Ο Γιάννης Βίτσας παρουσίασε την "Αντισταρ" και έγινε χαμός

28.06.2019


Ήταν μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση και μνήμες. Η «Αντιστάρ» του Γιάννη Βίτσα, παρουσιάστηκε στο κοινό στο μουσικό χώρο  «ACRO».

Η μυθιστορηματική βιογραφία, που βασίζεται στη ζωή της ηθοποιού Κάκιας Κοντοπούλου, άγγιξε από καρδιάς το κατάμεστο από κόσμο πολυχώρο. Μία σειρά σημαντικών δημοσιογράφων και ηθοποιών μίλησαν για το ξεχωριστό βιβλίο του δημοσιογράφου, αλλά και διάβασαν αποσπάσματα.

Οι Αθηνά Καμπάκογλου, Αλεξία Κουλούρη, Πέτρος Κουσουλός, Χριστίνα Λαμπίρη, Έμη Λιβανίου, Μαρία Νικόλτσιου, Βίκυ Χατζηβασιλείου σκιαγράφησαν την εποχή που έδρασε η Κάκια Κοντοπούλου αλλά και την πολυσύνθετη προσωπικότητα της, ενώ οι Δήμητρα Παπαδήμα, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Μπέσυ Μάλφα, Ελισάβετ Μουτάφη, Αλεξάνδρα Παντελάκη και Μαριάννα Πολυχρονίδη μοιράστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου με το κοινό. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Ειρήνη Νικολοπούλου, ενώ προλόγισε η Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του εκδοτικού Αναστασία Κορινθίου. Το παρών έδωσαν πρόσωπα της δημοσιογραφικής και καλλιτεχνικής ζωής. Αναμεσά τους οι Πέγκυ Ζήνα, Ελπίδα, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Μαρία Εκμεκτσίογλου, Παναγιώτης Ραφαηλίδης, Μιχάλης Μόσχου, Χρήστος Βέργαδος, Γιάννα Τερζή, Αποστολία Ζώη, Νανά Παλαιτσάκη, Χρήστος Αντωνιάδης, Δημήτρης Γιώτης, Λένα Αλκαίου, Κώστας Πρέκας.

Ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας παρέδωσε στην Κάκια Κοντοπούλου τη νέα ταυτότητα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ της απένειμε και τιμητική διάκριση του σωματείου του οποίου ηγείται. Η ηθοποιός έλαβε επίσης τιμητική πλακέτα από τον Σύλλογο γυναικών «Ιωνίδες» Το βέβαιο είναι πώς η αληθινή ιστορία ανθρωπιάς, τρυφερότητας και αλτρουïσμού του Γιάννη Βίτσα, που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Υδροπλάνο» βγήκε στο «φώς» κουβαλώντας μόνο αλήθεια.

Η ασπρόμαυρη ιστορία ζωής της ηθοποιού Κάκιας Κοντοπούλου, δοσμένη με συγκίνηση και ευαισθησία από την πένα του δημοσιογράφου Γιάννη Βίτσα, μας οδηγεί σ ένα απροσδόκητο ταξίδι στον χρόνο γεμάτο νοσταλγία. Η σκληρή πραγματικότητα κατά τα επώδυνα έτη της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου, συνθέτει τον χαρακτήρα μιας γυναίκας που με σθένος πάλεψε για το πεπρωμένο της.

Οι πόρτες έκλεισαν στο άκουσμα των πολιτικών τους φρονημάτων. Ο πατέρας της πεθαίνει, εκείνη φυλακίζεται, ο αδερφός της εξορίζεται στην Μακρόνησο.

Η τύχη της όμως δεν την εγκαταλείπει. Μετατρέπεται σε φύλακα-άγγελό που αγκαλιάζει με λαχτάρα κάθε όνειρο και ελπίδα της.

Ο χορός, αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στις οδυνηρές στιγμές της. Μερικά χρόνια αργότερα έρχεται το θέατρο και μαγεύεται από τον κόσμο του! Η Μαρίκα Κοτοπούλη, της προσφέρει την ευκαιρία να συναντηθεί με το πεπρωμένο της. Τα 14 έτη που ακολουθούν είναι γεμάτα από τη γέννηση της δημιουργίας. Με πάθος και ενθουσιασμό υποδέχεται κάθε πολύτιμη εμπειρία.

Βρίσκεται επί σκηνής με τους ογκόλιθους του μουσικού θεάτρου. Σ. Βέμπο, Γ. Βασιλειάδου, Ρ. Βλαχοπούλου, Ο. Μακρή, Μ. Φωτόπουλο, Κ. Χατζηχρήστο, Β. Αυλωνίτη, Λ. Διαννέλο, Γ. Μουζάκη, Γ. Γκιωνάκη, Ν. Ρίζο, Μ. Νέζερ. Συνταξιδεύει με τους ηθοποιούς της γενιάς της, Κ. Βουτσά, Δ. Στυλιανοπούλου, Ρ. Διαλυνά, Κ. Γώγου, Μ. Καραγιάννη, Ά. Ματζουράνη, Σ. Βρανά, Α. Μπάρκουλη.

Αντισυμβατική. Απεχθάνεται τη ματαιοδοξία, απορρίπτει και περιφρονεί κάθε είδους έπαρση, αλαζονεία και ναρκισσισμό.

Ό γεμάτος αγκίδες αρραβώνας της με τον ηθοποιό Αλέκο Λειβαδίτη λήγει άδοξα.

Ο βιομήχανος Αλέκος Δενδρινός την ερωτεύεται παθολογικά. Επί δύο χρόνια του αρνείται κάθε πρόταση γάμου. Η ευφυΐα και η αλήθεια του στο τέλος την κερδίζουν και δέχεται να παντρευτούν. Η αγάπη τους όμως δεν νικά την κατάθλιψη, τον αλκοολισμό και την εμμονή του στον τζόγο. Εκείνος αυτοκτονεί 40 χρόνια μετά και η ίδια βυθίζεται στην άβυσσο του πόνου.

Κληρονομεί ένα ιδιωτικό νησί και έρχεται αντιμέτωπη με τη μαφία. Την πολεμούν ανελέητα. Τη θέλουν νεκρή μα δεν τους κάνει το χατίρι. Παλεύει και τους κερδίζει.

Με το ίδιο πείσμα τα τελευταία δύο χρόνια δίνει μία ακόμη μάχη, αυτή της αιμοκάθαρσης. Άλλωστε μόνο το τετελεσμένο ξεκουράζει τους πολεμιστές.

Μία υπέροχη αληθινή ιστορία ανθρωπιάς, τρυφερότητας, στοργής και αλτρουισμού.














5825