Τέξας: Το FBI εισέβαλε στο σπίτι του μακελάρη του εμπορικού κέντρου που σκότωσε τουλάχιστον 8 άτομα (βίντεο)

07.05.2023



Αστυνομία και πράκτορες του FBI έκαναν νωρίς το πρωί της Κυριακής έρευνα στο σπίτι του μακελάρη του εμπορικού κέντρου του Τέξας, ο οποίος ήταν γύρω στα 30 και ζούσε με τους γονείς του, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Λίγες ώρες αφότου ένας ένοπλος σκότωσε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους επτά πριν τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει η αστυνομία σε ένα εμπορικό κέντρο στο Άλεν του Τέξας, οι αρχές μπήκαν σε μια κατοικία στο Ντάλας, όπου πολλές πηγές δήλωσαν στο WFAA ότι ο ύποπτος έμενε με τους γονείς του. Πολλοί πράκτορες του FBI και αστυνομικοί του Ντάλας βρίσκονταν μέσα στο σπίτι το βράδυ του Σαββάτου και μιλούσαν με την οικογένεια, η οποία ζήτησε μεταφραστή. 



Το Ντάλας βρίσκεται περίπου 30 μίλια νότια των Allen Premium Outlets, όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Οι γείτονες δήλωσαν ότι ο άνδρας ήταν γύρω στα 30 έτη και ζούσε εκεί από τότε που θυμούνται. Είπαν ότι ήταν πολύ ήσυχος, συχνά φορούσε κάποιου είδους στολή ασφαλείας, αν και δεν τον είχαν δει ποτέ με όπλο. Το γκρι Dodge Charger του ήταν πάντα παρκαρισμένο μπροστά από το σπίτι, είπαν οι γείτονες, αν και ο ίδιος και το αυτοκίνητο απουσίαζαν αξιοσημείωτα τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι γείτονες δεν θυμήθηκαν κάποια αστυνομική δραστηριότητα ή προβλήματα στην κατοικία. Οι αξιωματούχοι μιλούσαν με την οικογένεια μέσω μεταφραστή, ανέφερε και η αστυνομική έκθεση. 



Πώς έγινε η επίθεση στο εμπορικό κέντρο

Γύρω στις 15:36 το απόγευμα του Σαββάτου, ο δράστης στάθμευσε έξω από το εμπορικό κέντρο με ένα γκρι αυτοκίνητο που φαινόταν να είναι Charger και άνοιξε πυρ, σύμφωνα με την αστυνομία και το υλικό από την κάμερα οργάνων ελέγχου ενός οχήματος στο πάρκινγκ. Ένας αστυνομικός του Άλεν που βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο ανταποκρινόμενος σε μια άσχετη κλήση άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε προς τον ήχο.

Αντιμετώπισε τον ένοπλο και "εξουδετέρωσε την απειλή", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Άλεν Μπράιαν Χάρβεϊ στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου. Γραφικό βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει το σώμα ενός άνδρα που πυροβολήθηκε στο περιστατικό και φέρεται να είναι ο σκοτωμένος δράστης.

Ο άνδρας φαίνεται με βαρύ στρατιωτικό τακτικό εξοπλισμό μέσα σε μια λίμνη αίματος στο πεζοδρόμιο έξω από ένα μαγαζί Fatburger στο εμπορικό κέντρο. Φαίνεται να έχει ένα τατουάζ στο αριστερό του χέρι.

Στο βάθος φαίνονται πολλά σημαδεμένα οχήματα του αστυνομικού τμήματος του Άλεν να είναι σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση. Πίσω από τον άνδρα, ο οποίος είναι ντυμένος στα μαύρα, φαίνεται ένα τουφέκι επίθεσης να βρίσκεται στο έδαφος, δείχνει το βίντεο. 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο ένοπλος ενήργησε μόνος του, δήλωσε ο Harvey. Το κίνητρό του παραμένει άγνωστο προς το παρόν.

protothema.gr





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα




736