Παναγιώτης Χρυσοστόμου: Κραυγή αγωνίας πατέρα δύο παιδιών «Ότι είχαμε, το πουλήσαμε για επεμβάσεις»

05.12.2020



Είναι από τις δύσκολες μάχες, που είναι άδικες στη ζωή... Από αυτές τις μάχες που για ορισμένους ανθρώπους δεν είναι κατ' επιλογή, αλλά έτσι τους τα έφερε η μοίρα της ζωής τους... 

Μια τέτοια μάχη, συνεχίζει να δίνει αγόγγυστα και ο Παναγιώτης Χρυστοστόμου από το Καλό Χωριό της Λάρνακας, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του, Ευγενία, έδωσαν και πώλησαν τα πάντα, για να θεραπεύσουν τις δυο τους μικρές κορούλες, έξι και οκτώ ετών. Την Έλενα και τη Νικολέττα, οι οποίες γεννήθηκαν με πρόβλημα ραιβοϊπποποδίας και μέχρι σήμερα ακόμη υποβάλλονται σε θεραπείες και επεμβάσεις στη Γερμανία. 

Τα οικονομικά προβλήματα, ωστόσο, της οικογένειας του Παναγιώτη Χρυσοστόμου, στέκονται εμπόδιο για τη διεκπεραίωση των επεμβάσεων των μικρών του κόρων, αφού αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα των ταξιδιών. 

Μπορεί ο κορωνοϊός να παγοποίησε για λίγο διάστημα τις μετακινήσεις της οικογένειας στο εξωτερικό, αλλά δεν σημαίνει ότι η εξάχρονη Νικολέττα και η οκτάχρονη Έλενα, δεν θέλουν να γίνουν καλά και να τρέχουν όπως τα υπόλοιπα παιδιά. 

«Είμαι άνεργος τώρα… Παλιά ήμουν κτηνοτρόφος και είχα 30 ζώα αλλά τα πούλησα, από τον καιρό που ξεκίνησαν τα προβλήματα με τα παιδιά και τρέχαμε στους γιατρούς σε Κύπρο αλλά και Γερμανία. Ότι είχαμε και δεν είχαμε το πουλήσαμε για να κάνουμε τις επεμβάσεις των κόρων μου.  Ούτε ‘γω αλλά ούτε η γυναίκα μου εργάζεται. Μας έδιναν από το Υπουργείο Εργασίας γραπτή βεβαίωση, ότι δεν μπορούμε να εργαστούμε λόγω προβλήματος υγείας των παιδιών μας και την αναγκαία μεταφορά στη Γερμανία κάθε τρεις μήνες για τις επεμβάσεις τους».

Ανοίγοντας την καρδιά του στον REPORTER, ο 35χρονος πατέρας δυο παιδιών, μίλησε για το δράμα που βιώνει τα τελευταία χρόνια αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει για να μεγαλώσει τις δυο αγαπημένες του κόρες. 

«Οι δυο μου κόρες γεννήθηκαν με πρόβλημα ραιβοϊπποποδίας. Στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε ποδοορθοπαιδικός και μας έστειλαν σε ένα στη Λεμεσό για να κάνουμε τις επεμβάσεις και τις θεραπείες. Τα πόδια των μωρών μου δεν βελτιώνονταν όμως. Για τρία χρόνια τρέχαμε στη Λεμεσό και πληρώναμε την κάθε επίσκεψη 100 ευρώ και άλλα τόσα στους γύψους και στα ειδικά παπούτσια που έπρεπε να φοράνε οι κόρες μου για να κρατάνε τα πόδια τους σταθερά. Κάθε επέμβαση ήταν και 5.000 ευρώ και όλα ήταν από την τσέπη μας». 

Ως εκ τούτου, αφού δεν ήταν οφθαλμοφανής η βελτίωση των ποδιών των δυο παιδιών, η οικογένεια του κ. Χρυσοστόμου εγκρίθηκε για τη μετακίνησή της στη Γερμανία για επεμβάσεις. «Όταν πήγαμε Γερμανία, ο γιατρός όταν είδε τα μωρά, μας είπε ότι δεν είναι καν εγχειρισμένα. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Απλά έσχιζε το δέρμα, έραβε και μας έπαιρνε τα λεφτά ο γιατρός στην Κύπρο. Προσπαθήσαμε να κινηθούμε και νομικά και απ’ ότι μάθαμε στη συνέχεια ακόμη έξι οικογένειες κινούσαν αγωγή του συγκεκριμένου γιατρού. Στη Γερμανία έγιναν τελικά οι επεμβάσεις, αλλά επειδή οι κόρες μου είχαν μεγαλώσει δεν τα πήγαν και τόσο καλά. Της μεγάλης μου κόρης βελτιώθηκε κατά 80% που ήταν το ένα της πόδι, της μικρής μου κόρης το αριστερό της πόδι έμεινε όπως ήταν και το δεξί της βελτιώθηκε κατά 20%».

Στην παρούσα φάση, ωστόσο, όπως εξήγησε ο 35χρονος πατέρας, «υπήρχε προγραμματισμένη επέμβαση στις 26 Φεβρουαρίου, για να φύγουμε να πάμε στη Γερμανία για πέντε μήνες αλλά λόγω του κορωνοϊού δεν φύγαμε. Κάναμε αίτηση και μας έχουν εγκρίνει για έρανο γιατί εμείς ότι είχαμε και δεν είχαμε τα δώσαμε του γιατρού στην Κύπρο, γύρω στις 40-45 χιλιάδες ευρώ. Έχω και τα δάνεια επίσης που τρέχουν και μας στέλνουν επιστολές συνεχώς. Μας βοηθούν όσο γίνεται οι γονείς μου, οι γονείς της γυναίκας μου και παίρνουμε επίσης και τα λεφτά που δικαιούται το ένα μας μωρό για αναπηρία».

Τα τελευταία χρόνια, η οικογένεια του κ. Παναγιώτη, ταξίδεψε έξι φορές στη Γερμανία, ενώ η Κυβέρνηση καλύπτει μόνο τα έξοδα των επεμβάσεων. Ωστόσο, τα υπόλοιπα έξοδα καλείται να τα πληρώσει ο ίδιος, χωρίς όμως να μπορεί να αντεπεξέλθει. 

Η μεγάλη κόρη του κ. Χρυσοστόμου, η Έλενα, σήμερα είναι κατά 85-90% καλύτερα, ενώ η μικρή Νικολέττα επιβάλλεται να ταξιδέψει στη Γερμανία. «Οι γιατροί μας είπαν ότι έπρεπε να ταξιδέψουμε για τη Νικολέττα, γιατί πρέπει να μπουν κόκαλα, βίδες και να μεταφερθούν τένοντας στα πόδια της για να γίνει καλύτερα, κάτι που χρειάζεται 4-5 μήνες για να την παρακολουθούν στη Γερμανία. Αλλά λόγω του κορωνοϊού, παγοποιήθηκαν τα πάντα».   

 

Ο άλλος Γολγοθάς της οικογένειας με το σπίτι...

Παράλληλα με τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι δυο κόρες του κ. Παναγιώτη Χρυσοστόμου, η οικογένεια μόλις και τα καταφέρνει να επιβιώσει στο μικρό της σπίτι. Άλλωστε οι εικόνες, μιλούν από μόνες τους... Εικόνες που αντικατοπτρίζουν και το απόλυτο δράμα που ζει η οικογένεια του 35χρονου...

«Έχει εννέα χρόνια που κάνουμε αίτηση στα Τουρκοκυπριακά γιατί είμαστε πρόσφυγες, για σπίτι και για χωράφι και δήθεν εγκριθήκαμε αλλά δεν βρήκαν ακόμη το κατάλληλο να μας δώσουν. Εκείνο που μέναμε και νοικιάζαμε, κουτσά στραβά καταφέραμε να το αγοράσουμε αλλά είναι με τους αμιάντους και δεν μπορέσαμε να το φτιάξουμε ακόμη γιατί δεν έχουμε λεφτά και ούτε άλλα δάνεια μπορούμε να κάνουμε. Το σπίτι μου είναι όπως είναι γιατί δεν μπορούσα να αγοράσω κάτι παραπάνω. Ότι έφτιαξα, το έφτιαξα μόνος μου. Είχαμε φυλάξει κάποια λεφτά γιατί θα πηγαίναμε Γερμανία αλλά τελικά δεν πήγαμε και ο ενοικιαστής ήθελε να μας βγάλει έξω γιατί βρήκε κάποιον να το πουλήσει και αναγκαστικά το αγοράσαμε».

Χωρίς κάποια οικονομικά έσοδα, ο κ. Παναγιώτης Χρυσοστόμου, προσπαθεί καθημερινώς με τα δυο του χέρια, να μεγαλώσει την οικογένειά του... Δεν ζητά όμως κάτι περισσότερο ο 35χρονος πατέρας... Το μόνο που θέλει, είναι να μεγαλώσει τα παιδιά του με τα πιο απλά υλικά αγαθά, αλλά και την υγεία των κόρων του...

«Μου έκοψαν το ΕΕΕ, γιατί δήθεν πάω και βοηθώ τον πατέρα μου και πληρώνομαι. Τους είπα από που να πληρώνομαι; Από τον πατέρα μου, επειδή πάω και τον βοηθώ για να μην είμαι όλη μέρα σπίτι; Όποιου είπα να πάω δουλειά, λόγω του ότι έχουμε προβλήματα υγείας των παιδιών μας και πρέπει να φεύγουμε συχνά για εξωτερικό, δεν μπορούν να με προσλάβουν. Τα μόνα μας έσοδα είναι από το ΕΕΕ της γυναίκας μου και το εισόδημα αναπηρίας για το παιδί μου. Το μόνο που περιμένουμε τώρα είναι ο έρανος, έτσι ώστε μόλις μας ειδοποιήσουν ότι μπορούμε να φύγουμε για Γερμανία, να τα καταφέρουμε οικονομικά να πάμε για να κάνει την επέμβαση το μωρό μου».  

* Μπορείτε να καλέσετε στο 96496205 με τον κ. Παναγιώτη Χρυσοστόμου, τον πατέρα των δυο κοριτσιών, για οποιαδήποτε βοήθεια. 

Πηγή-Ρεπορτάζ: reporter.com.cy





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


2280