Τρόμος σε πασίγνωστη καφετέρια της Αγίας Νάπας: Εκτελεστής έριξε 25 σφαίρες για να σκοτώσει Κύπριο επιχειρηματία

16.02.2020



Το χρονικό της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων προσώπων, τριών αντρών και μιας γυναίκας, στήνει σιγά-σιγά η Αστυνομία, η οποία παράλληλα επιχειρεί να σκιαγραφήσει τον χάρτη διαφυγής του δράστη. 

Οι ανακριτές της υπόθεσης διεξάγουν συνεχείς έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τεκμήρια, ενώ άρχισαν να εξετάζουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, οι οποίες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του REPORTER, καταγράφουν όλες τις κινήσεις του δράστη

Τα μέλη του εγκληματολογικού, μετά από σαρωτικές έρευνες, εντόπισαν το όπλο του δράστη, σε διπλανό σημείο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την καφετέρια όπου διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου. Πρόκειται για όπλο τύπου καλάσνικοφ, το οποίο παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να διαφανεί το παρελθόν του και εάν υπάρχουν πάνω σε αυτό αποτυπώματα που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη.  

Έριξε 25 πυροβολισμούς ο δράστης

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, ο επιχειρηματίας πριν το «χτύπημα» καθόταν τελικά σε διπλανό τραπέζι και όχι στο τραπέζι που κάθονταν τα τέσσερα πρόσωπα που τραυματίστηκαν από τα πυρά, (σ.σ στο τραπέζι βρίσκονταν άλλα δύο πρόσωπα που δεν τραυματίστηκαν). 

Ο επιχειρηματίας είχε αποχωρήσει 20 λεπτά πριν ο δράστης ανοίξει πυρ εναντίον της καφετέριας, δηλαδή στις 1 και 40 τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ ήταν πεζός και φαίνεται να κρυβόταν σε διπλανό υποστατικό. Από τις έρευνες, διαπιστώθηκε πως ο επίδοξος εκτελεστής, ο οποίος έφερε κουκούλα στο πρόσωπο, έριξε περίπου 25 πυροβολισμούς.

Μετά την ρίψη πυροβολισμών, ακολούθησαν σκηνές πανικού, με τους θαμώνες να προσπαθούν να κρυφτούν για να γλιτώσουν.  

Ακολούθως, ο δράστης διέφυγε από δρόμο πίσω από την καφετέρια, κατευθύνθηκε προς το μουσείο, πέταξε το όπλο στην καταπακτή και στην συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, την οποία μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν οι ανακριτές. 

Οι ανακριτές της υπόθεσης, θεωρούν δεδομένο πως στόχος ήταν ο επιχειρηματίας, αφού τα θύματα δεν είχαν καμία σχέση και δεν απασχόλησαν την Αστυνομία. 

Ως εκ τούτου, η Αστυνομία αναμένεται να λάβει κατάθεση από τον επιχειρηματία, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν για κατάθεση και πρόσωπα με τα οποία έχει ανοιχτούς λογαριασμούς. 

Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο για περίθαλψη, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για τρεις άντρες, δύο 38χρονους και ένα 32χρονο, και για μια γυναίκα, 26 ετών.  Σοβαρότερα τραύματα φέρει η 26χρονη, η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


556