5 χρώματα που δεν βγαίνουν ποτέ από τη μόδα,σύμφωνα με την Coco Chanel

01.10.2020



Η Coco Chanel αποτελούσε την επιτομή του στυλ και της αρτιότητας. Η μεγαλύτερη σχεδιάστρια μόδας στον κόσμο κατάφερε -σε μια δύσκολη περίοδο για τη μόδα- να αναδείξει το εκλεπτυσμένο και να απογειώσει τη γυναίκα μέσα από iconic σύνολα που έγραψαν εποχή!

Η Coco Chanel αγαπούσε την απλότητα και την φινέτσα. Η επιρροή της στην υψηλή ραπτική ήταν τόση που το περιοδικό TIME, την κατέταξε -σε μια εποχή που οι γυναίκες σχεδιάστριες ήταν ένα όνειρο απατηλό- ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον 20ό αιώνα. Καθόλου τυχαίο, δε νομίζεις;

Σύμφωνα με την Coco Chanel, τα χρώματα κάνουν πάντα τη διαφορά σε μια εμφάνιση. Για εκείνη το μαύρο και το λευκό ήταν η υπογραφή της. Το μαύρο για τη Γαλλίδα σχεδιάστρια ήταν το χρώμα που αποκάλυπτε τη λάμψη μιας γυναίκας και τόνιζε τον αισθησιασμό της. Πίστευε μάλιστα πως δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό από ένα μικρό μαύρο φόρεμα.

Όμως η Chanel πάντα μιλούσε για τα 5 iconic χρώματα που -όπως πίστευε- δεν θα βγουν ποτέ από τη μόδα όσα χρόνια κι αν περάσουν. Χρώματα για κάθε περίσταση, πιστά στην αυστηρή εθιμοτυπία, ακριβείς κωδικοί που περιγράφουν τις εποχικές τάσεις και την απόχρωση της χρονιάς, μονοπάτι που ακολουθεί κάθε χρόνο και η Pantone.

Ας τα ανακαλύψουμε:

 

Πηγή: plus.queen.gr

 

 





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




2639