Θρήνος: Ο Γιαννάκης Γιουσελλής νεκρός απο τον κορωνοϊό

08.04.2020



Θλίψη στη μαρωνίτικη κοινότητα σκόρπισε ο θάνατος του Γιαννάκη Ι. Γιουσελλή από τον Κορμακίτη, ο οποίος χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Ο άτυχος 51χρονος, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στην Αγγλία, ωστόσο χθες έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.   
Ο Γιαννάκης Γιουσελλή καταλείπει σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά, ενώ η κοινότητα των Μαρωνιτών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του. Η κηδεία του 51χρονου θα τελεστεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Αγγλία. Παράλληλα, ο Σεβασμιοτατος Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ Σουέηφ, στην σημερινή θεία Λειτουργία θα μνημονεύσει τον 51χρονο, στην εκκλησία του Κορμακίτη.

Η Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου σε ανακοίνωση της αναφέρει πως «ο Αρχιεπίσκοπος, οι ιερείς και όλοι οι πιστοί εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια προς στην οικογένειά του, ζητώντας από τον αναστημένο Κύριο μας να παρηγορήσει τις καρδιές τους». Στο μεταξύ, τα θύματα ανάμεσα στην ομογένεια υπολογίζεται να αγγίζουν τα 100 και ακόμη δεν μαζεύτηκαν όλα τα στοιχεία από τα κοιμητήρια και τις εκκλησίες.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Χρήστος Καραολής, μιλώντας στον REPORTER, επεσήμανε ότι οι θάνατοι κυμαίνονται γύρω στους 100. Οι 70 αφορούν σε Ελληνοκύπριους και οι 30 σε Τουρκοκύπριους. «Δυστυχώς επειδή το επίκεντρο είναι το Λονδίνο χάσαμε πολλούς. Έχουμε πολλούς ηλικιωμένους στην παροικία. Πέθαναν άτομα που ήταν ξακουστά στην ομογένεια».


Οι Κύπριοι στην παροικία βρίσκονται υπό πανικό, αφού είναι εκατοντάδες αυτοί που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Όπως ανέφερε ο κ. Καραολής, επικρατεί μεγάλη ανησυχία και θλίψη αφού κάθε μέλος της παροικίας γνωρίζει τουλάχιστον έναν που έχει πεθάνει. «Έχουμε πάρα πολλά κρούσματα στην παροικία αλλά είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσουμε πόσα».


Η Ομοσπονδία έχει επιστρατεύσει 40 εθελοντές, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, οι οποίοι βοηθούν τους πιο ηλικιωμένους, προμηθεύοντάς τους με ψώνια ή φάρμακα.

 





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


5915