Με μάσκες και ειδικές στολές το τελευταίο «αντίο» στο πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα (pics&vid)

21.03.2020



Σε στενό οικογενειακό κύκλο όπως επιτάσσουν τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης από τον κορωνοϊό, στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία, το μεσημέρι του Σαββάτου, του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, του πρώτου θύματος από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Τα μέλη της οικογένειας που παρέστησαν φορούσαν μάσκες, ενώ οι άνδρες του γραφείου τελετών φορούσαν τις ειδικές στολές, όπως ορίζει το πρωτόκολλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του φονικού ιού.

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης αποτελούσε το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα, έχασε τη μάχη για τη ζωή τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου. Είχε μολυνθεί από τον ιό κατά το ταξίδι του στους Αγίους τόπους και το όρος Σινά, όπου είχε μεταβεί συμμετέχοντας σε εκδρομή με άλλα 53 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό.

Συγκινεί το γράμμα του αδελφού του, Γιάννη Αγιομυργιαννάκη, που αποχαιρέτησε τον Μανώλη με τον δικό του κρητικό τρόπο και με την υπόμνηση «καλή αντάμωση αδελφέ…».

Το γράμμα:

«Σε Συγκυρία δύσκολη έφυγες αδελφέ μου και δεν θα παρηγορηθώ ώσπου να ζω ποτέ μου.

Γιατί δεν σού’ δωσα ασπασμό να σ’ αποχαιρετήσω στο Νεκρικό κρεβάτι σου δυο δάκρυα ν’ αφήσω.

Στη Μάθηση καθηγητής ακέραιος, σπουδαίος, και στα κοινά εδίδαξες ποιο της τιμής το χρέος. Καλός εργάτης ήσουνα στην προσφορά Μανώλη και στο χαμό σου κλάψαμε και λυπηθήκαμε όλοι.

Επήγες στον Παράδεισο και στου Θεού τις τόπους και μισεμός σου πλήγωσε και πόνεσε τσι ανθρώπους. Η Αμαλιάδα στοργικά σ’ έχει αγκαλιασμένο και νάναι το χώμα τσι ελαφρύ που σ’ έχει σκεπασμένο.

Και μεις θα προσευχόμαστε για την ανάπαυσή σου& ζωντανή στη σκέψη μας θα μείνει η θύμησή σου.

Δεν έχει ο χάρος ανθρωπιά ούτε κι ευαισθησία και παίρνει αυτούς που δίνουνε του ψεύτη κόσμου αξία. Παρηγοριά στον ύπνο μου σε θέλω κάθε βράδυ κι ούτε θα χάσω τη ζωή θα σμίξουμε στον Άδη. ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΑΔΕΛΦΕ».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1854