Συγκλονίζει η μητέρα Κύπριου που πνίγηκε στην Αγ.Νάπα-Τι έγινε το μοιραίο βράδυ

26.02.2020



Κύπριος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και ο γιος του καταδικάστηκαν σε φυλάκιση, αφού κρίθηκαν ένοχοι μετά από ακροαματική διαδικασία και κατηγορούνταν ότι σε πισίνα ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα τον Αύγουστο του 2014, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια και χωρίς πρόθεση, επέφεραν τον θάνατο στον Σαββάκη Αλεξάνδρου Γεωργίου, 18 ετών τέως από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον 63χρονο και τρεις μήνες στον γιο του ηλικίας 33 χρόνων. Επιπρόσθετα, τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων ευρώ στην εταιρεία των δύο κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο θάνατος του 18χρονου, που βρισκόταν στην Αγία Νάπα για διακοπές, προκλήθηκε σε πισίνα τουριστικού καταλύματος που διέμενε, το πρωί της 18ης Αυγούστου 2014. Κοντά στην πισίνα λειτουργούσε μπαρ και η όλη επιχείρηση διαχειριζόταν από την κατηγορούμενη εταιρεία, η οποία είχε διευθυντές, δύο φυσικά πρόσωπα, δηλαδή τους δύο κατηγορούμενους.

Ο 18χρονος είχε εντοπιστεί το πρωί αναίσθητος στον πυθμένα της πισίνας από άλλους λουόμενους. Από τη νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του διαπιστώθηκε ότι «ο θάνατος του προήλθε από πνιγμό εντός γλυκού ύδατος» και σ` αυτό συνέτεινε το γεγονός ότι «είχε προηγουμένως καταναλώσει ποσότητα αλκοόλης, κάτι το οποίο κατέστησε τον θάνατό του σιωπηλό και ανεπαίσθητο στους άλλους που βρίσκονταν στον χώρο».

Δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ αποτυπώνουν με γλαφυρό τρόπο τις λεπτομέρειες αυτής της τραγωδίας. Αν γύρω από την πισίνα, η οποία έγινε ο υγρός θάνατο του Σαββάκη, υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι, κανένας δεν αντιλήφθηκε το τραγικό συμβάν. Ο 18χρονος εντοπίστηκε μόνο όταν μια γυναίκα που είχε βουτήξει κτύπησε πάνω στο άψυχο σώμα του στον πάτο της πισίνας το πρωί της 18ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη DailyMail, οι παραβρισκόμενοι περιέγραψαν την πισίνα ως «πράσινη» από φύκια και γεμάτη με σκουπίδια που περιελάμβαναν σύριγγες, προφυλακτικά και τσιγάρα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Αλεξάνδρου ήταν ένας υποσχόμενος ποδοσφαιριστής στην ομάδα Stevenage FC.

Η μητέρα του Σαββάκη, Elbie Georgiou, είπε στην Παροικιακή: «Κερδίσαμε μετά από πεντέμιση χρόνια. Ο πατέρας και ο γιος κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία, αμέλεια και έλλειψη καθήκοντος περίθαλψης που προκάλεσε την απώλεια της ζωής του όμορφο αγοριού μου. Βλέποντάς τους να βαδίζουν εκτός δικαστικής αίθουσας με τις χειροπέδες για τη φυλακή, άξιζαν όλες οι απογοητεύσεις, όλα τα ταξίδια, όλα τα άγνωστα συναισθήματα, ο πόνος και τα δάκρυα». Σημειώνεται εδώ ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων μηνών σε 63χρονο και τρεις μήνες στον γιο του ηλικίας 33 χρόνων, αφού κρίθηκαν ένοχοι μετά από ακροαματική διαδικασία και κατηγορούνταν ότι σε πισίνα ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα τον Αύγουστο του 2014, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια και χωρίς πρόθεση, επέφεραν τον θάνατο στον Σαββάκη Αλεξάνδρου Γεωργίου, 18 ετών τέως από το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Μόνικα Μιχαήλ, θετή του αδερφή, εμφανίστηκε στο σόου ταλέντων X Factor μία εβδομάδα μετά τον θάνατό του. Τότε μίλησε μέσα από την καρδιά της στους κριτές, εξομολογούμενη ότι «είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει ότι δεν είναι πλέον κοντά της». «Ο Σάββας ήταν τεράστιος θαυμαστής του X factor και πάντα ήθελε να δει το σόου και πώς αυτό λειτουργούσε και είμαι χαρούμενη που με είδε τουλάχιστον μια φορά στις οντισιόν πριν πεθάνει», συμπλήρωσε.

Ο 18χρονος είχε ταξιδέψει στην Αγία Νάπα μαζί με τον ξάδερφό του, ενώ είχε επισκεφθεί τους παππούδες του κοντά στον Πρωταρά. Το τραγικό ήταν ότι είχε κλείσει σε άλλο ξενοδοχείο μετακινήθηκε για να είναι μαζί με τους άλλους του φίλους.

Η σύντροφός του, Mercedes Cole, έγραψε ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα όταν η σορός του έφτασε στη Βρετανία: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχα τον καλύτερο σύντροφο στον κόσμο και θα έκανα τα πάντα για βρεθώ ξανά στην αγκαλιά του όμορφου μου αγγέλου».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου, στον χώρο της πισίνας του τουριστικού καταλύματος, υπήρχαν πινακίδες που τόνιζαν την επικινδυνότητα της χρήσης της για άτομα που είχαν καταναλώσει προηγουμένως αλκοόλ, κάτι που αποτελούσε «σχήμα οξύμωρο επειδή τα άτομα στα οποία απευθύνονταν οι πινακίδες είχαν, λόγω της κατανάλωσης αλκοόλης, μειωμένη αντίληψη κινδύνου. Μάλλον με “φύλλο συκέως” και όχι μέτρο ασφαλείας θα μπορούσαν να παρομοιαστούν οι συγκεκριμένες πινακίδες».

Περαιτέρω, σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου, «η χρήση της πισίνας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όχι μόνο ήταν ανεμπόδιστη σε πρόσωπα που είχαν προηγουμένως καταναλώσει αλκοόλ, αλλά ουσιαστικά ήταν ενθαρρυνόμενη απ` ότι διαφάνηκε, ως μέρος ενός πακέτου που συνδύαζε την κατανάλωση αλκοόλ και την παράλληλη λειτουργία της πισίνας».

sigmalive.com





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


4409