Σοκαρισμένη η Σίσσυ Χρηστίδου με τις καταγγελίες αθλητριών: «Έφαγα ξύλο, φοβόμουν και τη σκιά μου»

08.01.2022



Σήμερα το πρωί (8/1) η Σίσσυ Χρηστίδου φιλοξένησε στην εκπομπή της Χαμογέλα και πάλι ένα πραγματικά πολύ σοβαρό θέμα, αυτό των κακοποιήσεων αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής. Στην εκπομπή αναφέρθηκε η καταγγελία της αθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής Μαρίας Παπάκου η οποία υποστήριξε ότι βίωσε σεξουαλική κακοποίηση.

Όπως είπε, έζησε τον εφιάλτη στα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, πέφτοντας θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της Εθνικής ομάδας της ενόργανης όταν ήταν μόλις 14 ετών. Η πρωταθλήτρια της ενόργανης Βάσω Τσαβδαρίδου, η οποία βρίσκεται μεταξύ των αθλητών που έχουν προχωρήσει στις σχετικές καταγγελίες είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή που παρουσιάζει η Σίσσυ Χρηστίδου:

«Τα στοιχεία φυσικά και τα έχουμε δώσει στη Γυμναστική Ομοσπονδία και στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Δεν ξέρω γιατί βγήκε αυτή η ανακοίνωση. Το ύφος της ήταν άθλιο και προσβλητικό. Έχουν τα στοιχεία. Έκλεισαν την υπόθεση, δεν έδωσαν τα στοιχεία στο διοικητικό συμβούλιο. Τελικά δεν έγινε τίποτα, μας χλεύασαν. Προσωπικά δε δέχτηκα απειλές, αλλά πολλές κοπέλες δέχτηκαν.

Δέχτηκαν τηλεφωνήματα από τους καταγγελλόμενους και από παράγοντες της Ομοσπονδίας. Τους ζητήθηκε να αποτραβηχτούν από τις καταγγελίες, γιατί δε θα μπορέσουν να ξαναδουλέψουν στο χώρο της γυμναστικής. Φτάσαμε στο σημείο να πρέπει η Μαρία να βγει δημόσια να πει αυτά τα πράγματα. Ο σκοπός δεν ήταν να διαπομπεύσουμε πρόσωπα, για αυτό κινηθήκαμε με αυτόν τον τρόπο. Τα ονόματα τα δώσαμε στους αρμόδιους φορείς, δεν κάναμε ανώνυμη αναφορά».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Οι καταγγελίες οι δικές μας γνωρίζαμε ότι έχουν παραγραφεί. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι δε γίνεται να συνεχίζουν να εργάζονται... Εγώ έχω υποστεί σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία. Έφαγα ξύλο, υπέστην εξαντλητικές δίαιτες, φοβόμουν και τη σκιά μου, όπως και οι άλλες αθλήτριες. Το ξύλο ίσως τελικά να ήταν μέθοδος. Εμείς νομίζαμε ότι γινόταν επειδή κάναμε κάτι λάθος. Αλλά μιλώντας με πολλούς αθλητές, συνειδητοποίησα ότι είναι μια τακτική αυτό».

gossip-tv.gr



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




574