Το μυστηριώδες γράμμα της Ελισάβετ που θα διαβαστεί το 2085!

20.09.2022



Με μια λαμπρή τελετή, η Μεγάλη Βρετανία είπε το ύστατο χαίρε στη βασίλισσα Ελισάβετ. Εκατοντάδες παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παρευρέθηκαν στην τελετή, ενώ χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου.

Το τελετουργικό ήταν επιβλητικό και μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση στα περισσότερα ΜΜΕ του κόσμου, δημιουργώντας ένα ταυτόχρονο παγκόσμιο γεγονός. Με το θάνατό της, ξεκίνησαν διαδικασίες σε σχέση με το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί μετά το θάνατο της μονάρχη. Η βασίλισσα παρέμεινε στο θρόνο για 70 χρόνια. Επτά δεκαετίες μέσα στις οποίες είδε να αλλάζουν σκυτάλη 15 βρετανοί πρωθυπουργοί.

Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει πολυάριθμα ταξίδια, μεταξύ των οποίων και στην Αυστραλία, όπου ταξίδεψε έως και 16 φορές.

Σε μία από τις επίσημες επισκέψεις της, παρέδωσε ένα… μυστηριώδες γράμμα που δεν μπορεί να ανοιχτεί μέχρι το έτος 2085. Θα χρειαστούν 63 χρόνια για να αποκαλυφθεί το περιεχόμενο της επιστολής της, η οποία γράφτηκε τον Νοέμβριο του 1986. Η Ελισάβετ Β’ την έγραψε χωρίς να μπορεί κανείς να το διαβάσει και αργότερα τοποθετήθηκε σε θησαυροφυλάκιο ενός ιστορικού κτιρίου στο Σίδνεϊ. Το κτίριο Queen Victoria Building (QVB), σε ένα έκθεμα, δείχνει μόνο το εξωτερικό μέρος της επιστολής, πάνω στην οποία μπορεί να διαβάσει κανείς το ακόλουθο κείμενο. «Προς τον αξιότιμο δήμαρχο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Χαιρετισμούς. Σε μια κατάλληλη ημέρα που θα επιλέξετε εσείς το έτος 2085 μ.Χ., παρακαλώ ανοίξτε αυτόν τον φάκελο και μεταφέρετε το μήνυμά μου στους πολίτες του Σίδνεϊ».

Ως εκ τούτου, το περιεχόμενο της επιστολής αυτής θα παραμείνει μυστήριο μέχρι το έτος 2085, ενώ το γράμμα φυλάσσεται μέσα σε μια γυάλινη θήκη σε έναν καλά φυλασσόμενο χώρο του κτιρίου.

Το πρώτο ταξίδι της Ελισάβετ στην Αυστραλία έγινε το 1954, όταν ήταν μόλις 27 ετών και είχαν περάσει μόλις δύο χρόνια από τη στέψη της. Η τελευταία φορά που επισκέφθηκε τη χώρα ήταν το 2011.

Πηγή: in.gr



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Το σικάτο σύνολο της Άντρης Αναστασιάδη στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ έκλεψε τις εντυπώσεις (εικόνες)

Loafers με κάλτσες: H τάση που φοράνε τώρα όλα τα it girls Διάβασε περισσότερα

20 επώνυμες Κύπριες που εντυπωσίασαν με τα looks τους στο feed μας αυτό το σαββατοκύριακο! Διάβασε περισσότερα

Σε αυτές τις εμφανίσεις η Δέσποινα Βανδή «έπαθε» Jennifer Lopez - Τα δύο looks που συζητήθηκαν Διάβασε περισσότερα




434