Η αναπάντεχη έκπληξη κοντά σε παραλία του Πρωταρά!

18.07.2019Συνήθως, οι φωτογραφίες που βλέπουμε με τις φώκιες στην Κύπρο αφορούν σε περιοχές της Πάφου (Ακάμας και Πέγεια), ενώ πιο σπάνια έχουμε δει και φωτογραφίες με φώκιες Μονάχους Μονάχους από τη Λεμεσό ή τη Γιαλούσα.

Οπότε, ήταν μεγάλη η έκπληξη βλέποντας τις φωτογραφίες με τη φώκια που έστειλε ο Γιώργος Παπαπέτρου, αφού μας ενημέρωσε πως τη συγκεκριμένη την "εγκλώβισε" στον φακό του σε κοντινή απόσταση από γνωστή παραλία του Πρωταρά!

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τις φώκιες Μονάχους Μονάχους

  • Οι Μονάχους Μονάχους αποτελούν ένα από τα πιο απειλούμενα είδη σε όλη την Ευρώπη, έχοντας συνολικό πληθυσμό μόλις 600 άτομα, με τις μισές να βρίσκονται στην Ελλάδα.
  • Ο πληθυσμός της φώκιας στην Κύπρο είναι γύρω στα 12 άτομα, τα οποία κυκλοφορούν ολόχρονα στις ακτές μας.
  • Οι ενήλικες φώκιες φτάνουν μέχρι τα 2,5 μέτρα και 300 κιλά. Το συγκεκριμένο είδος ζει 40 χρόνια και τρέφεται με ψάρια, όπως μπαρμπούνια, συναγρίδες και χταπόδια.
  • Δεν πρέπει με τίποτα να τις ταΐζουμε γιατί έτσι μαθαίνουν να αναζητούν φαγητό από τον άνθρωπο και στη συνέχεια τον ενοχλούν για να τους δώσει φαγητό.

Από τα τέλη Αυγούστου και μέχρι τον Ιανουάριο, οι φώκιες στην Κύπρο βρίσκονται σε αναπαραγωγική περίοδο και θέλουν απομόνωση και ησυχία. Παλαιότερα έβγαιναν στις παραλίες να γεννήσουν, αλλά πλέον λόγω της πολυκοσμίας στις ακτές και τις ανάπτυξης προτιμούν τις θαλάσσιες σπηλιές όπου έχουν ηρεμία και απομόνωση. Ούτε εκεί πρέπει να πηγαίνουμε. Αν τις ενοχλήσουμε, το πιο πιθανόν είναι να εγκαταλείψουν τα μωρά τους και να φύγουν.

Οι Μονάχους Μονάχους γεννούν ένα μωρό το χρόνο και όχι κάθε χρόνο, η αναπαραγωγή τους ομοιάζει πολύ με αυτή του ανθρώπου, γι’ αυτό θεωρείται και απειλούμενο είδος. Αν πετύχουμε τυχαία κάποια στην παραλία, καλό είναι να μην κάνουμε απότομες κινήσεις, ούτε να την πλησιάσουμε, ούτε και να αρχίσουμε τις φωνές από τον ενθουσιασμό μας. Μπορούμε να τις παρατηρούμε από μακριά, και να τις θαυμάζουμε.

city.sigmalive.com

Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς
Οι 10 εμφανίσεις που ξεχώρισαν στην παρουσίαση προγραμμάτων του ΣΙΓΜΑ! Ποιές Κύπριες τα κατάφεραν;

Ποιά Κύπρια σοσιαλιτέ φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Μαρία Κορτζιά; Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Κακοκτυμένες και κακοντυμένες Κύπριες στο σόου Natar/Georgiou Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες Κύπριες Vs κακοντυμένες στο Fashion Meets Hope Διάβασε περισσότερα


3222