Η αναπάντεχη έκπληξη κοντά σε παραλία του Πρωταρά!

18.07.2019



Συνήθως, οι φωτογραφίες που βλέπουμε με τις φώκιες στην Κύπρο αφορούν σε περιοχές της Πάφου (Ακάμας και Πέγεια), ενώ πιο σπάνια έχουμε δει και φωτογραφίες με φώκιες Μονάχους Μονάχους από τη Λεμεσό ή τη Γιαλούσα.

Οπότε, ήταν μεγάλη η έκπληξη βλέποντας τις φωτογραφίες με τη φώκια που έστειλε ο Γιώργος Παπαπέτρου, αφού μας ενημέρωσε πως τη συγκεκριμένη την "εγκλώβισε" στον φακό του σε κοντινή απόσταση από γνωστή παραλία του Πρωταρά!

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τις φώκιες Μονάχους Μονάχους

  • Οι Μονάχους Μονάχους αποτελούν ένα από τα πιο απειλούμενα είδη σε όλη την Ευρώπη, έχοντας συνολικό πληθυσμό μόλις 600 άτομα, με τις μισές να βρίσκονται στην Ελλάδα.
  • Ο πληθυσμός της φώκιας στην Κύπρο είναι γύρω στα 12 άτομα, τα οποία κυκλοφορούν ολόχρονα στις ακτές μας.
  • Οι ενήλικες φώκιες φτάνουν μέχρι τα 2,5 μέτρα και 300 κιλά. Το συγκεκριμένο είδος ζει 40 χρόνια και τρέφεται με ψάρια, όπως μπαρμπούνια, συναγρίδες και χταπόδια.
  • Δεν πρέπει με τίποτα να τις ταΐζουμε γιατί έτσι μαθαίνουν να αναζητούν φαγητό από τον άνθρωπο και στη συνέχεια τον ενοχλούν για να τους δώσει φαγητό.

Από τα τέλη Αυγούστου και μέχρι τον Ιανουάριο, οι φώκιες στην Κύπρο βρίσκονται σε αναπαραγωγική περίοδο και θέλουν απομόνωση και ησυχία. Παλαιότερα έβγαιναν στις παραλίες να γεννήσουν, αλλά πλέον λόγω της πολυκοσμίας στις ακτές και τις ανάπτυξης προτιμούν τις θαλάσσιες σπηλιές όπου έχουν ηρεμία και απομόνωση. Ούτε εκεί πρέπει να πηγαίνουμε. Αν τις ενοχλήσουμε, το πιο πιθανόν είναι να εγκαταλείψουν τα μωρά τους και να φύγουν.

Οι Μονάχους Μονάχους γεννούν ένα μωρό το χρόνο και όχι κάθε χρόνο, η αναπαραγωγή τους ομοιάζει πολύ με αυτή του ανθρώπου, γι’ αυτό θεωρείται και απειλούμενο είδος. Αν πετύχουμε τυχαία κάποια στην παραλία, καλό είναι να μην κάνουμε απότομες κινήσεις, ούτε να την πλησιάσουμε, ούτε και να αρχίσουμε τις φωνές από τον ενθουσιασμό μας. Μπορούμε να τις παρατηρούμε από μακριά, και να τις θαυμάζουμε.

city.sigmalive.com





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




6406