Εγκαίνια του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κύπρου, “American University of Cyprus (AUCY)”, για την εισαγωγή σε μια νέα εποχή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

08.12.2020



AUCY - Η πανεπιστημιούπολη Λάρνακας θα καλωσορίσει τους πρώτους της φοιτητές το φθινόπωρο του 2021

Λάρνακα, Κύπρος, 01 Δεκεμβρίου 2020:

Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (AUCY) έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη προτύπων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, ένα ίδρυμα που στοχεύει στην παροχή των καλύτερων επιπέδων πανεπιστημιακής μάθησης και το οποίο εγκαινιάστηκε την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, το οποίο  βρίσκεται στην πόλη της Λάρνακας, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας, κ. Ανδρέα Βύρα.

Λόγω του υφιστάμενου πανδημικού κλίματος, τα εγκαίνια  περιορίστηκαν στην παρουσία του Δημάρχου, συνοδευόμενου από την Επιτροπή Διαχείρισης του AUCY, σε ένα περιορισμένο και ασφαλές περιβάλλον, μακριά από πολιτικούς ή τοπικούς αξιωματούχους και παράγοντες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το ευρύ κοινό. Ελπίδα μας είναι ότι, όταν επανέλθει η κανονικότητα,  το AUCY θα μπορεί να ανοίξει τις πόρτες της πανεπιστημιούπολης σε ολόκληρη την κοινότητα.

Με δεδομένο ότι η Λάρνακα συνεχίζει να αναπτύσσεται, δημιουργείται αυξανόμενη ανάγκη από τον νεαρό πληθυσμό της Κύπρου και  του εξωτερικού για ποιοτική τριτοβάθμια εκπαίδευση και για αυτό το λόγο το AUCY έχει αναπτύξει αναλυτικό πρόγραμμα, βασισμένο στο αμερικανικό σύστημα. Το AUCY σχεδιάζει να δώσει τις γνώσεις και δεξιότητες στους απόφοιτούς του ώστε να αντιμετωπίζουν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις που εμφανίζονται  στην αγορά εργασίας.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος, κ. Ανδρέας Βύρας, ανέφερε ότι η εκπαίδευση είναι απαραίτητη για κάθε άτομο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον. Η εκπαίδευση παίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή γνώσης, μας βοηθά να ερμηνεύουμε τα πράγματα σωστά και να τα εφαρμόζουμε στην πραγματική ζωή. Εκτός αυτού, μπορούμε να χτίσουμε καλές συμπεριφορές, ηθικό χαρακτήρα και να κάνουμε το άτομο πραγματικό άνθρωπο. Για να επιτύχουμε όλα αυτά, στο AUCY πρέπει να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε το σωστό επίπεδο εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η επιλογή του σωστού επιπέδου εκπαίδευσης είναι κρίσιμης σημασίας  για την πρόοδο του τόπου και συμπερασματικά  οφείλουμε να  εξοπλιστούμε με ποιοτική εκπαίδευση, την οποία δεν θα πρέπει ποτέ να παραμελούμε. Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου - AUCY παρέχει υψηλής ποιότητας τριτοβάθμια εκπαίδευση, που βρίσκεται εδώ στην πόλη μας και  προσφέρει εξαιρετικές εκπαιδευτικές ευκαιρίες.

Ο Πρύτανης του AUCY, Δρ. Marc-Antoine Zabbal, καλωσόρισε τον Δήμαρχο στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην πόλη της Λάρνακας και τόνισε τη σημασία της συμβολής στην πρόοδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο και συγκεκριμένα στις επαρχίες της Λάρνακας και της Αμμοχώστου. «Το όραμα και η αποστολή του AUCY είναι να παρέχει ποιοτικό επίπεδο εκπαίδευσης σε όλους τους Κύπριους και μη Κύπριους φοιτητές, εφοδιάζοντάς τους με  ακαδημαϊκή αριστεία, θεωρητική και πρακτική και στη συνέχεια  θα τους επιτρέψει να υπερέχουν στην αγορά εργασίας με την αποφοίτησή τους. Ο κύριος στόχος μας, δεν είναι μόνο να εξοπλίσουμε τους μαθητές με αξιοσέβαστα πτυχία, αλλά και να τους εξελίξουμε ως αναπόσπαστο μέλος της κοινότητας στην οποία θα δρουν».

Το AUCY βρίσκεται υπό Αξιολόγηση από τον Κυπριακό Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ)  και προχωρά στην προοπτική λειτουργίας του τον Σεπτέμβριο του 2021 με τις Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών, τη Σχολή Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και τη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας.





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα




671