Κολλητές φίλες έκλεισαν τα… 100 και το γιόρτασαν μαζί για 50στή φορά!

08.02.2019


Εδώ και 50 χρόνια κρατάει η φιλία μεταξύ της Ματίλντα και της Μίκυ, ηλικίας 100 ετών και οι δύο. Οι κολλητές που έχουν γενέθλια με λίγες ημέρες διαφορά, τα γιόρτασαν ξανά μαζί με ένα μοναδικό πάρτυ.

Οι δύο γυναίκες που δεκαετίες ζούσαν μόλις τέσσερα σπίτια η μία μακριά από την άλλη, μίλησαν στο NBC San Diego και αποκάλυψαν τα μυστικά της μακροζωίας τους.

Η Ματίλντα υποστήριξε πως μία μπύρα κάθε βράδυ με την παρέα της φίλης της και μερικά πατατάκια, ήταν εκείνα που την βοήθησαν να πατήσει υγιέστατη τα 100. «Η υγεία μου είναι πολύ καλή. Δεν έχω καθόλου πόνους και κάνω καθημερινά τις ασκήσεις μου. Επίσης, πίνω την μπυρίτσα μου και τρώω τα πατατάκια μου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ματίλντα.

Κατέρριψε έτσι και τον μύθο που θέλει τα πατατάκια και το αλκοόλ να είναι οι εχθροί της μακροζωίας. Η Ματίλντα ανέφερε μάλιστα ότι μερικές φορές κάνει την παρασπονδία της και τρώει μερικά πατατάκια παραπάνω.

Η Μίκυ που ήταν και νοσοκόμα στο στρατό, υποστήριξε αντίστοιχα πως το δικό της μυστικό είναι η αισιοδοξία και το θετικό πνεύμα. «Μερικές φορές έρχονταν οι στρατιώτες πολύ λυπημένοι και προσπαθούσα να τους πω και να τους δείξω πράγματα που θα τους έφτιαχαν την διάθεση», ανέφερε η Μίκυ εξηγώντας το πως περιποιούνταν τους τραυματισμένους στρατιώτες κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι δύο κολλητές πάντως ακόμα και σε αυτή την ηλικία παραμένουν δραστήριες. Πηγαίνουν μαζί τις τσάρκες τους και πολλές φορές παίρνουν μαζί και το ποδήλατό τους. Και κάπως έτσι καταλαβαίνεις γιατί η κολλητή είναι η οικογένεια που διαλέγεις ή η αδερφή που δεν έχεις.

neopolis.gr














10754