Ioρδάνης Μενελάου: Ο 33χρονος πατέρας των δύο κοριτσιών και της εικόνας που συγκίνησε όλη τη Κύπρο

27.11.2021



Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείς εδώ και μερικές δεκαετίες, να καταγράψεις στιγμές, που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη σου για χρόνια. Ένα φωτογραφικό κλικ, αποτυπώνει εικόνες που θα βλέπουν οι απόγονοι σου και θα μπορούν να τις κρατήσουν ως φυλακτό.

Τα τελευταία χρόνια, η φωτογραφία, χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να ταξιδέψει απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου, σε μερικά δευτερόλεπτα. Και μέσα απ’ αυτή μπορεί ο οποιοσδήποτε, να αναθεματιστεί ή να αποθεωθεί από τον κόσμο.

Σ' αυτή τη δεύτερη κατηγορία, της αποθέωσης δηλαδή, ανήκει ένας πατέρας από την Κύπρο, ο οποίος πήρε τις δύο κορούλες του σε αγώνα ποδοσφαίρου, ανήμερα της ημέρας του άνδρα και λίγες ώρες αργότερα, κατάλαβε ότι ένα φωτογραφικό κλικ, τον έκανε διάσημο εντός και εκτός συνόρων της Κύπρου.

Ο λόγος για τον 33χρονο Ιορδάνη Μενελάου από τη Λεμεσό, πατέρα δίδυμων κοριτσιών, ο οποίος μίλησε στον REPORTER για το πώς προέκυψε φωτογραφία, το λόγο που βρέθηκε στο γήπεδο, αλλά και γιατί παίρνει μαζί του τα δύο του κοριτσάκια. 


Η φωτογραφία και οι μέλλουσες ατζέντισσες ποδοσφαιριστών

Ο κ. Μενελάου, βρέθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τα δύο κοριτσάκια του, για να παρακολουθήσουν τους ποδοσφαιριστές που εκπροσωπεί, αφού εξασκεί το επάγγελμα του ατζέντη.

«Η φωτογραφία βγήκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στον αγώνα Νέα Σαλαμίνα-Ολυμπιάς Λυμπιών. Εκείνη τη μέρα, πήρα τα κοριτσάκια μου από το νηπιαγωγείο, πήγαμε να παίξουμε και μετά τις πήρα στο γήπεδο. Σε κάποια στιγμή κουράστηκαν, με αποτέλεσμα να τις πάρω στην αγκαλιά μου, για να αποκοιμηθούν πάνω μου. 

Εκείνη τη στιγμή, κάποιος με έβγαλε φωτογραφία αλλά εγώ δεν το είχα καταλάβει. Το διαπίστωσα όταν πήγα σπίτι και είδα τι έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ουσιαστικά, επέστρεψα στο σπίτι μου και μετά από καμιά ώρα μου την έστειλε ο κουμπάρος μου στο Facebook και μου είπε ότι έπαιζε παντού, σε όλες τις σελίδες.

Μόλις την είδα, το πήρα θετικά, γιατί έστελνε και ένα μήνυμα η φωτογραφία, ήταν η μέρα του άνδρα και προφανώς κάποιος εμπνεύστηκε από εκείνη την εικόνα».

Ο κ. Μενελάου, θέλησε παράλληλα να στείλει το μήνυμα ότι ακόμα και να μην έκανε αυτή τη δουλειά, θα έπαιρνε τα παιδιά του στο γήπεδο.

«Είμαι υπέρ του να πηγαίνουν οι οικογένειες και τα παιδιά στα γήπεδα, παρά να μπλέξουν με άλλα πράγματα. Αν ασχολείσαι με τον αθλητισμό, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Στόχος μου, όταν μεγαλώσουν είναι να αναλάβουν την επιχείρηση. Τις στρώνω στη δουλειά για να μπουν στο νόημα και να μην βαριούνται τη δουλειά». 

«Τους αρέσει το ποδόσφαιρο»

Πάντως, παρότι ακόμη είναι τεσσάρων ετών, οι τετράχρονες δείχνουν να αγαπούν το ποδόσφαιρο και τους αρέσει να γνωρίζουν τους ποδοσφαιριστές που εκπροσωπεί ο πατέρας τους.

«Κάθε Παρασκευή τις παίρνω και μένουν μαζί μου. Αναγκαστικά, λόγω της δουλειάς μου, πηγαίνουμε τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο στο γήπεδο, γιατί πρέπει να παρακολουθώ αγώνες που παίζουν οι παίκτες μου.

Τους αρέσει το ποδόσφαιρο, παρακολουθούν όταν τις παίρνω μαζί μου. Τους γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές που εκπροσωπώ και τις παίρνω μαζί μου όταν θα πάμε να πιούμε ένα καφέ με τους παίκτες ή τους προπονητές που διατηρούμε συμβόλαια.

Για παράδειγμα την Παρασκευή στις 19 του Νοέμβρη, πήγα με τις κόρες μου κι ένα ποδοσφαιριστή μου και ήπιαμε καφέ. Το Σάββατο όταν πήγαμε να δούμε το παιχνίδι του Οθέλλου Αθηαίνου, που έπαιζε αυτός ο ποδοσφαιριστής, τον είδαν και μου είπαν “παπά είναι ο τάδε”. Γνωρίζουν τους παίκτες που έχω μαζί μου. Μια άλλη φορά με έπαιρνε τηλέφωνο ένας ποδοσφαιριστής μου και μου είπαν είναι ο τάδε». 

Η ενασχόλησή με το ποδόσφαιρο και γιατί κρέμασε τα παπούτσια

Ο κ. Μενελάου, δεν ήταν άγνωστος με τον χώρο του ποδοσφαίρου πριν αρχίσει να εξασκεί το επάγγελμα του ατζέντη. Από μικρή ηλικία και μέχρι τα 26 του χρόνια, έπαιζε ποδόσφαιρο σάλας.

«Μέχρι τα 26 μου χρόνια έπαιζα ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα ποδόσφαιρο σάλας. Παρόλα αυτά έπαθα ρήξη χιαστού και μηνίσκου, με αποτέλεσμα να πάρω την απόφαση να σταματήσω από το ποδόσφαιρο.

Μετά παντρεύτηκα στη Λάρνακα και απέκτησα τα δύο κοριτσάκια μου, ωστόσο για κάποιους λόγους έφυγα από την πόλη του Ζήνωνα και επέστρεψα στη Λεμεσό. Δούλεψα για κάποιο διάστημα στα καλούπια, στην επιχείρηση του πατέρα μου και σε κάποια στιγμή σκέφτηκα να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο, υπό μια άλλη ιδιότητα. Έτσι ανοίξαμε με τον κουμπάρο μου γραφείο μάνατζερ, πριν από δυόμιση χρόνια».

Σήμερα, το γραφείο του κ. Μενελάου κατέχει τα δικαιώματα περίπου 25 ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών. Αρκετοί αθλητές του, είναι εξελίξιμοι και ενδεχομένως στο μέλλον τα ονόματά τους να απασχολήσουν το φίλαθλο κοινό.

«Γενικά είναι ένα δύσκολο επάγγελμα, παρότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι καθόμαστε όλη τη μέρα και δεν κάνουμε τίποτα, αλλά έχει πολύ τρέξιμο. Χρειάζεται χρόνο, σκληρή προετοιμασία και μεθοδικότητα.  Μπορεί ας πούμε να βρίσκεσαι σε συζητήσεις με μια ομάδα για ένα μήνα και στο τέλος να ναυαγήσει η συζήτηση και να μην γίνει μια μεταγραφή.

Επίσης, έχεις την ευθύνη ενός ποδοσφαιριστή που θα φέρεις, ιδίως όταν είναι νεαρός. Μπορεί να σε πάρει τηλέφωνο η ώρα 12 τη νύχτα και οφείλεις να το επιλύσεις γιατί είσαι ο άνθρωπος που τον εκπροσωπεί.

Εμείς ασχολούμαστε κυρίως με ταλέντα. Έχουμε τρεις παίκτες στην Εθνική κάτω των 19 ετών, ένα στην Εθνική Ελπίδων και δύο στην κάτω των 17. Είναι όλοι ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλη προοπτική».

Σήμερα, το γραφείο του έχει διασυνδέσεις με μεγάλα γραφεία του εξωτερικού, αφού στέλνουν ποδοσφαιριστές από την Κύπρο, ενώ οι συνεργάτες τους τους προωθούν ταλέντα από τις χώρες τους.

«Αρχικά είχαμε ποδοσφαιριστές στις μικρές κατηγορίες, ενώ τελευταία έχουμε αναλάβει ποδοσφαιριστές στην πρώτη κατηγορία, καθώς επίσης και προπονητές. Για παράδειγμα κατέχουμε τα δικαιώματα του προπονητή του Οθέλλου Αθηαίνου και του προπονητή της Ολυμπιάδας Λυμπιών, ενώ υπάρχει συνεργασία και με τους Ελλαδίτες προπονητές Σάββα Παντελίδη και Μάκη Χάβο. Το σημαντικό είναι να κρατάς ψηλά το κεφάλι και να κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Αν βάλεις το δάκτυλο στο μέλι, μετά θα βγάλεις όνομα. Δυστυχώς πολλοί την έπαθαν και χάθηκαν σύντομα από το επάγγελμα».

Πηγή: reporter.com.cy





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα


4288