Επιστολή μητέρας μονογονιού 3 παιδιών προς Ανθούση: «Βοήθεια! Σας εκλιπαρώ - Έχει έρθει 912 ευρώ το ρεύμα»

10.11.2022



Σε απόγνωση μητέρα μονογονιός τριών παιδιών στην Κύπρο, έχει αποστείλει επιστολή στην Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, από τις 31 Οκτωβρίου εκλιπαρώντας για βοήθεια, καθώς κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με την εθελοντική ομάδα "For a better World", η μητέρα είναι λήπτης Ε.Ε.Ε , ενώ για συγκεκριμένους λόγους υγείας ( και άλλους που θα καταθέσει στην κ.Ανθούση όταν της ζητηθεί), δεν μπορεί να εργαστεί.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση και σε επικοινωνία που είχε το ThemaOnline με μια εκ των διαχειριστών της ομάδας για την περίπτωση της μητέρας μονογονιού , μας ενημέρωσαν ότι ο λογαριασμός της ΑΗΚ ήρθε αυξημένος στα 912,52 ευρώ (πρόκειται για ποσό όλου του χρόνου) καθώς για ένα χρόνο "Κανείς από τους υπαλλήλους της ΑΗΚ δεν έκανε καταμέτρηση, ούτε είχε ενημερωθεί σχετικά".

"Την τελευταία φορά αποφάσισαν να κάνουν καταμέτρηση και χρεώθηκε σε ένα λογαριασμό η κατανάλωση ενός έτους. Η μητέρα ναι μεν έκανε λάθος που δεν το πρόσεξε, ωστόσο είναι αδύνατον να αποπληρώσει το ποσό μόνο με 3 δόσεις διακανονισμού".

Σε ερώτηση εάν επικοινώνησε με την ΑΗΚ για διακανονισμό σε περισσότερες δόσεις, ώστε να είναι πιο εφικτή η αποπληρωμή του ποσού , η διαχειρίστρια της ομάδας , ενημέρωσε τη δημοσιογράφο του ThemaOnline ότι η μητέρα της ανέφερε ότι "Πήγε, ζήτησε να γίνει διακανονισμός σε μικρότερες και περισσότερες δόσεις αλλά στην ΑΗΚ αρνήθηκαν αυτή την επιλογή".

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην επιστολή αναγράφονται και τα συνολικά εισοδήματα που λαμβάνει ύψους 560€ ( τέκνου, μονογονιού και ΕΕΕ). Με τα συγκεκριμένα εισοδήματα καλείται να πληρώσει ενοίκιο, λογαριασμούς, τρόφιμα, βενζίνη κτλ.

Με τα πιο πάνω δεδομένα, η μητέρα αναφέρει ότι "είναι ανέφικτο για την ίδια να τηρηθεί ο διακανονισμός σε 3 δόσεις" ενώ σύμφωνα με την διαχειρίστρια της ομάδας "For a better World" όπως και τη μητέρα η μόνη λύση είναι είτε να επέμβει άμεσα το Υφυπουργείο είτε να ζήσει χωρίς ρεύμα.

tothemaonline.com





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




1324