Ο 11χρονος Κύπριος... φαινόμενο - «Μάμα δεν έγινε κάτι, προχωρώ»

09.10.2019



Τη δική του ιστορία κατάφερε να σημειώσει μόλις στα ένδεκα του χρόνια ο Αλέξανδρoς Κκωστή, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muay Thai Νέων στην Ατταλεία της Τουρκίας, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση και κρέμασε το αργυρό μετάλλιο στον λαιμό του. 

Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος έχει επίσης τον παγκόσμιο τίτλο της WMBF το 2018, που κέρδισε το χρυσό μεταλλείο στην Ταϊλάνδη και είναι ο πρώτος δεκάχρονος Κύπριος που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Επίσης, ο μικρός πρωταθλητής έχει τον τίτλο της WKO, τον οποίο κέρδισε κόντρα στον Λιβάνιο Πρωταθλητή του 2018 και πρόσφατα έχει πάρει το International top fight που επικράτησε στο νούμερο ένα της Μεγάλης Βρετανίας.

Για τα τρομερά επιτεύγματα του ενδεκάχρονου πρωταθλητή, μίλησε στην OMADA του REPORTER, η Άνδρη Κκωστή, η οποία άνοιξε την καρδιά της και μοιράστηκε μαζί μας τα ανάμεικτά της συναισθήματα, για τις επιτυχίες του γιού της, Αλέξανδρου.  

«Είμαι πάρα πολύ περήφανη για το ότι κατάφερε μέχρι σήμερα ο Αλέξανδρος. Ένα παιδί ένδεκα χρονών για να ταξιδέψει και στην Τουρκία και να λάβει μέρος στους παγκόσμιους αγώνες με δώδεκα αθλητές και να λάβει στο τέλος το αργυρό μετάλλιο, μάς έκανε όλους περήφανους. Έκανε πάρα πολλές θυσίες γι’ αυτό το άθλημα με σκληρές προπονήσεις, τη διατροφή και το σχολείο του.

Ήταν με τον πατέρα του και τον προπονητή του στην Τουρκία και η υπόλοιπη οικογένεια του μαζευτήκαμε και τον βλέπαμε ζωντανά από την τηλεόραση. Φωνάζαμε όλοι από το σπίτι. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα για τον Αλέξανδρο. Περιμέναμε να βγει από το ρινγκ να τον πάρουμε ένα τηλέφωνο για να τον συγχαρούμε. Ήταν πάρα πολύ χαρούμενος ο γιος μου, αν και ήθελε και το χρυσό. Δεν χάθηκε όμως τίποτα και κάθε φορά γινόμαστε ακόμα πιο καλύτεροι».

Για τις εμπειρίες που αποκόμισε ο Αλέξανδρος από την Τουρκία αλλά και για την τεράστια του επιτυχία να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο, η Άνδρη Κκωστή, επεσήμανε ότι, «είναι μεγάλη εμπειρία για τον ίδιο και αυτό που μου είπε, ήταν ‘μάμα δεν έγινε κάτι, προχωρώ, έχω πολλά να προσφέρω ακόμη’. 
 
Ο Αλέξανδρος έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του Muay Thai από την ηλικία των έξι. Έχει ταξιδέψει ξανά σε αγώνες του εξωτερικού, όπως της Ταϊλάνδης, στην Αγγλία και στην Κύπρο έχει παλέψει με το νούμερο ένα της Αγγλίας, όπου κέρδισε και τη ζώνη.

Στις οικονομικές δυσκολίες αλλά και τη μηδαμινή στήριξη από το κράτος στάθηκε στη συνέχεια της συνέντευξής της, η μητέρα του νεαρού πρωταθλητή, αφού όπως ανέφερε το ταξίδι έγινε με προσωπικά τους έξοδα.

«Ήταν με δικά μας έξοδα που πραγματοποιήθηκε το ταξίδι του Αλεξάνδρου και είναι κρίμα που δεν υπάρχει κάποια στήριξη και βοήθεια από την πολιτεία. Έτσι, πιεζόμαστε εμείς για να μπορέσουν να πάνε τα παιδιά μας στο εξωτερικό και να κάνουν αυτό που τους αρέσει. Γι’ αυτόν τον λόγο και δεν μπόρεσα να πάω εγώ μαζί του, αν και ο ίδιος το ήθελε πάρα πολύ».

Καταληκτικά, η μητέρα του Αλεξάνδρου, κληθείς να σχολιάσει τις δυσκολίες του αθλήματος, απάντησε, «γνωρίζω ότι αυτό το άθλημα, έχει και τα καλά και τα κακά του. Προς το παρόν δεν έχουμε κτυπήματα στο κεφάλι, δεν ξέρω πιο μετά πώς θα νιώθω. Είμαστε πάντα δίπλα του και τον στηρίζουμε συνεχώς μαζί με τον πατέρα του, ακόμη και στις προπονήσεις του».

Κλείνοντας, η Άνδρη Κκωστή θέλησε να τονίσει την προσήλωση του Αλέξανδρου στο άθλημα που αγαπάει, αφού είναι κάτι που το δείχνει καθημερινώς, μέσα από τις σκληρές του προπονήσεις.

«Είναι προσγειωμένος σαν νεαρός αθλητής και δεν πετάει ψηλά. Βάζει στόχους και έχει ως πρότυπο τον προπονητή του, του οποίου ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του. Εκείνο που αγαπά το κάνει και μας το αποδεικνύει καθημερινώς».

omada.reporter.com.cy





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




2698