Στέλιος Κουδουνάρης: Η καλοκαιρινή συλλογή του εμπνέεται από τον μαγικό διάλογο της αρχιτεκτονικής και του φωτός

11.06.2020



Η ποιητική φαντασία του μεξικανού αρχιτέκτονα Luis Barragàn αποτέλεσε την βασική πηγή έμπνευσης του Στέλιου Κουδουνάρη για τη νέα του συλλογή Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020. 

Μινιμαλιστικά ρούχα με συναισθηματικό σχεδιασμό, με απώτερο σκοπό να δημιουργούν γαλήνη στη γυναίκα που τα επιλέγει ενώ ταυτόχρονα να υπηρετούν την παντοτινή αναζήτηση για ομορφιά και μαγεία.

Με μια φορμαλιστική προσέγγιση, το φως μέσα από τις δημιουργίες του Στέλιου Κουδουνάρη παίζει καθοριστικό ρόλο όπου άλλοτε οδηγεί στην ξεκούραση και άλλοτε στην έκσταση.

Όπως ακριβώς και στην αρχιτεκτονική του Luis Barragan, όπου το χρώμα χρησιμοποιείται σαν οπτικό ερωτικό παιχνίδι αισθήσεων , ενώ το φώς ως πνευματική έκφραση και η φύση σαν θεμέλιο πλούτου, στη συλλογή του Στέλιου Κουδουνάρη, το χρώμα συνομιλεί σιωπηλά με το περιβάλλον που βρίσκεται και κρατά συντροφιά στις μεταπτώσεις της ψυχής.

Τα υλικα που έχουν χρησιμοποιηθεί είτε είναι φυσικά, όπως μετάξι, βαμβάκι και βισκόζη είτε είναι τεχνητά όπως τεχνητό δέρμα φιδιού και κροκοδείλου, ακόμα και οι γυαλιστερές σχεδόν υγρές μουσελίνες δημιουργούν μια αίσθηση οικειότητας και γαλήνης.

“Η γαλήνη είναι η μεγάλη και αληθινή απάντηση στην αγωνία και το φόβο” είχε πεί ο Luis Barragàn  και ο Στέλιος Κουδουνάρης δανείζεται αυτή την άποψη και προσθέτει στη συλλογή του νέα κομμάτια που εναρμονίζονται στη μεταβατική περίοδο που διανύουμε.

Μια καινούργια προσέγγιση στα ρούχα περιστάσεων τα οποία εναρμονίζουν το ύφος και τα υλικά τους ώστε να μπορούν να φορεθούν πολλές φορές χωρίς να χάνουν τη διαχρονικότητα τους παραμένοντας εντυπωσιακά, ενώ πολλά κομμάτια για καθημερινή χρήση σε εξαιρετική ποιότητα και φιλικές τιμές επιδιώκουν μια θέση στη γκαρνταρόμπα σου!

Οι συλλογές του Στέλιου Κουδουνάρη κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από μικρά συνεργεία παραγωγής και εξαιρετικούς τεχνίτες που εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες και ωράρια. Ο σύγχρονος σχεδιασμός συναντάει την εμπειρία και τις τεχνικές επαγγελματιών με σεβασμό προς τις σχεδιαστικές αξίες του οίκου.

Στο ατελιέ του σχεδιαστή εφαρμόζονται καθημερινά απλές αλλά και πιό σύνθετες τακτικές για μηδενική παραγωγή απορριμάτων, μειωμένη χρήση ενέργειας και επαναχρησιμοποίηση χαρτιού, υφασμάτων και πλαστικού όπου είναι δυνατό αλλά και ανακύκλωσης ως χρέος μας για παραγωγή ηθικής μόδας και σεβασμού προς τον πλανήτη μας.

Τη νέα  συλλογή του σχεδιαστή μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και στο www.stelioskoudounaris.com όπου μπορείτε να δείτε και να επιλέξετε τη νέα αλλά και προηγούμενες συλλογές σε προσφορά.





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα


2861