Αριστοτέλους: Το συγκινητικό γράμμα που έλαβε από την ανιψιά του πιλότου που «έφυγε» από τον κορονοϊό

30.03.2020



Ένας συγκινητικό γράμμα από την ανιψιά του 58χρονου πιλότου που έφυγε από τη ζωή από κορονοϊό, έλαβε η Χριστιάνα Αριστοτέλους στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Το εν λόγω γράμμα που σύνταξε η ανιψιά του 58χρονου πιλότου, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με την πρόληψη από τον ιό, παρουσίασε η εκπομπή του Alpha Κύπρου, Με αγάπη Χριστιάνα.

«Προς όλους τους συμπατριώτες μου. Εύχομαι να σας βρίσκω, εκάς και τις οικογένειες σας καλά και προπάντων υγιείς. Ονομάζομαι Παναγιώτα και είμαι η αδελφότεκνη του 58χρονου πιλότου που χάθηκε τόσο άδικα, λόγω του κορονοϊού. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία του θείου μου, με στόχο να αποτρέψουμε άλλα θύματα της πανδημίας.

Ο θείος μου, στα δικά μας μάτια, ήταν ένας από τους πιο καλόψυχους ανθρώπους και όλοι όσοι τον γνώριζαν έλεγαν το ίδιο.

Ήταν ένας άγγελος, πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη, και ότι έκανε το έκανε με την ψυχή του. Ήταν πάντας υγιής, χωρίς ιατρικό ιστορικό, και ως πιλότος έκανε συχνά ιατρικούς ελέγχους.

Θέλω με αυτό το μήνυμα να αρπάξω την ευκαιρία που μου δόθηκε όχι μόνο για να βοηθήσω κι έγώ με τον δικό μου τρόπο σε αυτή την μανδημία αλλά και για να κάνω τον θείο μου, που με βλέπει από ψηλά περήφανο.

Θέλω να αγγίξω τις καρδιές όλου του κόσμου, για να καταλάβουν όλοι πως ο 58χρονος πιλότος που ακούτε στις ειδήσεις ήταν θείος, πατέρας, σύζυγος, γιος, αδελφός, νονός, κουμπάρος, φίλος.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον εαυτό του στην θέση που βρίσκονται οι οικογένειες των θυμάτων.

Για τους περισσότερους, αυτή η περίοδος είναι δύσκολη και κουραστική. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι όταν όλα αυτά τελειώσουν, και η πανδημία είναι πλέον ιστορία, για πολλούς όλα θα γυρίσουν στους παλιούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Για αυτούς όμως που ο κορονοϊός χτύπησε την πόρτα στην οικογένειά τους, θα υπάρχει στη ζωή τους ένα κομμάτι που λείπει. Εύχομαι ολόψυχα κανένας να μην περάσει από που περνά η οικογένεια μου, όπως και κάθε οικογένεια που πενθεί, και εύχομαι να περάσει κια αυτό όπως όλα τα άλλα.

Μην περιμένετε τον ιό να χτυπήσει την δική σας πόρτα για να αντιληφθείτε τον κίνδυνο.

Σας παρακαλώ όλους να ακούσετε με κατανόηση, σεβασμό και ωριμότητα τις συμβουλές της κυβέρνησης, και τους επαγγελματίες που τώρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και παλεύουν με νύχια και με δόντια να σώσουν ανθρώπους σαν τον θείο μου, ανθρώπους που έχουν οικογένειες και φίλους που τον αγαπούν!

Οι συμβουλές είναι εκεί για το δικό μας καλό, δεν είναι ούτε για τιμωρία, ούτε αγγαρεία!

Αυτός ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Αποδείχθηκε πως δεν βλέπει ούτε ηλικία, ούτε φύλο ούτε αν υπάρχει ιατρικό ιστορικό. Μπορεί να χτυπήσει θανατηφόρο τον οποιοδήποτε.

Θα ήθελα να σας αφήσω με ένα τελευταίο μήνυμα. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι να πιστεύουμε πως είμαστε αήττητοι.

Έχουμε την ψευδαίσθηση πως ό,τι και αν γίνεται τώρα στον κόσμο είναι μακριά και οι πιθανότητες να επηρεάσει εμάς είναι πολύ λίγες. Ας μην παραπλανούμε τους εαυτούς μας και ας είμαστε έτοιμοι για κάθε ξαφνικό εδεχόμενο.

Αν έχετε έστω και το πιο μικρό σύμπτωμα, μην το αφήσετε να περάσει, μην το αφήσετε να χειροτερέχει.

Μην περιμένετε να φτάσετε στο σημείο που θα είναι όντως αργά. Σώστε τις δικές σας ζωές, γιατί όταν ο καθένας από εμάς σκεφτεί την δική του ζωή, τότε ίσως φτάσουμε στο ευχάριστο σημείο να φτάσουν οι ημερήσιοι θάνατοι στο μηδεν»

chnews.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


925