Αντρέας Λέοντας: «Με χαρακτήρισαν δεύτερο Παντελίδη, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μου αρέσει»

20.07.2016



Πολλοί λένε ότι ο Ανδρέας Λέοντας τα έχει όλα: χαρακτηριστική φωνή, ιδιαίτερη χροιά, εσωτερική γοητεία, σκηνική παρουσία που μαγνητίζει. Λίγες μόνο ημέρες μετά από την επικράτηση του στο «Χ Factor» μιλά για τα πρωτόγνωρα συναισθήματα του.«Είναι μοναδικό το αίσθημα της νίκης. Αρχικά πάγωσα γιατί δεν το πίστευα. Τώρα έχω αρχίσει να το συνειδητοποιώ, θεωρούσα ότι ο Ιαν θα ήταν ο νικητής του σόου. Είναι καλύτερος μου. Είμαστε πολύ διαφορετικοί μουσικά με τον Ιαν, όμως τον θαυμάζω».

Η μάχη μεταξύ Αντρέα και Ιαν κρίθηκε στο νήμα, αφού και οι δύο διαθέτουν πιστό και μεγάλο κοινό. Πολλοί θεώρησαν ότι η κυπριακή καταγωγή του Λέοντα ήταν εκείνη που έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος του. Τι πιστεύει όμως ο ίδιος; «θεωρώ ότι στη νίκη με οδήγησαν πολλά πράγματα μαζί. το ρεπερτόριο που ερμηνεύω, η εμφάνιση, ο χαρακτήρας, η φωνή. Το θέμα της Κύπρου σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως αλλά νομίζω ότι επρόκειτο για υπερβολή. Γνωρίζω Κύπριους που ψήφισαν άλλους διαγωνιζόμενους. Έξαλλου, ας μην το ξεχνάμε, Ελλάδα και Κύπρος είναι ένα», λέει.
Υπήρξε μεγάλη συγκίνηση όταν ερμήνευσε «Τα σχοινιά σου» του Παντελίδη, κάτι που δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Όπως εξηγεί ο ίδιος «θαύμαζα τον Παντελή γιατί έγραφε τραγούδια με την ψυχή του. Πριν πεθάνει ερμήνευα κι εγώ, όσο μπορούσα, τις μεγάλες επιτυχίες του. Όταν είπα το τραγούδι του στο "Χ Factor ", άρεσε πολύ. Με χαρακτήρισαν "δεύτερο Παντελίδη", αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μου αρέσει, θέλω να έχω τη δική μου ταυτότητα, γι' αυτό στην πορεία επέλεξα άλλα τραγούδια και αυτή, η σφραγίδα έφυγε από πάνω μου». Και στον τελικό, πάντως, επέλεξε να ερμηνεύσει Παντελίδη -συγκεκριμένα το «Λιώμα σε γκρεμό». «Ήθελα να κάνω φινάλε στο σόου με τον ίδιο τρόπο μου ξεκίνησα, το τραγούδι το αλλάζαμε και το ερμήνευσα με τον δικό μου τρόπο», εξηγεί μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1082