Το τελευταίο αντίο στους άτυχους Νίκο και Πανίκο - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

13.07.2022



Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα οικογένεια, φίλοι και συγγενείς, στους δύο επιβαίνοντες του μοιραίου θεριστικού μηχανήματος, το οποίο ανατράπηκε το απόγευμα της Δευτέρας, κατά την διάρκεια εργασιών θερίσματος, στο χωριό Στρουμπί.

Η κηδεία του 53χρονου Νίκου Δημοσθένους θα τελεστεί σήμερα Τέταρτη στις ώρα 12:00 π.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσας στην Ίνεια. Η οικογένεια του άτυχου Νίκου, δεν θα δεχτεί συλλυπητήρια λόγω της πανδημίας, ενώ παράκληση είναι όπως αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για την οικογένεια του εκλιπόντος.

Η κηδεία του Παναγιώτη Ιωαννίδη, 61 ετών, από το Στρουμπί, θα τελεστεί επίσης σήμερα στις ώρα 5:00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρουμπί. Παράκληση της οικογένειας είναι όπως αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για άπορες οικογένειες.

Οι Δημοσθένους και Ιωαννίδης καταλείπουν συζύγους και δυο ενήλικα παιδιά ο κάθε ένας. Σημειώνεται πως, χθες διενεργήθηκαν οι νεκροτομές επί της σορούς των δύο άτυχων ανδρών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τα ευρήματα των ιατροδικαστών, Αγγελικής Παππέτα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου, διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του 53χρονου Δημοσθένους, επήλθε από ασφυξία συνεπεία καταπλάκωσης από βαρεού τύπου γεωργικό μηχάνημα και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω του υπό αναφερόμενου εργατικού ατυχήματος.

Ο θάνατος του 62χρονου Ιωαννίδη, σύμφωνα με τα ευρήματα, επήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία πολλαπλών κακώσεων σώματος και ζωτικών οργάνων.

Ψάχνουν τα αίτια της διπλής τραγωδίας 

Στον μπροστινό άξονα της θεριστικής μηχανής που δίνει κίνηση στο βαρύ αγροτικό μηχάνημα αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και το εξάρτημα με το οποίο ο χειριστής μπορεί να σταματήσει την κίνηση του επικεντρώνονται οι έρευνες των τεχνικών της ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας σε σχέση με το διπλό θανατηφόρο δυστύχημα σε αγροτική περιοχή του Στρουμπιού, που στοίχισε τη ζωή στον Νίκο Δημοσθένους και Πανίκο Ιωαννίδη.​

Συγκεκριμένα, ο μπροστινός άξονας βρέθηκε κομμένος και αυτό που εξετάζεται είναι αν κόπηκε εν κινήσει, με αποτέλεσμα ο χειριστής να απωλέσει τον έλεγχο ή αν κόπηκε όταν η θεριστική μηχανή ανατράπηκε.​

​Ο προϊστάμενος του επαρχιακού γραφείου επιθεώρησης εργασίας Γιώργος Κατσονούρης δήλωσε ότι γίνεται ενδελεχής έρευνα στο μηχάνημα με την αφαίρεση κάποιων εξαρτημάτων προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Στις έρευνες μετέχει και το ΤΟΜ που εξετάζει κατά πόσο το μηχάνημα βρισκόταν σε καλή μηχανική κατάσταση και αν ήταν εγγεγραμμένο.

reporter.com.cy





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1913