Τα κορίτσια με τα τατουάζ: Φωτογραφίσαμε 7 επώνυμες Κύπριες που τα «φοράνε» υπέροχα

24.08.2016



Ξεπροβάλλουν σε γυμνές κοιλιές, διακόπτονται από τιράντες σε μαυρισμένους ώμους, περνoύν μέσα από τη γραμμή του μαγιό και μισοφαίνονται κάτω από σορτσάκια. Τα τατουάζ γράφουν τη δική τους ιστορία στη σύγχρονη αισθητική κι αν δεν θεωρούνται πια σύμβολα αντικομφορμισμού, παραμένουν μια πανέμορφη μορφή τέχνης. Το περιοδικό Οmikron φωτογράφησε εφτά γυναίκες που τα «φοράνε» υπέροχα.

Ιωάννα Λειβαδιώτη, φοιτήτρια

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ένα τατουάζ να το αισθάνεσαι δικό σου, να το υποστηρίζεις. Να μην αντιγράφεις, ούτε να ακολουθείς τη μόδα με μοτίβα που γίνονται «στολή». Τουλάχιστον για μένα αυτό είναι το κριτήριο, να μη δείχνει ξένο επάνω μου, αλλά να είναι δικό μου».

Άντρεα Δήμου, φοιτήτρια

«Το πρώτο μου τατουάζ ήταν το σκυλάκι μου, το οποίο υπεραγαπώ. Μετά απλά δεν μπορούσα να σταματήσω! Βλέμματα πάντα υπάρχουν όταν περνά μια κοπέλα με τατουάζ, όμως όχι πια όσο παλιά. Δεν αντιμετώπισα προκατάληψη με δουλειές και τέτοια. Ο κόσμος γίνεται πιο δεκτικός με τον καιρό και το γεγονός ότι τα τατουάζ τώρα είναι μόδα, πιστεύω πως βοηθά».

Λευκή Σαββίδου, Illustrator

«Μετά το πρώτο τατουάζ ξεκίνησα να ζωγραφίζω δικά μου σχέδια και στην πορεία έμαθα να τα χτυπώ μόνη μου. Δεν μετάνιωσα για κανένα από τα τατουάζ μου. Αλλά ακόμη και αν κάποιο πάψει να μ’ αρέσει δεν θα το σβήσω γιατί αντιπροσωπεύει μια φάση της ζωής μου. Τα σχέδια δεν σημαίνουν κάτι, οι λόγοι που τα επιλέγω είναι καθαρά αισθητικοί».

 Natalie Kader, χορογράφος-χορεύτρια

«Το πρώτο τατουάζ το έκανα χωρίς να το πολυσκεφτώ, ακολουθώντας μάλλον τη μόδα. Τα υπόλοιπα έγιναν πιο συνειδητά και με μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Αισθάνομαι ότι μ’ αυτό τον τρόπο διακοσμώ το σώμα μου, όπως όταν φοράς ένα ωραίο αξεσουάρ».

Λουκία Κυριάκου, σχεδιάστρια μόδας

«Ήμουν πάντα μαζεμένη και χαμηλών τόνων άνθρωπος. Οπόταν αρκετοί ξαφνιάστηκαν όταν είδαν ότι άρχισα να χτυπάω τατουάζ. Ίσως να ήταν κάτι σαν προσωπική επανάσταση. Όταν έφτασα σε μια φάση της ζωής μου που αισθανόμουν δυνατή κι ανεξάρτητη, το τόλμησα. Όλα μου τα τατουάζ έχουν κάποια προσωπική αξία, που συνδέεται με τους στόχους και τις επιτυχίες μου. Είναι λίγο πολύ σαν ένα προσωπικό άλμπουμ».

  Σώτια Λεάνδρου, Event Planner

«Τα τατουάζ μου άρεσαν από μικρή. Δεν τα είδα ποτέ σαν μόδα, οπόταν δεν είναι κάτι εφήμερο για μένα. Αυτά που έχω στο κορμί μου είναι απλώς όμορφα σχέδια που μου αρέσει να τα βλέπω. Δεν έχουν καμία συμβολική, ιδεολογική ή συναισθηματική ερμηνεία. Έχουν διακοσμητική αξία, ακριβώς όπως ένα όμορφο κόσμημα».

Louisa Boca, Φωτογράφος «Ήμουν παθιασμένη με τα τατουάζ και πάντα ήξερα ότι κάπως έτσι ήθελα να μοιάζει το κορμί μου. Το πρώτο το χτύπησα στα 12 κρυφά από τους γονείς μου. Χρειάστηκε να το κρύβω για κάποια χρόνια. Είναι μια μορφή τέχνης για μένα».

 

 

 

 

 

 

 





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


7671