχειρηματίες στο Τρόοδος (βίντεο)

22.11.2020Εικόνες ερήμωσης και εγκατάλειψης στις ορεινές περιοχές, από το τοπικό lockdown στη Λεμεσό, το οποίο κλείδωσε κυριολεκτικά τους πολίτες μέσα στα σπίτια τους. Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών ειδικότερα του Τροόδους, που τέτοιες μέρες θα έσφυζε από ζωή, δεν κρύβουν την απογοήτευση τους.

Συνεργείο του ΑΝΤ1 βρέθηκε στην πλατεία Τροόδους, όπου οι εικόνες που κατέγραψε ήταν αποκαρδιωτικές. Κλειστά εστιατόρια, κλειστές επιχειρήσεις και λιγοστοί οι επισκέπτες, οι οποίοι παρέμειναν στα οχήματα τους, λόγω και του χειμωνιάτικου σκηνικού.

Παρά την απογοήτευση που επικρατεί, οι καταστηματάρχες της περιοχής δεν τα βάζουν κάτω και παραμένουν στην περιοχή, προσπαθώντας να επιβιώσουν των δύσκολων συνθηκών.

Καταστηματάρχης δηλώνει στην κάμερα του ΑΝΤ1 πως «δυστυχώς λόγω των βροχών και λόγω του κορωνοϊού ο κόσμος κλείστηκε στα σπίτια του», ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα του ότι ο κόσμος σήμερα την Κυριακή θα επισκεφθεί το Τρόοδος.

«Είναι τραγική η κατάσταση, δουλέφκουμε με 5-10%. Καθημερινές τίποτε, μόνο Σάββατο και Κυριακή ελάχιστοι μόνο που τη Λεμεσό έρκουνται τωρά», δήλωσε ένας άλλος καταστηματάρχης, ενώ όταν ρωτήθηκε πώς θα επιβιώσουν απάντησε: «Εεεε έχει ο θεός.»

«Ο κόσμος προσπαθεί δεν διαμαρτύρεται και φκάλει τα πέρα, οι συνθήκες εν δύσκολες», είπε με τη σειρά του κάτοικος της περιοχής.

Μπαράζ ακυρώσεων

Ακόμη χειρότερη η κατάσταση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία των ορεινών περιοχών, με το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού που εξήγγειλε το κράτος, να αποδεικνύεται δώρον άδωρον. Παρά το αρχικό ενδιαφέρον που υπήρξε από τους πολίτες για το εν λόγω σχέδιο, μετά την εφαρμογή των τοπικών lockdown στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, απανωτές ήταν οι ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία.

 «Δυστυχώς όπως είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και μετά τα τοπικά lockdown, υπήρξαν σωρεία ακυρώσεων ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές και στα ξενοδοχεία που λειτουργούν εκεί. Αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, αφενός μεν πολίτες από τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου δεν μπορούν να πάνε στα ορεινά και κατ΄ επέκταση ούτε από τη Λευκωσία», εξηγεί ο Γενικό Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Η κατάσταση στις ορεινές περιοχές αναμένεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο κατά τη χειμερινή περίοδο, λόγω του παγετού και των καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή κάθε χρόνο. Ήδη εννέα μέρες πριν από την επίσημη έναρξη του χειμώνα και το κρύο στις ορεινές περιοχές άρχισε να δείχνει τα δόντια του.

ant1.com.cyΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςΚομψή και μέσα στο σπίτι: 6 looks που θα σου θυμίσουν τις ημέρες που έβγαινες

Το να είσαι uber chic και μέσα στο σπίτι μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ψυχολογία σου. Διάβασε περισσότερα

Τσιμτσιλή: Αυτή είναι η νέα της εμμονή στα ρούχα! Το στιλ που πρέπει να αντιγράψεις Διάβασε περισσότερα

Αυτές τις κάπες αν χρειαστεί θα τις φορέσουμε ακόμα και στο σαλόνι μας (τόσο τις έχουμε λατρέψει!) Διάβασε περισσότερα

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου επέλεξε τη φούστα που δείχνει τη σιλουέτα πιο αδύνατη Διάβασε περισσότερα


183