Η στιγμή που ο 38χρονος ύποπτος της γκανγκστερικής απόπειρας της Αγίας Νάπας περνάει έξω από την καφετέρια

18.02.2020



Υπό δρακόντεια μέτρα οδηγήθηκε το μεσημέρι ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, ο 38χρονος από την Πάφο, που συνελήφθη χθες το μεσημέρι ως ύποπτος για την υπόθεση της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, 16 Φεβρουαρίου, σε καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, ο ύποπτος έφθασε στην αίθουσα του δικαστηρίου με συνοδεία μελών της ΜΜΑΔ φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σύμφωνα με τον ανακριτή του ΤΑΕ Αμμοχώστου, κ. Πανίκο Δρουσιώτη, φαίνεται πως εντός της κατοικίας του 38χρονου εντοπίστηκε μαύρη φόρμα η οποία ομοιάζει με αυτή που φορούσε ο κουκουλοφόρος στο «τυφλό» κτύπημα, ενώ εντοπίστηκαν κι άλλα αντικείμενα στο.

Φαίνεται ότι ο 38χρονος διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας. Μάλιστα τα κλειστά κυκλώματα του ξενοδοχείου των δείχνουν να βγαίνει από αυτό στις 11.45 και να επιστρέφει 12 λεπτά μετά το κτύπημα στο κέντρο της πόλης.

Επίσης, ο ανακριτής τόνισε ότι ο 38χρονος συνδέεται με το καλάσνικοφ που εντοπίστηκε στη σκηνή, καθώς επίσης και με τους κάλυκες, με το δικαστήριο να κάνει αποδεκτό το αίτημα των ανακριτών για οκταήμερη κράτηση του υπόπτου.

Την ίδια ώρα με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, κ. Κύπρου Μιχαηλίδη, έχει στηθεί γιγαντιαία επιχείρηση από το βράδυ της Κυριακής, σχεδόν σε όλες τις Επαρχίες, για να διασφαλιστεί ότι θα αποφευχθούν τυχόν αντίποινα. Την εν λόγω επιχείρηση συντονίζει ο βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, κ. Δημήτρης Δημητρίου, και σε αυτή λαμβάνουν μέρος όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας καθώς και δεκάδες μέλη της ΜΜΑΔ.

Το βράδυ της Δευτέρας η ανακριτική ομάδα βρισκόταν  στην Πάφο μαζί με τον ύποπτο, όπου και πραγματοποίησαν σαρωτικές έρευνες τόσο στην οικία όσο και στα οχήματα του 38χρονου. Όπως μαθαίνουμε, από το σημείο οι διωκτικές αρχές παρέλαβαν αρκετά τεκμήρια, όπως τα κινητά τηλέφωνα του υπόπτου τα οποία αναμένεται να δώσουν κάποιες απαντήσεις γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν πως ο 38χρονος πέρασε από ολονύχτια ανάκριση, ωστόσο ο ύποπτος κράτησε το στόμα του κλειστό και δε συνεργάστηκε με τους ανακριτές του ΤΑΕ. Από ανάκριση αναμένεται να περάσει και η συμβία του 38χρονου καθώς και άλλα πρόσωπα, ενώ όπως πληροφορούμαστε, εντός των επόμενων ωρών δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και στις Κεντρικές Φυλακές.

Ο 38χρονος φαίνεται πως έχει οικογενειακή σχέση με πρόσωπο που βρίσκεται εντός των Κεντρικών Φυλακών και δεν αποκλείεται μέλη της ανακριτικής ομάδας να μεταβούν τις επόμενες ώρες εκεί και να λάβουν κάποια κατάθεση από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Επιπρόσθετα, εντός της ημέρας οι διωκτικές αρχές αναμένεται να έχουν ενώπιον τους και τα αποτελέσματα από τις βαλιστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο καλάσνικοφ που εντοπίστηκε 200 μέτρα από το σημείο του τυφλού κτυπήματος.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν υπάρχει διασύνδεση της συγκεκριμένης υπόθεσης με την γιάφκα με τον οπλισμό που εντοπίστηκε την Πέμπτη στην Λάρνακα.

Ήδη οι ανακριτές προσπαθούν να διαπιστωθούν εάν οι κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή (25 στον αριθμό), είναι όμοιοι με τους 185 που βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη σε σπίτι στην Λάρνακα, ενώ υπενθυμίζεται πως και εκεί είχε εντοπιστεί ένα καλάσνικοφ.

Θέμα ωρών και δεύτερη σύλληψη

Την ίδια ώρα, οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους συγκεκριμένο λευκό όχημα που βρισκόταν κοντά στη σκηνή που διαπράχθηκε το «τυφλό» χτύπημα και προσπαθούν να εντοπίσουν ποια είναι η σχέση του οδηγού με το πρόσωπο που φαίνεται να συνομιλεί στο κινητό από τα κλειστά κυκλώματα.

Όπως όλα δείχνουν τα κλειστά κυκλώματα ίσως οδηγήσουν τους ανακριτές και σε δεύτερη σύλληψη εντός των επόμενων ωρών, ενώ παράλληλα αρκετές είναι και οι πληροφορίες που φθάνουν ενώπιον της ανακριτικής ομάδας και του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Η σύλληψη του 38χρονου

Υπενθυμίζεται δε, πως ο ύποπτος εντοπίστηκε στο χώρο εργασίας του στην Λάρνακα από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, από νωρίς το πρωί οι αρχές έλαβαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που τους έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες οι οποίες οδήγησαν στον 38χρονο.

Η όλη επιχείρηση στήθηκε υπό άκρα μυστικότητα, με μέλη της ΥΚΑΝ να μεταβαίνουν στην Λάρνακα όπου εντόπισαν τον 38χρονο σε υποστατικό το οποίο εργάζεται ο ύποπτος και του πέρασαν χειροπέδες. Η ΥΚΑΝ παρέδωσε των 38χρονο στα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ant1.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα




610