Χάος και αλαλούμ για τη μάσκα - 'Υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους΄ λέει το Υπουργείο, 'Δε χρειάζεται όταν περπατάμε μόνοι' η Πανά (βίντεο)

22.10.2020



Αντιδράσεις έχει προκαλέσει -όπως ήταν φυσικό επόμενο- η νέα οδηγία του Υπουργείου Υγείας που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και σε δημόσιους (ανοιχτούς) χώρους.  Το χάος όμως και το αλαλούμ που δημιουργείται γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν μέλη της επιστημονικής ομάδας με διευκρινιστικές δηλώσεις συγχύζουν ακόμη περισσότερο το κοινό.

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργικού Συμβουλίου -με τις οποίες κατέστη υποχρεωτική η χρήση μάσκας ακόμη και σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους- η κυρία Ζωή Δωροθέα Πανά βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή 'ΑΙΧΜΕΣ' του κυρίου Παρούτη και ερωτήθηκε με σκοπό να αποσαφηνίσει τις οδηγίες του Υπουργείου που αυτολεξεί ανέφεραν: 'Η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, ηλικίας 12 ετών και άνω, καθίσταται υποχρεωτική στους δημόσιους εξωτερικούς χώρους.'

Η κυρία Πανά δήλωσε πως επί της ουσίας εάν είμαστε μόνοι μας και περπατάμε δε χρειάζεται να φοράμε μάσκα, ενώ η μάσκα έχει νόημα μόνο όταν βρισκόμαστε σε επαφή με άλλο κόσμο τονίζοντας χαρακτηριστικά 'Όταν είμαστε μόνοι μας και σε εξωτερικούς χώρους εννοείται πως δε χρειάζεται να φοράμε μάσκα'.

Συγκεκριμένα η κυρία Ζωή Δωροθέα Πανά ανέφερε: 'Εάν είμαστε μόνοι μας και περπατάμε δεν χρειάζεται να φοράμε τη μάσκα. Ή μάσκα έχει νόημα όταν είμαστε σε επαφή με άλλο κόσμο. Όταν είμαστε μόνοι μας και σε εξωτερικούς χώρους εννοείται πως δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα.

Επίσης πρέπει να έχουμε σταθερές ομάδες κοινωνικής δραστηριοποίησης και να τις ελαττώσουμε όσο πιο πολύ γίνεται. Θα πρέπει να ορίσουμε ότι πέρα από την οικογένεια, περιορίζουμε τις άλλες επαφές πρακτικά στο ελάχιστο. Η προσπάθεια είναι να είναι υπερβολικά μέτρα για να καταφέρουμε τον στόχο μας βραχυπρόθεσμα. Αυτό γίνεται για έχουμε άμεσα βελτίωση της επιδημιολογικής μας εικόνας.' Δείτε και το σχετικό βίντεο:

tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1325