Πάτρα: Τι έδειχναν τα μόνιτορ όταν η Τζωρτζίνα ήταν μόνη της στο δωμάτιο με τη Ρούλα Πισπιρίγκου

11.04.2022



Ενώ η μητέρα παραμένει προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία της κόρης της, η αστυνομία στρέφει τις έρευνές της σε πολλαπλές κατευθύνσεις - από τα ψηφιακά ίχνη στο διαδίκτυο, μέχρι τις επαφές στα 8 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από το σπίτι και τα ιατρικά μηχανήματα. Οι αρχές δεν αφήνουν το παραμικρό στοιχείο στη «σκιά», και ενδεικτικό είναι πως ανασύρθηκε από τον τάφο και το τάμπλετ που είχε θαφτεί μαζί με την 9χρονη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσο διάστημα η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν σε ΜΕΘ, υπό το άγρυπνο βλέμμα των γιατρών, το μόνιτορ κατέγραφε φυσιολογικούς καρδιακούς παλμούς και οξυγόνωση. Ωστόσο το παιδί φέρεται να παρουσίαζε βραδυκαρδία και πτώση των σφυγμών σε στιγμές που η μητέρα βρισκόταν στο δωμάτιο νοσηλείας, όπου τελικά το παιδί εξέπνευσε, από θανατηφόρα δόση κεταμίνης. 

Αυτή η διαμετρικά αντίθετη κλινική εικόνα του παιδιού όταν οι γιατροί ήταν παρόντες, ήταν που έκανε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να ζητήσει από την 33χρονη μητέρα να βιντεοσκοπεί τις κρίσεις του παιδιού. Δεδομένων των επεισοδίων που είχαν προηγηθεί στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν τον θάνατό της, οι γιατροί υποπτεύονται πως μπορεί να είχε χορηγηθεί και άλλες φορές κεταμίνη στην 9χρονη, απλώς όχι σε θανατηφόρα δόση. 

Μήνυση από τον νονό της Μαλένας

Μήνυση αναμένεται να καταθέσει σήμερα και ο νονός της Μαλένας, που καταγγέλλει ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του νονού της Μαλένας, Κωνσταντίνο Κρεμμύδα, τα σχόλια άρχισαν από τότε που κυκλοφόρησαν σενάρια περί ερωτικής σχέσης της 33χρονης Ρούλας και του νονού, σενάριο που ο εντολέας του διαψεύδει κατηγορηματικά.

Ο κ.Κρεμμύδας αναμένεται να υποβάλει μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων αλλά και κατά αγνώστων, σήμερα το πρωί, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα για εμπλοκή του εντολέα του στην υπόθεση. 

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα «φωτογραφήθηκε» από δύο συγκεκριμένα άτομα ότι είναι αυτός που διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την κατηγορούμενη, η οποία έχει προφυλακιστεί. Ύστερα από τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις έχει γίνει ένας σάλος στα social media, πλέον τον εμπλέκουν άμεσα ως υπαίτιο και συνεργό σε εγκληματικές ενέργειες, έχουν μπλέξει την οικογένειά του, δέχεται απειλητικά μηνύματα και χλευαστικά σχόλια από το περιβάλλον του και όλο αυτό έχει γίνει τοξικό για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα σχόλια που δέχεται καθημερινά είναι χιλιάδες, αναφέρουν ότι είναι πατέρας κάποιου εκ των τριών τέκνων. Αύριο το πρωί θα υποβάλλουμε μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων και κατά αγνώστων και στη συνέχεια θα ζητηθεί κάποια προστασία» δήλωσε σχετικά ο κ. Κρεμμύδας.

Έχουν διατηρηθεί ιστοί από την Μαλένα

Ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης ξεκαθάρισε την Κυριακή πως είχε χαρακτηρίσει τον θάνατο της Μαλένας αδιευκρίνιστο, ζητώντας να εξεταστούν ξανά η καρδιά και τα σπλάχνα του παιδιού. «Είπα ότι δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια ως νόσημα, δεν υπάρχει τέτοια βλάβη, δεν προέκυπτε από κάποια ιατρική ενέργεια αλλά επειδή παράλληλα τέθηκε υπόψιν του ο θάνατος της Ίριδας, όπου δεν είχε ολοκληρωθεί η εξέτασή του», τόνισε, προσθέτοντας πως είχε αναλάβει εκ νέου έρευνα του θανάτου τον Απρίλιο του 2021, αφότου υπέστη ανακοπή και η Τζωρτζίνα.

Όπως διαβεβαιώνει έχουν διασωθεί ιστοί των σπλάχνων της Μαλένας και εκτίμησε πως η νέα έρευνα των ιατροδικαστών θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα.

Ιατροδικαστής Λέων: Ο «ορισμός» της ασφυξίας στην Ίριδα

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων κάνει λόγο για «ορισμό» του ασφυκτικού θανάτου στην περίπτωση του μωρού που πέθανε στο σπίτι, της Ίριδας. Ο ίδιος παραμένει κατηγορηματικός ως προς την αιτία θανάτου του έξι μηνών βρέφους, λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι ευρήματα έχουμε ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα, όπως πνεύμονες και εγκέφαλο, είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Ακόμα και ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα».

lifo.gr



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




1155