Θλίψη σε όλους: Πέθανε πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός

11.11.2022



Η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα 11/11/2022, σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε τελικά σήμερα, ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram. H αγαπημένη ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 78 ετών μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας…  Η γλυκιά μας Μινα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξίδι» έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ.

Η Μίνα Αδαμάκη υπήρξε μεγάλη σταρ της τηλεόρασης με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της, αλλά πιο χαρακτηριστική το ρόλο της στις «Τρεις Χάριτες». Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στον Βόλο. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο «Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά». Έχει παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Είχε ιδρύσει τον θίασο «Θεατρική Συντεχνία» και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ελεύθερης Σκηνής».

Τα πρώτα δημοσιεύματα για τον θάνατό της κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο το μεσημέρι της Κυριακής, ωστόσο κανείς από το στενό της περιβάλλον δεν απαντούσε για την δυσάρεστη είδηση η οποία δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. 

tlife.gr





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




4589