Το μήνυμα του πρίγκιπα Χάρι σε παιδιά που έχασαν γονιό- Έγραψε για το δικό του βίωμα

20.03.2021



Ο πρίγκιπας Χάρι περιέγραψε την οδύνη που βίωσε από την απώλεια της μητέρας του, στον πρόλογο βιβλίου που προορίζεται για παιδιά τα οποία έχασαν γονιό από τον κορωνοϊό. Στο βιβλίο, ο δούκας του Σάσεξ περιέγραψε ότι ο θάνατος της μητέρας, πριγκίπισσας Νταϊάνα, άφησε «ένα τεράστιο κενό μέσα μου», στον πρόλογο του βιβλίου «Hospital by the Hill».

Το βιβλίο προορίζεται για παιδιά εργαζομένων στην «πρώτη γραμμή» στην πανδημία, τα οποία έχασαν γονιό ή κάποιο άλλο αγαπημένο τους πρόσωπο. «Αν διαβάζεις αυτό το βιβλίο, είναι επειδή έχασες τον γονιό σου ή έναν αγαπημένο σου και παρότι θα ήθελα να μπορώ να σε αγκαλιάσω τώρα, ελπίζω ότι αυτή η ιστορία θα μπορέσει να σου δώσει παρηγοριά γνωρίζοντας ότι δεν είσαι μόνος», γράφει στον πρόλογο του παιδικού βιβλίου ο πρίγκιπας Χάρι.

«Όταν ήμουν μικρό αγόρι έχασα τη μαμά μου. Τότε δεν ήθελα να το πιστέψω ή να το αποδεχθώ και έμεινε ένα τεράστιο κενό μέσα μου. Ξέρω πώς αισθάνεσαι και θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι με τον καιρό, αυτό το κενό θα γεμίσει με τόση αγάπη και υποστήριξη», συνεχίζει.

«Ο καθένας μας διαχειρίζεται την απώλεια με διαφορετικό τρόπο, αλλά όταν ένας γονιός πηγαίνει στον παράδεισο, μου έχουν πει ότι το πνεύμα τους, η αγάπη τους και η ανάμνησή τους δεν φεύγει. Υπάρχουν πάντα μαζί σου και μπορείς να τα κρατήσεις για πάντα. Πιστεύω ότι αυτό είναι αλήθεια», γράφει ακόμη.

Απευθυνόμενος σε κάθε παιδί που μπορεί να διαβάσει αυτό το βιβλίο, ο πρίγκιπας Χάρι λέει ότι δεν γνώρισε το πρόσωπο την απώλεια του οποίου βιώνει ο αναγνώστης, αλλά «ξέρω ότι αυτό το πρόσωπο ήταν ιδιαίτερο για εσένα, ήταν κάποιος απίστευτα ευγενικός, τρυφερός και στοργικός, λόγω του πού επέλεξε να δουλέψει. Το να βοηθάς τους άλλους είναι μία από τις πιο σημαντικές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος».

Μπορεί να νιώθεις μόνος, λυπημένος, θυμωμένος τώρα, συνεχίζει ο πρίγκιπας Χάρι, αλλά αυτά τα συναισθήματα θα περάσουν. «Και θα σου υποσχεθώ κάτι: θα νιώσεις καλύτερα και πιο δυνατός όταν είσαι έτοιμος να μιλήσεις για το πώς σε κάνει να νιώθεις αυτό», καταλήγει.

lifo.gr



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




800