Σάλος με τους πίνακες Κύπριου καθηγητη που δείχνουν τον Χριστό Ομονοιάτη και άντρα που ουρεί στον Γρίβα

15.09.2020



Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι πίνακες καθηγητή Γυμνασίου, σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, που χαρακτηρίζονται από πολλούς ως ιερόσυλοι, με το θέμα να αναμένεται να φτάσει μέχρι και το Υπουργείο Παιδείας.
 
Ο εν λόγω καθηγητής Γυμνασίου έχει δημιουργήσει κάποιους αμφιλεγόμενους πίνακες, που απεικονίζουν τα θεία, προσωπικότητες, αλλά και σημαντικές μορφές της ιστορίας της Κύπρου με κάποιο ανορθόδοξο τρόπο. Συγκεκριμένα, σε ένα από τους πίνακές του, ο καθηγητής έχει ζωγραφίσει τον Χριστό με φανέλα της Ομόνοιας, στο γήπεδο, κρατώντας μάλιστα και κασκόλ της ομάδας.
 
Σε ένα άλλο πίνακα, φαίνεται ένας ιερέας, την ώρα που λιβανίζει, ωστόσο φορά μάσκα και ο θυμιατός θυμίζει καπνογόνο. Σε άλλη φωτογραφία, ο καθηγητής έχει ζωγραφίσει τον Χριστό γυμνό και σε άλλον τον δείχνει σε μία μοτοσικλέτα. Εξάλλου, ο καθηγητής έχει δημιουργήσει και πίνακες που απεικονίζουν τις γυναίκες με σώματα ζώων, προκαλώντας αντιδράσεις, που κάνουν λόγο για σεξισμό και υποβάθμιση της γυναίκειας φύσης. 
 
Οι πίνακες του έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του καθηγητικού κόσμου αλλά και γονέων, και σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στον REPORTER, αναμένεται να γίνει καταγγελία σε βάρος του, στο Υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: reporter.com.cy





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




7981