Όλες οι προσευχές στον μικρό Νικόλα που δίνει μάχη - Συγκλονίζει η μητέρα του

29.12.2022



Τα τρίτα συναπτά Χριστούγεννα σε δωμάτιο νοσοκομείου πέρασε ο μικρός Νικόλας, ο οποίος δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, ενάντια στον καρκίνο, με την κατάσταση της υγείας του να μην είναι καλή. Σε ανάρτηση της η μητέρα του πεντάχρονου Νικόλα, αναφέρει πως λόγω ιώσεων ο μικρός έχασε αρκετό βάρος, με αποτέλεσμα να σταματήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο.

«Το γενναίο μας αγόρι, δυστυχώς, έχασε πάρα πολλή βάρος. Το βάρος του έχει πέσει στα 14 κιλά, και κοιμάται όλη την ώρα. Οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν αντιβιοτικά καθώς πρόκειται για ιό και όχι για βακτηριακή λοίμωξη. συνεχίζουμε να του δίνουμε φαγητό και νερό μέσω της κεντρικής γραμμής και ελπίζουμε ότι το σώμα του θα καταφέρει να νικήσει τον ιό. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες, κόλλησε και μια δεύτερη ίωση, κάτι που του έφερε υψηλό πυρετό (39 βαθμούς Κελσίου). Αυτή τη στιγμή το σώμα του είναι τόσο αδύναμο και κουρασμένο από όλες τις θεραπείες που κάναμε για τον καρκίνο».

Ο μικρός Νικόλας αφού αντιλήφθηκε την κατάσταση του, έβαλε τα κλάματα ζητώντας τουλάχιστον αυτές τις ημέρες να είναι στο σπίτι του. Λόγω της κατάσταση του, η οικογένεια του μικρού Νικόλα αναφέρει πως δεν μπορούν να κάνουν περαιτέρω θεραπείες για τον καρκίνο.

Η μητέρα του μικρού Νικόλα αναφέρει πως αυτό που χρειάζεται τώρα είναι το σώμα του μικρού να γίνει δυνατό, ώστε να μπορέσει να νικήσει τους ιούς. «Χρειαζόμαστε τις προσευχές σας για ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα για το αγόρι μας».

Αυτούσια η ανάρτηση της μητέρας του Νικόλα

Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας! Δεν έχουμε κάνει κάποια ενημέρωση εδώ και καιρό, καθώς όλη μας η προσοχή είναι στον Νικόλα μας και μερικές φορές είναι δύσκολο να κάνουμε οτιδήποτε άλλο.

Πριν από ένα μήνα ο Νικόλας άρχισε να χάνει την όρεξή του και σταμάτησε να τρώει. Παραπονιόταν για πόνους στο στομάχι και δεν μπορούσε καν να πιει νερό. Αυτό χειροτέρεψε με την πάροδο του χρόνου και όταν πήγαμε στο νοσοκομείο περιμένοντας να ξεκινήσουμε το νέο κύκλο της θεραπείας του, οι γιατροί μας είπαν ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν θεραπεία μέχρι να καταλάβουν τι συμβαίνει με το στομάχι του.

Το γενναίο μας αγόρι, δυστυχώς, έχασε πάρα πολλή βάρος. Το βάρος του έχει πέσει στα 14 κιλά, και κοιμάται όλη την ώρα. Οι γιατροί του έδωσαν αμέσως ηλεκτρολύτες και του έδιναν τροφή μέσω των σωλήνων του. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο Νικόλας έχει ιό στο στομάχι. Λόγω του ότι μετά την μεταμόσχευση του μυελού των οστών, ο Νικόλας μας έχει ένα απίστευτα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, το σώμα του δεν μπορεί να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Αυτός ήταν κι’ ένας από τους κύριους κινδύνους για τους οποίους προειδοποιηθήκαμε από τους γιατρούς όταν έκανε τη δεύτερη μεταμόσχευση μυελού των οστών τον Αύγουστο. 

 Οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν αντιβιοτικά καθώς πρόκειται για ιό και όχι για βακτηριακή λοίμωξη. Έτσι συνεχίζουμε να του δίνουμε φαγητό και νερό μέσω της κεντρικής γραμμής και ελπίζουμε ότι το σώμα του θα καταφέρει να νικήσει τον ιό. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες, κόλλησε και μια δεύτερη ίωση, κάτι που του έφερε υψηλό πυρετό (39 βαθμούς Κελσίου). Αυτή τη στιγμή το σώμα του είναι τόσο αδύναμο και κουρασμένο από όλες τις θεραπείες που κάναμε για τον καρκίνο – γι’ αυτό και ένας ιός (που ένα φυσιολογικό, υγιές παιδί μπορεί να ξεπεράσει σε λίγες μέρες) του έχει προκαλέσει τόση ζημιά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως είναι να βλέπεις το παιδί σου να χάνει τόσα κιλά που να γίνεται κόκαλο μπροστά στα μάτια σου.

Τα Χριστούγεννα ήμασταν μέσα στο νοσοκομείο. Αυτά ήταν τα τρίτα Χριστούγεννα του Νικόλα μας που τα περνάει σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου. Τώρα που καταλαβαίνει περισσότερό, έβαλε τα κλάματα, ήθελε τουλάχιστον να είναι στο σπίτι του Ronald McDonald όπου υπάρχει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο αφού έτσι θα μπορούσε να κάνει έστω μισά κανονικά Χριστούγεννα. Είναι τόσο σκληρός ο καρκίνος, δεν τον νοιάζει τι ώρα είναι ή αν υπάρχει κάποια ευτυχισμένη εποχή που τα παιδιά θέλουν να είναι παιδιά. Υποσχεθήκαμε στον Νικόλα μας ότι όταν γίνει καλύτερα και μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο σπίτι του Ronald McDonald, το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα είναι ακόμα εκεί για αυτόν και ότι θα βρει ένα δώρο κάτω από το δέντρο. Έστω και έτσι, ένιωσε λίγο καλύτερα. Του είπαμε ότι την επόμενη χρονιά θα κάνει κανονικά Χριστούγεννα, κάτι που δεν έχει ζήσει ξανά. Παρακαλώ προσευχηθείτε να συμβεί αυτό.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω θεραπείες για τον καρκίνο. Χρειαζόμαστε το σώμα του να γίνει πρώτα δυνατό, να νικήσει τους ιούς, και χρειαζόμαστε τις προσευχές σας για ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα για το αγόρι μας!

reporter.com.cy





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




1544