Yπόθεση σοκ για την Κύπρο: Γνωστός DJ κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση επτά γυναικών

27.04.2022



Ο DJ Tim Westwood αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, οι οποίες των κατηγορούν ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του στη μουσική βιομηχανία για να τις εκμεταλλευτεί. Ανάμεσα στα περιστατικά που έχουν αναφερθεί, υπάρχει και μία υπόθεση που έλαβε χώρα στην Αγία Νάπα. 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευα του BBC, ο 64χρονος σήμερα Westwood κατηγορείται για επιθετική και ανεπιθύμητη σεξουαλική συμπεριφορά και αγγίγματα και τα περιστατικά φαίνεται ότι έλαβαν χώρα μεταξύ του 1992 και του 2017. Το BBC και η εφημερίδα Guardian έχουν συλλέξει λεπτομερείς μαρτυρίες από επτά γυναίκες, σε μία έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού, εναντίον του πρώην DJ. Ο ίδιος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον του. 

Ο DJ ήταν πρωταθλητής στο hip-hop στο Ηνωμένο Βασίλειο και είχε πραγματοποιήσει το πρώτο εθνικό ραδιοφωνικό rap show το 1994. Οι επτά γυναίκες που μίλησαν στο BBC είναι όλες μαύρες, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα και είχαν γνωρίσει τον Westwood μέσω της δουλειάς τους. Κάποιες από αυτές, κατηγορούν τον DJ για κατάχρηση εξουσίας εντός της μουσικής βιομηχανίας. 

Οι γυναίκες είπαν τις ιστορίες τους στα τρία ντοκιμαντέρ που ετοίμασε το BBC με τίτλο «Tim Westwood: Κατάχρηση δύναμης». Δύο εξ αυτών, που φιλοδοξούσαν να εργαστούν στη βιομηχανία, είχαν συμφωνήσει να επισκεφτούν το Λονδίνο, για να τον συναντήσουν και να μιλήσουν για τη μουσική. Κατηγορούν τον DJ ότι τους οδήγησε σε ένα διαμέρισμα και είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για ανεπιθύμητη και απροσδόκητη σεξουαλική επαφή. Η μία ήταν 19 ετών, ενώ ο DJ ήταν 53.

Άλλη γυναίκα, συνεχίζει το ρεπορτάζ, είπε στο BBC ότι γνώρισε τον Westwood, όταν αυτός ήταν γύρω στα 35, ενώ αυτή ήταν 17 και μέλος ενός R&B συγκροτήματος. Ανέφερε ότι υποβλήθηκε σε ανεπιθύμητο στοματικό σεξ αφού συμφώνησε να τον συναντήσει.

Τέσσερις άλλες γυναίκες κατηγορούν τον DJ ότι τις ακούμπησε στα οπίσθια ή στο στήθος, ενώ πόζαραν για τους φωτογράφους μαζί του, σε διαφορετικές εκδηλώσεις, στις οποίες λάμβανε μέρος. Οι γυναίκες, όπως προστίθεται στο δημοσίευμα του BBC, τα ονόματα των οποίων έχουν αλλάξει για προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Κάποιες εργάζονται στη μουσική βιομηχανία και φοβούνται για επιπτώσεις, αφού ο DJ συνεχίζει να έχει ενεργό ρόλο στην βιομηχανία. 

Ισχυρισμοί για την συμπεριφορά του Westwood προς νεαρές μαύρες γυναίκες είχαν κατακλείσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε κάποια φάση. Το 2020, ο DJ ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Mail Online ότι επρόκειτο για κατασκευασμένους ισχυρισμούς, οι οποίοι ήταν ψεύτικοι και χωρίς βάση. 

Το περιστατικό που συνέβη στην Κύπρο

Μία εκ των γυναικών που τον κατηγορεί, η οποία στο ντοκιμαντέρ ονομάζεται Claire, ανέφερε πως το περιστατικό σημειώθηκε στην Αγία Νάπα, το 2009. Όπως είχε αναφέρει, ο DJ της ζήτησε να τον αφήσει να πιάσει τα οπίσθιά της, καθώς εκείνη και μία φίλη της πόζαραν μαζί του για φωτογραφία, πριν ο DJ τοποθετήσει το χέρι του στο πίσω μέρος στο σορτσάκι που φορούσε. Όπως είπε, είχε παγώσει και ένιωθε πολύ άβολα από την εμπειρία. 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καμία από αυτές τις γυναίκες στις οποίες μίλησε το BBC, δεν έχει αναφέρει τις εμπειρίες τους στην Αστυνομία. Κάποιες λένε ότι μιλούν για τις εμπειρίες τους με την ελπίδα ότι θα ενθαρρύνει άλλες γυναίκες να εμφανιστούν και να οδηγήσουν τον DJ να «λογοδοτήσει» για τη συμπεριφορά του.

Πηγή: www.reporter.com.cy





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




2120